Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oalalala_

PORÓD

Polecane posty

Gość oalalala_

witam, zwracam sie z pytaniem do matek ktore juz maja swoje dzidziusie... ja mam juz termin porodu i w nocy mialam skorcze,ale naprawde nieiwem jak wygladaja skorcze porodowe .aha i chyba odszedł mi juz czop ?ile po jego odejsciu moze sie zaczac porod? prosze o pomoc doswiadczone ...

czop śluzowy może odejść do 2 tyg przed porodem. Jeśli miałaś w nocy skurcze i jeszcze tu siedzisz, to raczej były przepowiadające. Do szpitala jedziesz jak masz regularne co kilka minut.

kurcze, za pierwszym razem to faktycznie stres, rozpoznam? nie rozpoznam? czy to już to? ja w dzien mojego porodu czułam się dziwnie, miałam lekkie skurcze pod wieczór tak gorzej o 22 poszłam spać o 24 sie obudziłam o 2 dosstałam plamienie i ti właściwie kazao mi jechać, bo nadal nie byłam pewna, czy to już to pęcherz przebijali mi w szpitalu, bo nie chcial pęknąc sam z siebie wszystkiemu winne filmy, które przedstawiaja akcje porodową jako: plum, odeszły mi wody, a potem juz akcja - błysk :)

Gość oalalala_
no wlasnie w filmach to wyglada dobrze"o wody mi odeszły szybko rodze!" 5 min i po wszystkim... a rzeczywistosc nie jest juz taka kolorowa... oj jak ja sie boje!

strach przed porodem jest mocno wyolbrzymiony przynajmniej ja tak sadzę, bo miałam łatwy poród czasem bywa masakrycznie, no ale to nie takie częste przypadki naprawdę, da się przezyć wiem ,że to łatwo mówić,m do kogoś kto tego jeszzce nidgy nie przezywał, ale będzę dobrze :)

Gość SanSan
chyba odszedl czop? moj czop to byla wielka kulka sluzu z krwia i nie pomylilabym go z czyms innym, do trgo mimo mocnych skurczy juz wtedy dokldanie czulam jak wypada... a skurcze porodowe, no hmm jak bedziesz miala regularne co 5 min to mozesz juz spokojnie jechac do szpitala moje zaczely sie w nocy, mialam bolesne napinanie brzucha, bole od krzyza-tez bolesne :-/ ale byly co 10-12 min trwaly juz tak 4 godz i pojechalam do szpitala, zaluje ze tak szbko.. tam mimo ze skurcze bolaly juz mnie powiedzieli ze do poerodu jeszcze dlugaaaaaaaaa droga-mimo ze juz pare tygodni chodzilam z rozwarciem i skrocona szyjka- i nie pomylili sie, urodzilam dopiero na nst dzien... zaraz po badaniu zaczelam krawawic, powolutku odchodzily wody i odszedl czop

Gość olalalala_
napisalam ze chyba poniewaz nie jestem pewna...to moja pier wsza ciaza i moglam sie pomylic,ale raczej byl to czop...o moj boze kiedy ja urodze...

Gość palina
a ja bym przegapiła, mimo,że to druga ciąża (w pierwszej było b. nietypowo, potworne bóle, akcja wywoływana sztucznie) czułam tylko, że dziecko jest b. nisko, niepokojąco nisko, do porodu 3 tygodnie (sama w domu), zaniepokojona poszłam do szpitala, a tu szok rozwarcie na 4 cm, urodzilam w ciągu godziny

palina, nie strasz mnie:D Ja w zeszłym tygodniu nie spałam całą noc, myślałam,że to już, miałam skurcze, ale potem się uspokoiły. W piątek byłam u lekarza, powiedział, że mam szansę jeszcze trochę pochodzić. A teraz niby nic się nie dzieje, ale tak mnie boli szyjka macicy, że czasem boję się ruszyć:D

Gość oalalala_
ja wlasnie dzis w nocy mialam skorcze co jakies 15min(tak do ok 3 w nocy)pozniej zasnelam ,ale rano znow mialam i tak do teraz co jakis czas sie pojawiaja(w dole brzucha).to moja pierwsza ciaza i naprawde sie obawiam...

Gość nie ma się co obawiać
Dopiero jak te skurcze będą co 7-5 minut, to trzeba jechać do szpitala 🖐️

sprawdzaj na zegarku, jak nie są częściej niż co jakieś 5 minut to nawet nie ma sensu jechać do szpitala. Chyba, że masz bardzo daleko;)

Gość palina
przy pierwszej ciąży nie będzie tak łatwo

Gość oalalala_
ale te skorcze oznaczaja ze porod zbliza sie wielkimi krokami...zebym to ja wiedziala ile jeszcze mam czasu :/

Czop odszedł mi już na porodówce, ale poczułam tylko, że zrobiło mi się dziwnie mokro, położna powiedziała, że to czop.... Urodziłam 4 godziny później, ale mój porod był wywoływany oksytocyną.

Gość oalalala_
czyli moze to byc kwestia godzin,ale rowniez dni... o moj boze! ale mam co jakis czas skorcze,srednio bolesne i trwajace ok 15 sek.

Gość oalalala_
mama trojeczki nie strasz mnie... :)

Gość nie ma się co obawiać
Ja miałam takie mało bolesne skurcze co 10 minut, a urodziłam dopiero tydzień później Nie ma reguły.

Gość oalalala_
tylko ze ja chce rodzic w szpitalu oddalonym o ok 50km od mojego domu wiec jak juz pojade to chce zostac:P

Gość kloeeeee
napewno masz juz blizej do porodu niz dalej...

Gość oalalala_
i juz niemam skorczy tak czesto... ja tego normalnie nie wytrzymam!juz chcialabym zeby to bylo za mna

Gość oalalala_
i znowu te skorcze co jakis czas (co jakies 15-20 min)najchetnije to bym juz poszla rodzic,tylko na to czekam,bo juz mam prawie 10 dn po terminie i strasznie sie mecze... a do tego ten napiety brzuch... pomocy!

Gość bedzie dobrze....*****
Mówią,że za pierwszym razem sie boisz-bo nie wiesz jak to jest a za drugim razem też sie boisz bo juz wiesz jak to jest..🖐️

Gość bedzie dobrze....*****
może zgłoś się już na oddział....?????/

Gość oalalala_
no chetnie bym juz poszla do szpitala,chociaz bylabym pewna ze jestem juz w bezpiecznym miejscu,ale nie chce jechac 50km na darmo,zeby mnie pozniej odeslali do domu... sama niewiem co mam robic...

Ale 10 dni po terminie powinni ci juz wywolac porod oksytocyna! Co na to twoj lekarz?

Oalala- 10 dni po terminie..uwzam ze jak pojedziesz do szpitala to Cię zostawia i sytucja sie rozwinie :)ps.nie jest tak źle. ja rodziłam miesiąc temu i tak chciałabym rodzic chocby co miesiąć.ale uwaga:nie miałam znieczulenia, tyle co przy nacinaniu krocza i zszywaniu. Trzymam kciuki :)