Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja pierniczee

czy wy też na fotach z aparatu cyfrowego wychodzicie grubiej niz faktycznie ??

Polecane posty

Gość ja pierniczee

Gość musztarda czyli ty nijaka

Gość mtyttt
nieprawda bo wychodzi sie grubiej o 5 kilo.

Gość aparat cyfrowy prawde ci powie
jak atrzysz w lusterko, podswiadomie ustawiasz sie tak, by wygladac jak najkorzystniej. na zdjeciu widzisz to, co widza ludzie.

Gość ja nie wygladam

Gość ja jestem chuda jak szkapa
a na fotach z cyfrówki wychodze nawet za gruba..szok..ale cieszy mnie to.KAZDY WYCHODZI GRUBO NA FOTACH BO TAKIE SA APARATY .TAK JAK KAMERA POGRUBIAJĄ .

Gość ja jestem chuda jak szkapa
MUSZTARDIO CHYBA NIE MASZ CYFRÓWKI W DMU BO NIE WIESZ NIC NA TEN TEMAT.ZRÓB ZDJECIEKIEDYS CYFRÓWKĄ Z DALEKA .TAK Z 2 METRÓW I ZOBACZYSZ JAKA GRUBA WYJDZIESZ JAK PRZENIESIESZ NA KOMPA FOTE.

Gość moze macie ustawione domyslne
rozciaganie zdjecia na cały ekran :O

Gość oooooooooooppppppp
Sprobujcie pokombinowac z rozdzielczoscia monitora

Gość to była przenośnia
ja wychodzę szczuplej;] zależy jak się ustawię ;]

Gość taaaaaaa pogrubiają
biedna grubaska doznała chyba lekkiego szoku jak zobaczyła swoje zdjęcia :) nie pogrubiają :P , często jest tak że w domu masz wąskie lustro wtedy ono cię wyszczupla , ale idź do dużego sklepu z przymierzalnia gdzie jest wielkie lustro i zobaczysz jaka z ciebie gruba berta

Moim zdaniem wychodzi się normalnie, zwłaszcza z daleka. I nie ma znaczenia, czy się zdjęcie robi cyfrówką, czy zwykłym aparatem. Chodzi o to, że jak się na kogoś patrzy, to się ma dwoje oczu i widok jest stereometryczny, a jak się strzeli fotę, to obraz jest płasko umieszczony z jednego źródła, czyli z obiektywu i tyle. Ale nie wygląda się grubiej. Przynajmniej ja tego nie zauważyłam, z djęcia robię od lat, i na radzieckim Zenicie i na różnych Monoltach od manualnych do cyfrowych i to z różną ogniskową. Grubiej można wyjść, jak się ma tzw/ \"rybie oko\":D Ale to raczej z bliska, bo się obraz zakrzywia.

Gość odchudzam sie od dzis
co wy pierdolicie? mam LUSTRO W DOMU I WIEM JAK WYGLADAM ..I DZIWNE ZE W LUSTRACH W SKLEPIE ZAWSZE WYGLADAM SZCZUPLEJ ..JAKOS ..ZAWSZE..

Gość no okay
zrób tak - poproś swoje dwie kolezanki aby zrobiły sobie razem z toba zdjecie ,popatrz na nie czy wyszły grubiej ,jak nie to znaczy że sama sie pocieszasz.

PRZECIEZ KAZDY APARAT POGRUBIA CHYBA..TAK MI SIE WYDAJE.KAMERA TEZ NIE POGRUBIA WG WAS?

W sklepach lustra są specjalnie tak robione, ż ewydłużają obraz i wygląda się tam jak ofiara głodu DESKA BO MOZE TY JERSTES OFIARA GŁODU?

Gość njjuifgfg
jesli ktos jest chudy to lustro w sklepie go wiadomo ze przedtsawia chudym.musicie byc bardzo chude więc.

Na pewno nie. W domu wyglądam normalnie. Przeciez już od dawna w różnych H7Mach (tam najbardziej), Reservedach, Promodach są lustra wydłużajace sylwetkę. Te przebieralnie są małe, ale jak się stanie np. 4 metry przed takim lustrem, to się wygląda jak nitka. Widać, że one zniekształcają sylwetkę. I wtedy się więcej rzeczy kupuje, bo się człowiekowi podoba, tp co widzi. A w domu- zonk:) Mówię Wam, robię zdjęcia od lat i aparat nikogo nie pogrubia. Obraz jest płaski, nie stereometryczny, ale proporcje są zachowane i wygląda się tak, jak w rzeczywistości. Zwłaszcza, jak się zrobi zdjęcie z dalszej odległości.

Gość njjuifgfg
no mozliwe

Z tego co pamiętam, to aparaty cyfrowe zniekształcają, dlatego ludzie robiący zdjęcia artystyczne, itp używają tych starszych :P (skleroza nie boli, nie pamiętam, jak się nazywają :P) . Obraz jest skrzywiony przez abberrację soczewek w aparacie.

Gość bez jajjjj
no widzice?jednak pogrubiają.

Gość juzpodajeee
EEEE TAM

:O Nie chodzi o aparat cyfrowy, tylko o jego jakość. Każdy aparat może zniekształcać obraz, zależy jakiej jest jakości i jak jest zbodowany. Najwierniej oddają obraz tzw. lustrzanki i tutaj nie ma znaczenia czy są tradycyjne czy cyfrowe. A teraz już ŻADEN fotograf nie używa tradycyjnych aparatów. Najlepsi fotoreporterzy, którzy robią zdjęcia gwiazd z ukrycia, na zawodach sportowych, w ogóle robią zdjęcia w trudnych warunkach, ale też i tacy zwyczajni, robiacy zdjęcia np. do polskiej edycji CKMu używają tylko cyrfowych lustrzanek. Tylko, ze takie aparaty to jest wydatek rzędu 8-15 tys zł, plus jeszcze np. zestaw obiektywów za 3 razy tyle. Ale te aparaty robią idealne zdjęcia, nic się nie zniekształca.

Gość falaffel
Wszystko zależy od zastosowanego obiektywy. Obiektyw szerokokątny zawszy optycznie rozciągnie obraz, bo łapie np. nie kąt 120 stopni tylko 160. Dlatego do fotografii portretowej w studiu wielu fotografów wykorzystuje tzw. stałki o mniejszym kącie fotografowanego obrazu, np taki: https://e-oko.pl/obiektywy-i-akcesoria-staloogniskowe/94-canon-50-1-8-4549292037692.html

Gość xxxxyyy5
O takie akcesoria z e-oko.pl bardzo by mi się przydały. Widzę, że na chwilę obecną sklep oferuje 25%zniżki na urządzenia fotograficzne, lubię takie promocje:)