Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trema

Antyoksydanty

Polecane posty

Gość lubie-grzmoty

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lubie-grzmoty
No własnie jeśli już to raczej mogą zapobiegać a nie leczyć

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
\"Polifenole wraz z innymi antyoksydantami są w stanie niszczyć wybiórczo komórki nowotworowe, wspomagając proces apoptozy, hamują proces tworzenia się naczyń krwionośnych koniecznych do rozwoju nowotworów, blokują działanie enzymów odpowiedzialnych za uzłośliwienie nowotworów i wystąpienie przerzutów, wybitnie zwiększają efektywność konwencjonalnych leków przeciwnowotworowych oraz znacznie redukują uboczne skutki radio- i chemioterapii. \" Polifenole są jednym z najsilniejszych oksydantów. To wypowiedź jednego z lekarzy który prowadził badania na ten temat.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość walkwoman
A to takie klocki... Hmm... No nic, to trzeba się będzie zakręcić za tym. Chociaż nie znamy dnia ani godziny...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Wielu ludzi (także lekarzy) skupia się tylko na lekach - pastylka na to pastylka na tamto - a przecież wokoło tyle naturalnych rzeczy które nam pomagają. A nawet jeśli nie pomogą to na pewno nie zaszkodzą. Błonnikiem można oczyścić organizm. Antyoksydantami (algi morskie, zielona herbata, błonnik) można zmniejszyć ryzyko zachorowania.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość walkwoman
No i tak zbliżamy się do medycyny naturalnej, która chyba jest niedoceniana? Ale z drugiej strony, wszystko ma "zady i walety". Może to też ma skutki uboczne?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość expertka2
Glownym zrodlem antyoksydantow sa owoce i warzywa plus herbata zielona, a nie jakies algi i blonnik!! Jedzcie duzo wymienionych wyzej produktow, a bedziecie mialy antyoksydziakow pod dostatkiem. Poza tym blonnik jest w warzywach, takze nie trzeba go suplementowac!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość timbim
Wracając do tematu szczepionki na HPV powodującego raka szyjki macicy.....jest wiele przekłamań, szczepionka nie jest skuteczna tylko dla kobiet przed 25 rokiem życia, lecz teoretycznie powinna być podana przed kontaktem z wirusem. Lekarze więc z góry zakładają, że kobieta po 25 roku życia może być juz zarażona skoro najprawdopodobniej jest aktywna seksualnie. By móc się zaszczepić należy sprawdzić czy jest się zarażonym i dopiero wtedy po wykonaniu testu na wirusy można się szczepić. Inna sprawa że ponoć szczepionka nie chroni przed wszystkimi typami wirusa ani też nie chroni do końca życia. Słowem drogi shit, który próbują nam wcisnąć w ramach kampanii firmy farmaceutycznej. Co do antyoksydantów to najlepsze są te naturalne zawarte w pożywieniu: marchew(betakaroten), brokuły, jagody, borówki amerykańskie, czarne winogrona (antycyjany), , zielona i biała herbata, pomidory (likopen), sosna śródziemnomorska (pycnogenol) Niekóre badania sugerują, że zaróno nadmiar jak i niedobór betakarotenu może powodować raka płuc, więc sceptycznie należy podchodzić do tych wszelkich tabletek, które mają nam poprawić kolor opalenizny....wszystko z umiarem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
=> ekspertka - według wszystkich badań przeprowadzanych przez dietetyków o wiele za mało dostarczamy błonnika czy witamin do organizmu. Na przykład Prof. Paweł Lampe Kierownik Kliniki Chirurgii Przewodu Pokarmowego Śląskiej AM w Katowicach - sugeruje żeby codzienną dietę suplementować witaminami w kapsułkach, algami i błonnikiem. prof. Iwona Wawer z Akademii Medycznej - poleca błonnik w proszku jako doskonały dodatek do codziennej diety. Szczególnie że - owoce i warzywa dzisiaj w zdecydowanej wieszkości poddawane są chemicznej obróbce żeby ładnie wyglądały - są mega opryskiwane - więc ich wartości odżywcze nie są tak duże jak powinny być.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość walkwoman
A ja będę mieć niepryskane warzywa :) i owoce :) prawie ręcznie sadzone. A przez to dużo witamin i całej reszty zdrowego tałatajstwa.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość oleale
Każda choroba jest wynikiem zaburzeń w pracy całego organizmu oraz jego osłabienia. Podstawą przeciwdziałania jest przede wszystkim profilaktyka, a więc ogólnie mówiąc zdrowy tryb życia, właściwa dieta - czyli odżywienie organizmu, naturalne suplementy diety itd. Antyoksydanty to po prostu wszystko to, co pomaga naszemu ciału w jego własnej regulacji i obronie przed niekorzystnymi zmianami. Mogę polecić Wam stronę http://sposob-na-zdrowie.blogspot.com , na której są ciekawe informacje na temat zapobiegania chorobom.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość chlorofilll
Bardzo dobre antyoksydanty produkuje firma która wykorzystuje do tego ekologicznie i naturalnie uprawiane rośliny. Produkują oni suplementy nawet na użytek lotów kosmicznych i badań NASA. Bez cukru, sztucznych barwników i konserwantów. Wśród zwykłych ludzi też wzrasta zapotrzebowanie na takie suplementy, wszak nie każdy może mieć swój niepryskany ogródek. Wygoda i bezpieczeństwo. http://cali.pl/kategorie-produktow/antyoksydanty-przeciwutleniacze/kategoria,615/vid,583193212ebef.htm

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×