Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawskaaaaa

Najsilniejszy ból fizyczny jakiego doznaliście

Polecane posty

Gość qwetrewqa
zapytaj googla, to ci dokładnie odpowie, w wielkim skrócie przewodzący nerw. jakby nadwrażliwy. przyczyny różne od braku przyczyny, po zbyt duże zagęszczenie naczyń krwionośnych w okolicy nerwu. n.t. unerwia twarz z obu stron, rozchodzi się na 3 gałęzie na każdą ze stron twarzy.

pamietam bol u dentystki-sadystki jako dziecko. teraz sie nie dam dotknac bez znieczulenia :O albo jak szlam przez miasto z fleczerem w zebie i jak na dziecko to porzadnie darlam ryja :)

Gość tak bylo
przewiercenie zeba az do kanału bez znieczulenia! to jest chwila, kiedy z bolu widzi sie gwiazdki przed oczyma jak to opisuja w kiepskich ksiązkach :)

Gość sex to byl
rozlanie wrzodu zoladka - skamlalam jak pies !!!lub wylam jak pies i wiecie co dostalam tego ataku jak kochalam sie na jezdzca z moim facetem , i potem po operacji moj facet mi opowiadal jak sie wszystkim lekarzom tlumaczyl z tego aktu milosnego ha ha ... nawet nie wiedzialam ze mam wrzoda zero objawow az do tego momentu !!!

Gość obcinanie paznokci

Gość lala..a
piasek w nerce

Gość kurnachatka
nie da się zapomnieć-----ty sam ze sobą dialog prowadzisz?

Gość nie da sie zapomniec
mam ci to opisac ok jechalam dwupasmowka do miasta x z lewej strony jechal tir my na prawym pasie w pewnym momecie tir zaczal zmieniac pas zachaczyl o auto kolem , maz nacisnal gaz ale bylismy no niewiem chwialismy sie na boki z ta szybkoscia polecielismy na slup obrocilo nas i polecielismy na tira pod niego . bo nie zdazyl wychamowac , w momecie zmieniania pasa bylismy po za zasiegiem lusterka od tira ... za dowolony debilu jestes z takiej odpowiedzi

Gość lala..a
a kto w dzisiejszych czasach jezdzi kartoflem:o

Gość obolała na myśl o dyspepsji
U mnie największe bóle trafiają się w pierwszy/trzeci dzień okresu. Nie dzieje się tak NA SZCZĘŚCIE za każdym razem. Ból brzucha jest tak przeogromny,że jednocześnie wymiotuję i się wypróżniam jak przy biegunce. :-O Pocę się tak intensywnie,że podczas ataku jestem cała mokra (włosy także), jakbym tyle, co wyszła niewytarta spod prysznica. Zazwyczaj w takich sytuacjach łykam 4-6tabletek pyralginu na raz i zatykam usta i nos ręcznikiem,lub poduszką, by nie mieć doddatkowo hiperwentylacji, (która kilkakrotnie się przy tym zdarzyła i lądowałam w szpitalu). KOSZMAR!

Gość kurnachatka
jezu i po co nam okres?! aż trudno uwierzyć:O

ale zyje i dzieci tez . pozdrawiam i zycze wiekszej kultury .

Gość śmiać się czy płakać
co to jest hiperwentylacja? do nie da sie zapomnieć Ty i dzieci żyjecie, a mąż?

do nie da sie zapomniec (tego, ktory przezyl) - wypadki bywaja okropne i ludzie przezywaja. znam osobe, ktora przezyla powazne potracenie (a przezyla, bo upadla glowa 10 cm od kraweznika, a nie w sam kraweznik) - spowodowane tylko i wylacznie wina kierowcy - do dzis nie moze normalnie chodzic (a wypadek byla kawal czasu temu), wrocic do pracy etc., a byla pelna energii osoba, wesola. do tego w tym czasie, jak lezala w szpitalu, zmarla jej matka :(.

NIENAWIDZĘ tego! Na ogół atak trwa 20-40min. Bywa,że i dłużej (szczególnie, kiedy musi interweniować pogotowie) :-O Potworny bóle, podczas których jestem prawie nieprzytomna, maxymalnie wyczerpana i totalnie bezradna.:-O ABSOLUTNIE Nikomu nie zyczę takich boleści.

Gość yugoloth
gdy zachciało mi się ciupać i włożyłem przyrodzenie w rurę wydechową swojego motoru niestety zaklinował się i nie mogłem wyjąć więc zapaliłem motór i dodałem gazu.

hiperwentylacja - czesta tez przy nerwicach lekowych - oddychasz tak szybko, ze do organizmu dostaje sie za duzo tlenu - zaburza to rownowage kwasowo-zasadowa. wtedy trzeba albo zakryc usta, albo oddychac przez torebke foiowa (zeby zwiekszyc ilosc CO2 w powietrzu wdychanym)

hellishbloodystorm -tak, dokładnie tak, jak piszesz. Własciwie, to od kilku specjalistów w szpitalu usłyszałam także, że miewam ataki tężyczki podczas owego bólu menstruacyjnego i hiperwentylacji. Objawia się to drętwieniem rąk i wykręcaniu palców, wówczas wygląda to trochę, jakbym była sparaliżowana. :-O Niby jestem osobą zdrową, pełnosprawną fizycznie (i chyba psychicznie;-) ) a zdarzaja się takie okrutne ataki podczas okresu. :-( Horror!

do hellishbloodystorm rozumiem i wspolczuje to musi wciaz bolec i smierc tej bliskiej osoby my dochodzilismy po wypadku 2 lata do siebie , ale z pomocy psychologa korzystalam prawie 3,5 ...

Gość do obolalałej
jeju, a mogę zapytac ile masz lat i czy od zawsze takie rzeczy sie dzieją???????

Mam 29lat, a ataki miewam od 7. Do 22 roku zycia było wszystko w porządku,. Menstruacje bardzo łagodne i własciwie bezbolesne. Niewiedzieć czemu aż tak bardzo sie wszystko spieprzyło. No cóz,nauczyłam się z tym żyć, choć to naprawdę trudne.

Gość do obolałej
mysle ze powinnaś przeprowadzić szczegółówe badania bo to o czym piszesz aż niewiarygodne. Szczeerze ci współczuję.

Gość Tomek Czereśniak
1. Wyrywanie zęba bez znieczulenia. 2. Jako małe dziecko borowanie zęba, dentystka natrafiła na miazgę, ale nie znieczuliła bo coś tam, tylko borowała dalej bo musiała oczyścić kość.

Gość a niby co tak boli
w niestrawności??? Dyspepsja to przecież niestrawność. Ból brzucha przy skręcie kiszek jest POTWORNY.

Gość dyspepsja to
przewlekły lub nawracający ból zlokalizowany w nadbrzuszu. W ogóle pojęcie to jest trochę bardziej złożone niz tylko zwykła niestrawność ;-) (nie wstyd niewiedzieć, wstyd swej wiedzy nie chcieć uzupełniać;-) )

Gość dyspepsja to
http://www.pfm.pl/u235/navi/199917 szczególnie proszę zwrócić uwagę na podtytuł i odp. : czy biegunka, to dolegliwość dyspeptyczna... ;-) Zresztą całość warto przeczytać.

Gość poronienie....
moim zdaniem najsilniejszy bol...