Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wazonik_

zagraniczna delegacja

Polecane posty

Gość wazonik_

witam, w tym tygodniu przyjezdza do naszej firmy zagraniczna delegacja. Mam ją odebrać z lotniska i przywieźć do firmy... chciałam sie dowiedziec z waszych doswiadczen...jak sie zachowac, czego unikac, o czym rozmawiac w czasie drogi. tzn. jakie słownictwo mam sobie przygotowac. pracuję od kilku miesiecy, to moja pierwsza praca i chcialam sie czegos dowiedziec na ten temat, moze ktos mial podobne doswiadczenia. z góry dzieki

Gość franek z budowy
ja nie odbieralem nikogo z zagranicy ale sam jezdzilem. Jesli ci co przyjada beda poslugiwac sie angielskim a nie jest to ich ojczysty jezyk to widano ze nalezy nie szalec. Ktos kto przyjezdza oczekuje najprostszych rzeczy takich jak : -przyjazd -zakwaterowanie -mozesz przetumaczyc MENU w restauracji i to bedzie bardzo przydatne -mozesz zaproponowac nieoficjalny wieczor w twoim miescie w jakims pubie -i najwazniejsze ONII PRZYJECHALI DO PRACY I WSZYSTKIE PYTANIA O POMOC TRAKTUJ PRIORYTETOWO pozdrawiam

dzięki za rady:) masz na mysli, ze delegacje, ktorych jezykiem ojczystym nie jest angielski, są \" łatwiejsze w obsłudze\" ?