Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hm.....................

jutro pierwsza rozprawa w sprawie o alimenty..

Polecane posty

az mnie skreca w srodku na sama mysl, denerwuje sie strasznie:(

jako skladajaca.. cos czuje ze bedzie darcie sie o kazda zlotowke:o

no i swoje daje tez to, ze nie wiem jak taka rozprawa wyglada, tamten dupek ma wszystko gdzies, pewnie nawet sie nie stawi bo wzial sobie pelnomocnika i boje sie, ze mnie tam zje:o

van zan - wypad stad bo nie mam nastroju na szarpanie sie z debilami 🖐️ dokopie, sentymenty zostawilam juz dawno za soba, mam nadzieje, ze puszcze go w skarpetkach.

pytanie - czy przypadkiem ktos moze wie, czy taka sprawa moze zamknac sie w jednej rozprawie? dodam, ze ugoda nie wchodzi w gre.

U nas skonczyła sie na pierwszej rozprawie takze mozliwe - zycze powodzenia! :-)

Gość a ja poowiem tak...
Czy to jest w ogóle pierwsza rozprawa o ustalenie wysokości aliemntów czy o podwyżke o alimentów które zostały zasadzone np. przy rozwodzie ?

tak, to jest pierwsza rozprawa. cholera, juz mi troche przeszlo, naprawde jestem do niej dobrze przygotowana. tylko kompletnie nie wiem czego sie moge spodziewac:o

Gość sprawa numer jeden to
opanowanie nerwów, jeśli potrzeba weź sobie jakis proszek i staraj się opanowac emocje. Sędziowie nieprzychylnie podchodza do zdenerwowanych,czasem też "histerycznych " matek. Bądż spokojna ale konkretna i rzeczowa. Określ wszystkie materialne potrzeby dziecka. Jesli ojciec nie uczestniczy w wychowaniu, pamiętaj,że na obowiązek alimentacyjny składa się nie tylko finansowe zabezpieczenie potrzeb dziecka ale też osobiste starania o jego wychowanie i opiekę. Życzę powodzenia - wpadnij tu jutro i napisz jak było;)

Gość no taaaaaaaaak
jak ma pełnomocnika to Cię przegada szara myszko:)

szara myszko, heh..no wlasnie tego boje sie najbardziej. chociaz pelnomocnik na 100% o wielu rzeczach nie wie, a ja mam pare kruczkow, ktore z pewnoscia go zaskocza i stanowia o mojej racji.. jutro napisze jak bylo, dzieki za informacje:)