Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Madziulka23

Maseczka z błota z Morza Martwego.

Polecane posty

Gość Madziulka23

Kupiłam sobie 100%-owe błoto z Morza Martwego, ale nie wiem, czy mogę go użyć na twarz jako maseczka. Wiecie coś na ten temat?

Gość madziXX
tak ,spokojnie na cala twarz, ja mialam tez cos w tym stylu z avonu mi odpowiadala...w;lasnie pomysllam ze zaraz pojde nałozyc :P

Gość Zosiasamosia80
Ja stosuję od niedawna błoto z Morza Martwego marki Blue Nature. Sprawdza się. Mam cerę bardziej nawilżoną, nikną krostki. Taką maseczkę robię ok 2 razy w tygodniu po 15 minut. Ważne, żeby przy pierwszym użyciu zrobić sobie test, nałożyć na kilka minut i sprawdzić reakcję skóry - może się lekko zaczerwienić.

Gość anastaasia7
Na 100% możesz używać jako maseczka na twarz - wiem, bo sama tak robię i mało tego... to działa! Twarz jest o wiele bardziej oczyszczona niż przed stosowaniem, a wszystko zawdzięczam produktom z https://ichemia.pl/ :)

Gość Pami27
Błoto z morza martwego jest bogate w wiele minerałów, można stosować do "domowego spa" :D ja nakładam na twarz dość grubą warstwę i pozostawiam na około 20 minut , potem spłukuje. W ichemia.pl jest to błoto do kupienia niedrogo :)

Gość fionka25
Ooo nawet nie wiedziałam że na ichemia jest błoto z morza martwego. Ja przeważnie zamawiam tam olejki, bo są świetnej jakości no ale teraz wezmę jeszcze to błoto. Koleżanka kiedyś przywiozła sobie z Francji także błoto z morza martwego i mówiła że rewelacja

Gość ejkasta
Ja też to używam https://ichemia.pl/282,bloto-z-morza-martwego-300g-najel.html Nakładanie błota pomaga wygładzić zmarszczki oraz opóźnić proces starzenia skóry. Ładnie napina i wygładza skórę, normalnie domowe SPA :)

Gość malwuna35
Też sobie robię czasem z koleżanką takie domowe spa, to błoto ze sklepu ichemia.pl zamawiam często, takie zabiegi robię sobie raz na tydzień.