Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Coco-Shoko

IRLANDIA

Polecane posty

Kavi ale ja tak nie moge! albo rok albo wogole bo jak wezme sobie dziekanke to potem nie wroce nagle na studia w listopadzie a oni wyjezdzaja dopioero we wrezsniu czy pazdzierniku nawet a nie w wakacje

oj rety... no musisz to porzadnie przemyslec... jezeli bardzo masz ochote jechac.. poznac nowych ludzi.. pomieszkac z daleka od domu.. podszkolic jezyk... zarobic troche grosza...jesli \"kreci\" Cie to to jedz tylko zeby to nie mialo wplywu na Twoje studia i zebys ich przez to nie zawalila - bo pamietaj one sa wazne no i licz sie z tym ze nauka dluzsza o rok a na ktorym jestes roku?

wlasnie mam ochote straszna sie stad wyrwac, oderwac od mojej rodziny, zarobic i podszkolic jezyk tylko ta szkola kurde:-( wiem ze napewno studoiw nie zawale koncze teraz 3 rok wiec nie zmarnuje 3 lat ale szkoda by mi bylo ze nie bede robic z moimi znajomymi z roku kolejnych 2 lat no ale tu mnie nic ciekawego nie czeka przez najblizszy rok

studia...kurcze nie wiem, ja mam skonczony licencjat...zalezy, jesli po studiach znajdziesz prace w zawodzie w Polsce?to chyba byloby szkoda...ale wiesz...ja zaryzykowalam i nie stracilam...fakt mialabym teraz magistra...i bez urazy dla nikogo...moglabym sie na niego popatrzec conajwyzej...a tak, zdobylam doswiadczenie, podszkolilam jezyk,poznalam milosc mego zycia:) ale roznie to bywa...mozesz zle sie czuc, mozesz tesknic, mozesz sie nie zaklimatyzowac... studiujesz dziennie rozumiem?

pol na pol:-) wieczorowo-dziennie skomplikowane to trioche w kazdym razie na porzadna prace nie mam co liczyc w takich godzinach wogole to nie chce zrezygnowac ze studoiw chce zrobic sobie rok przerwy i wyjechac mam wrazenie ze duzo nie strace a wiecej zyskam

Gość załosne zebraczki ze wschodu
czesc:D

rety wracam za 10 dniii z jednej strony sie ciesze a z drugiej juz mi sie ryczec chce :O

a juz wiem ze bede tesknic za znajomymi i nad sensem zycia sie zaczynam zastanawiac czy aby nei lepiej zostac tu studia dokonczyc... ale bilet juz jest wiec nie ma upros :) :classic_cool:

Gość poleczka25
Ja mieszkam a IRL juz 3 lata po dwoch miesiacach zostalam SV po polsku brygadzista. W Pl ciagle syszalam od szefowej i mamy zressta tez ze do niczego sie nie nadaje a tu masz wszystkim szczeki opadly. Radze wszystkim zeby jechali.Pozdrawiam

Gość poleczka25
co wszystkich zakasowalam juz nikt sie nie wpisze?

juz pisze pisze :) to gratuluje - fakt tam jest zupelnie łatwiej, łatwiejsze zycie ale sa osoby ktore nie umia sie tam przystosowac dlatego dobrze sie zastanowic przed wyjazdem :) ja tez w kazdym razie radze jechac

Gość do poleczki
wszystkim szczeki opadły? az tak dobrze robisz lody ze zostałas brygadzistka w burdelu?

Gość kuriereuropa
Przewóz paczek, osób, zwierząt, rowerów, pomoc przy przeprowadzkach. POLSKA - IRLANDIA - POLSKA Jedzimy przez Niemcy, Belgię, Holandię, Francję i Wielką Brytanię. Gwarantujemy niezawodność, szybkość, ubezpieczenie w cenie, solidność i konkurencyjne ceny. ZAPRASZAMY! www.kuriereuropa.com.pl +353 879 525 130