Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość podziałowałao

czym rózni sie kaftanik, od śpioszków i pajacyka?

Polecane posty

Gość podziałowałao

Przyjżałam sie kaftanikowi to taka koszuleczka na rzepy z długim rękawkiem, śpioszki to takie body z długimi rajstopkami zakrywające stópki a pajacyk to body bez "nóżek" czy tak? teraz w takim razie co zakładac i kiedy. Spioszki= dziecko w nich śpi tak sie domyslam.generalnie noworodek.Zapinane w kroku czy raczej nie? Body bez "nózek"- zapianew kroku i z krótkim rękawkiem.No ale kiedy uzyc tego?na spacer w ciepłe dni? kaftanik- czyli ta bluzeczka to zakłada sie nią na gołe ciało tez na spacer i po domu? a co do tych kaftaników? czy kaftanik mozena załozyc na body?

Gość w domu
mozesz zalozyc body z dlugim rekawem i spichy lub body z krotkim i pajacyk kaftaniki byy mi nie potrzebne no i zalezy o jakiej porze roku mowisz

Gość njuhigh
kaftanik to bluzeczka zapinana np na guziczki, body to bluzeczka wydłuzona zapinana w kroczu- ja uzywam zamiast kaftanikow sa z dlugim i krotkim rekawem. Kaftaniki sie podwijaja i dziecko moje tego nie lubi, gdyz jest mu nie wygodnie. Śpioszki- to tak jakby spodnie, tylko na szelkach. Są odpinane w kriczu, zeby latwo sie zmienialo pieluszke. Nie tylko do spania, u malych niemowlat zamiast spodni. Pajacyk to takie 1 ubranko, na cale dziecko tzn z rekawami i na nozki tak jakby spioszki i kaftanik w 1

i jeszcze są rampersy do komletu :D To takie body jakby ale tamte nie mają w ogole nogawek, a rampers ma takie ledwo co, centymetrowe ;)

Gość bluzia - sukienusia
kombinezonik :O