Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kwasny sluz

Moj chlopak powiedzial mi...

Polecane posty

Gość kwasny sluz

...podczas seksu oralnego, ze jestem "kwasna". Co to moze byc? jakas infekcja?

Gość MadziaMi
ja tez tak mam... tak chyba jest czasami, moze to jakas ochronna:P

Gość popieram poprzednikow

Gość kwasny sluz
tak? no ja zawsze mialam smak cytuje: "bialko jaja kurzego". bleeee..wybaczcie, jesli Was obrzydzam

Gość MadziaMi
śluz w pochwie ma odczyn kwaśny( aby zabijać plemniki) a sperma ma odczyn zasadowy ?

raczej nie zeby zabijac plemniki? Skoro organizm kobiety robi wszystko zeby doszlo do zaplodnienia to po co sluz mialby zabijac plemniki? To by bylo bez sensu. To jest naukowe wyjasnienie: Bakterie kwaszące Lactobacillus – zwane też pałeczkami Doderleina stanowią w drogach rodnych kobiety fizjologiczną barierę zabójczą dla większości zarazków. Pochwa kobieca dzięki pałeczkom kwasu mlekowego ma wysoce kwaśny odczyn o pH 5,5 i niższym, który jest zabójczy dla większości drobnoustrojów chorobotwórczych.

Gość kwasna...
a moj powiedzial kidys ze jestem "cebulowa";(

Gość kwasny sluz
moze zjadlas duzo cebuli? ja jak zjem czosnek, to potem czuc go w pocie

1. Post szoki wiele wyjaśnia2. Plemniki żyją długo ale w rozciągliwym, zasadowym śluzie szyjkowym - do 7 dni przy założeniu, że ph jest b. dobre a plemniki zdrowe i silne.3. Jeśli szyjka jest zamknięta, to plemniki żyją w pochwie do 48 godzin. A często wiele krócej. Kwaśne środowisko pochwy jest naturalne i normalne.

Dodam, że prawidłowe PH śluzu szyjkowego estrogenozaeżnego oscyluje w okolicy 8. dlatego sprzyja plemnikom. Sama pochwa - nie.

Gość a mój mi powiedział
że jestem słona. Po co faceci mówią takie rzeczy? Zrobiło mi się jakoś głupio a przecież jego sperma nie ma smaku landrynek. To normalne że naturalne wydzieliny mają dziwny posmak, po co to komentować :-o

Gość ilseurthnvafhbsdjkfhnva
Kobiety..... moj facet - obecnie juz maz:)) zawsze mi mowi,ze jestem slodziutka:) nawet nieraz go pytam,czy aby nie kwasna... ale on zawsze,ze slodziutka:))))

Gość Zelot
Przepraszam ze sie wtrącam w te kobiece sprawy :P ale mnie to tez zaczęło niepokoić... a dokładnie kwaśne pH śluzu... nie jestem specjalistą ani nim pewnie w tej dziedzinie nie będę ale wydaje mi się, że najwieksza kwasota nastepuje przed okresem 2, 3 dni mowi sie wteddy ze kobieta jest bezpłodna i to sie zgadza poniewaz szyjka macicy sie zmniejsza, zameka a i do tego kwaśne pH zabija plemniki... mozna powiedziec ze jest to czas w ktorym wasz narzad plciowy sie 'oczyszcza' , po tym okresie kwaśne pH powinno sie zamieniać w bardziej zasadowe :), powiedzial bym wrecz ze jezeli ktoras z was nie ma kwasnego sluzu to to jest stan chorobo tworczy wymagajacy leczenia Pozdrofionka ^^

Gość super ja
kochana! sa dni kiedy nasz sluz roznie smakuje, wyglada i inaczej sie rozciaga;) wydaje mi sie, ze ta kwaśność jest po miesiaczce... przynajmniej u mnie mniej wiecej tak to wyglada... bo tak, to zawsze slysze u mojego faceta, jaka ja jestem slodka;)

Gość na razie nie idź
w dni płodne odczyn jest zasadowy- najodpowiedniejszy dla plemników. W pozostałe dni jest kwasno

Gość Wiemże to dziwne
A ja jestem słona .Ale zauważyłam,że jak zjem coś doprawionego odrobiną octu to smak wydzieliny jest super.

Gość fan minet
uwielbiam kaźdy smak cipki,co innego zapach,ktory musi pochodzić z gruczołów a nie cewki.

Gość blablablablablablabla
taka mocna, cierpka wręcz kwasota to też dobrze? Może nie jak cytryna, ale aż się zdziwiłam jak spróbowałam...

Gość odczyn kwasny w pochwie
sluzy tez wymuszeniu ruchu plemnikow w strone jajeczka. Uciekaja do jajowodow, skad w dni plodne, wedruje jajeczko....

Gość gość
że mam c*pke piękną i ze lizałby mi codziennie o kazdej poze dnia i nocy 4 razy po 2 razy 8 razy raz po raz o północy ze 2 razy i nad ranem jeszcze 4*2+8+2+1 = 4*2 = 8+8+2+1 = 19 razy dziennie

Gość gość
C*pka jest nie do próbowania tylko bzykania