Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sinusitis

problemy DDA

Polecane posty

spójrz wtedy w lustro, zobacz, jaka jesteś piękna i powiedz sobie, że szkoda życia :) czasem pomoze :)

Gość betinka123
wiecie co teraz mam taki kryzys i mysle o tym zeby skonczyc ten zwiazek, bo wydaje mi sie ze moj chłopak zasługuje na kogos lepszego. kogos kto bedzie idealny. nie bedzie miał głupich zjazdów. i robił problemów z niczego. naprawde proboje walczyc z tymi moimi głupimi fobiami, ale to jest takie ciezkie.

nadziwniejsze jest to, ze moj dziadek byl tez alkoholikiem ojciec walsczyl z nim latami, wyrzucal mu ze dziadek krzywdzi siebie i swoja rodzine a teraz powiela to... wiec naprawde obawiam sie ze kiedys przyjdzie kolej na mnie probowalam terapii dla DDA jakieś 4 lata temu, zrezygnowalam po 3 spotkaniach, bo baba mnie irytowała :p

Gość Catarina
Ja z ojcem miedszkam, jestem jesczze w liceum:/ Mam 5 rodzenstwa, nie zyje nan sie zle, bo mama i rodzina nam opomaga i nie narzekam na jakies wielkie utrudnienia, ale ojciec naprawde nie daje zyc nam i mamie! Ma wszystko gdzies, wazne zby mial co pic i nic wievcej! Nie oplaca rachunkow, nie dba o nas a ni o dom, ledwo pamieta jak mamy na imie:/

Gość betinka123
ale boje sie ze on poprostu bedzie miał dosc tych moich zjazdów. i głupich problemów. dziewczyny ja naprawde chciałabym sie zmienic i odciac sie od tego wsyztskiego.

Gość betinka123
mojojciec jets taki sam. nic go nie interesuje. tylko wodka. nie płaci za nic a moja mam go trzyma pod dachem. tak go bardzo nienawidze

Gość corkaaa
mam 25 lat, cale szczescie ze nie mieszkam z juz z ojcem bo mysle ze niewytrzymalabym i bym go..............zabila. nienawidze go wstydze sie go .... jednak w glebi serca kocham go i to jest najgorsze

no napewno ciężko sie z nami zyje nie chce byc takim ciężarem dla mjej rodziny jak mój ojciec jest dla nas staram się radzić sobie :)

Gość betinka123
ja nie miałam nikogo wczesniej w rodzinie alkoholika. wszyscy porzadni tylko on wykolejony.

Gość betinka123
->Haris Pilton - no własnie ja tez nie chce nikogo ranic,a le jestem jeszcze w samym oku cyklona i wszystko jest takie siweze. nie ma dnia bez awantury w domu.

Gość betinka123
ja nie kocham swojego oajca. chce zeby juz go nie było. obiecałam sobie za nawet na jego pogrzeb nie pojde.

ja nie wiem czy go kocham czy nie... okres ajgorszej nienawiscie mam juz za sobą, bo od 3 lat nie mieszkam w domu więc mam łatwiej, zal mi mamy i siosrty że musza to cały czas znosić

Gość betinka123
no włąsnie czesto tez sobie mysle co bedzie z moja mam i siostra jak sie wyprowadze kiedys. ciezko mi na sama mysl ze beda musiały to znosic.

Gość corkaaa
............moj brat pije, czasami az do pozygania sie a moj dzien konczy sie 2-3 piwami czy mam sie obawiac,?? nerwice mam, od zawsze.............. jestesmy naznaczone juz do konca naszych dni

Gość betinka123
-> Haris Pilton -powiedz mi jak ty rozmawiałs o swoim problemie ze swoim mezem?? jak on na to reagowal? ja czuje sie nie rozumiana przez swojego faceta. mam wrazenie ze dla niego czasem jestem furiatka.

Gość corkaaa
.............moj stary jak nie pije (a zdaza sie zadko) to dobroc taka od niego bije ze zal mi serce sciska ze go tak nie nawidze........wy tak nie macie????????????

Gość betinka123
do corkaaa -= mysle ze powinnas troche przystopowac z tym alkoholem. naprawde 2-3 piwa dziennie to nie jest mało.

Gość betinka123
moj ojciec moze nawet mnie całowac po nogach, ale ja i tak mu nigdy nie wybacze. nie za to jaka krzywde mi wyrzadził w zyciu swoim alkoholizmem.

Gość corkaaa
..........ja tez mu nie wybacze codziennie sie zazekam ze jak wykorkuje na pogrzeb nie pojde.............. na slub moj go nie zaprosze..........bo wstydu narobi tak jak u mojej siostry na weselu, morde naleje i wydzierac sie bedzie..... ale sumienie mi nie pozwala, skreslic go z mojego zycia

Gość betinka123
a ja nie bede miał zadnych skupułow...on tez nie ma...

Gość corkaaa
to wlasciwie przez niego wyprowadzilam sie z domy, a raczej ucieklam codziennie wyzywana od kurew szmat ........... ale dzieki temy stanelam na nogi chodz mialam w kieszeni tylko 23 zl.

betinka ------> ja w sumie nie musialam za duzo z nim rozmawiac, tzn jakos wprowadzac go w sytuacja czy cos kiedy bylismy ze soba, a ja jeszcze miaszkalam u rodzicow, moj chlopak bywał u nas bardzo czesto i po prostu widzial co jest grane nie raz musial interweniowac np. przyjechac do nas w nocy i ojca uspokajac bo mial jakies delirki albo ataki agresji, albo przyjezdzac po mnie bo ja cala zaryczana ale teraz troche traci do tego cierpliwosc, mowi ze zachowuje sie dokladnie jak moj ojcicec i powinnam sie nad soba zastanowić

Gość corkaaa
to boli strasznie boli , przewaznie jak sie jeszcze jest nastolatka, widzisz swojego starego naprutego na miescie , i modlisz sie zeby cie tylko nie zawolal bo spalisz sie ze wstydu ..............

Gość corkaaa
ide z tad bo sie denerwuje zabardzo wole nie wspominac.....

Gość betinka123
do Haris Pilton - wiesz tak bardzo chciałambym zeby moj chłopak rozumiał mnie. i czasem przymnkął oko na moje zachowanie.

corkaaaa -----> moj ojciec jest bardzo dumny ze swojej coreczki i chwali sie wszytkim naokolo i pokazuje zdjecia wiesz ok, poki robi to np w swoim miejscu pracy ale on czesto chwali sie zulom z ktorymi pije oni siedza u nas tna takim placyku ja czesto chodze tam po zakupy, bo jest tak milka sklepikow osiedlowych a oni siedza, gapia sie i gadaja : \"o to ćirka tego i tego ...\" :O

Gość betinka123
chciałabym dzis porozmawiac powaznie ze sowim chłopakiem o moim problemie. ale boje sie, ze powie ze wyolbrzymiam wszystko :(. i ze jelsi bym chciała tylko to byłabym szczesliwa. gdyby to było takie proste....he

Gość jestem sobieee
jak ktos się z tym nie zetknął to nigdy nie zrozumie. Mozna tłumaczyc i tłumaczyć. Ale co my czujemy to tylko same wiemy. Tak to jest problem, bycie DDA to koszmarny problem