Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

głupia szmata

Czy podoba sie Wam imię Konrad??

Polecane posty

Gość Tak podoba

mi sie nie podoba pozatym wiele osób zamiast Konrad wymawia je jako KONDRAD i wtedy to już wogóle kaplica :O :O

Gość nigdy nie słyszałam
by ktoś je tak wymawiał, chyba przesadziłaś.. a konrad to bardzo męskie, silne imię, chociaż znam jednego konrada z krakowa, który jest kretynem..

nigdy nie słyszałam ===> Ty nie słyszałaś ale ja tak i to od kilku osób :O :O więc nie pisz, że przesadziłam jak nie wiesz :O :O

no to moze dlatego ja tego imienia nie lubię bo kilka razy słyszałam jak ktos zamiast Konrad wołał KONDRAD i jakoś mi to obrzydziło :P :P :P pozatym od razu mi się z Wallenrodem kojarzy czyli ze szkołą czyli chujowo :P :P :classic_cool:

Gość ryszarda_Prawdziwa
Też parę razy słyszałam tą niepoprawna wymowe. Imie mi sie nie podoba, ale z powodow osobistych.

Kurcze odczepcie się od tego imienia!!!! Mój synek ma tak na imię i jest cudownym chłopcem!!! A nadałam mu to imię,żeby był silny, waleczny i odważny.Urodzony 12 listopada , bóle rozpoczęły się 11 w Narodowe Święto Niepodległości :-)Takiego właśnie męższczyznę podziwiam i mam nadzieję, że syn będzie właśnie takim człowiekiem Jest właśnie takim dzieckiem i jestem z niego szalenie dumna:) Imię (męskie): Konrad Pochodzenie: germańskie Wywodzi się od słowa kuoni oznaczającego \"odważny\", \"śmiały\", oraz raat oznaczającego \"radę\", \"rozkaz\". Imię rycerzy i książąt, przywędrowało do nas w średniowieczu z Niemiec. Charakter: Mężczyźni o tym imieniu mają duszę rycerza, zawsze gotowego do obrony wdów i sierot. Chcą wykrzyczeć swe oburzenie, miłość, ból krzyczą, by zaalarmować opinię publiczną, by zaprotestować przeciw niesprawiedliwości. Ich marzeniem jest ukończenie studiów prawniczych i zostanie adwokatem, sędzią, publicystą. Odpowiadają im wszystkie zawody, w których można wykrzyczeć swe oburzenie.

Gość niebieskooookaa22
znam jednego Konrada, jest bardzo przystojny, silny, typ imprezowicza, inteligentny, wysoki, dorbze zbudowany, b.silny charakter p.s. średnio go lubię, bo lekki narcyz:P

mnie sie podoba, choć znam kilku, różnych Konradów.... Jest imieniem męskim zawierającym twarde głoski, a takie imiona zawsze są dobre :)

Gość a z czym one będą
Okropne i wcale nie męskie, kojarzy mi się z ciotą :O:P

jak bede miala syna tez mu dam tak na imie zadne inne meskie imie mi sie bardziej nie podoba. brzmi bardzo dostojnie

Gość Piciaka
Nie gadajcie że nie słyszałyście wymowy KONDRAD. Bo ja nie raz!

KONDRAD wymawiają nieuki albo ci którzy mają problemy z wymową;- ) Zresztą nie rozumiem krytycznych uwag w stosunku do tego imenia . Dziewczny wy najpierw popracujcie nad swoim pseudo!

Gość gość
JSyKdEUHN0ctBlnQRHsgtNxk

Gość gość
Znam dwóch. Jeden to mój brat. Ogólnie odbieram obu pozytywnie.