Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

magdawiktoria

problemy z kupka

Polecane posty

mam pytanko- moja 3-miesieczna coreczka (karmiona tylko piersia) ma ostatnio problem ze zrobieniem kupki. je normalnie, sa bączki i tylko czasami sili sie i nic z tego nie wychodzi. po 3 dniach pojawila sie kupka z brazowymi pasemkami. czy to normalne czy powinnam pojsc do lekarza. szukalam w poradnikach, ale nic o tym. nie wiem, czy to krew? pomozcie...

roznie z tym moze byc. jesz rozne rzeczy wiec dziecko roznie moze sie wyprozniac . ja na twoim miejscu spytalabym pediatry.

Mój synek też tak miał, jesli to się zdarzylo tylko raz nie ma co się martwić, natomiast jeśli będzie sie powtarzało weż tę kupke i dziecko i idz do lekarza Krew raczej odpada, bo jeśli z narządow we. to nie sa nitki tylko cała kupka jest czarna, jeśli w trakcie robienia kupki, popekałyby naczyńka to paseczki bylyby czerwone. W przypadku mojego dziecka okazalo się, że za dużo żelaza, tyle tylko, że ja karmiłam mlekiem modyfikowanym więc nie było problemu, zmieniłam mleko i było po sprawie. Prawdopodobnie u twojego dziecka to żelazo, musisziść do lekarza zapytać czego nie wolno tobie jeść. Brązowe niteczki biorą się również od herbatek rumiankowych, bo rumianek utlenia się na brązowo lub nawet czarno, nie wiem jak jest w przypadku koperku.

mala pije herbatke z koperku hipa, ale kilka razy dalam jej tez z hipa-uspokajajaca: rumianek, melisa, lipa. wczoraj jak popila troche tego koperku i ja tez wypilam, to dzis w porzadku bylo. do przychodni dzwonilam- kazala pielegniarka dac czopek glicerynowy w razie zlego samopoczucia dziecka, ajak wszystko ok to czekac.

Gość idz do lekarza jak to krew
kup taki test w aptece do wykrycia utajonej krwi w kale jezeli nie wiesz czy to krew :)

siemie lniane pomaga także zapytaj o nie a aptece z ziołami melisa,rumianek - no nie wiem ...nie za mała dzidzia ?

ta mieszanka- melisa, rumianek, lipa- to herbatka hip powyzej 1 miesiaca- wiec jest ok. dzis moja coreczka bez zadnej pomocy zalatwila sie- bede obserwowac dalej.

A jakiej konsystencji była ta kupa? Płynna, półpłynna czy może uformowana? Bo u dziecka karmionego wyłącznie piersią o problemie raczej świadczy nie częstość wypróźnień - która według norm bardoz się może wahać tylko konsystencja. Czy te paseczki byly takie jak śluz? Z opisu wynika,ze raczej to nie byla krew - ale bez oglądnięcia trudno stwierdzić.

kupka byla rzadka- nastepnym razem malutka zalatwila sie normalnie- ale od wtorku znow nic. nie placze, baczki sa, wiec do lekarza nie ide poki co. butelka mala wcale pic nie chce.