Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bethy21

boje sie

Polecane posty

Gość bethy21

boje sie przyjmowac tabletki antykoncepcyjne, bo nie chce miec pozniej problemow z zajsciem w ciaze, a poza tym z tyciem i wypryskami...nie wiem co robic, bo juz dlugo z chlopakiem powstrzymujemy sie od kochania, a z sama prezerwatywa nie chcemy ryzykowac.. co robic? doradzcie!

Gość buehhehe hehee
Dorosnąć. Iść do lekarza i z nim porozmawiać. To tak po kolei... Może się doinformujesz o tabletkach.

Gość bez_majtkuuuff
słusznie, że się boisz. Pigułki to hormony i skutecznie mogą wpłynąć na rozwalenie organizmu. I nikt nie da Ci 100%towej pewności, że nie przytyjesz, albo że wszystko będzie w porządku. Ginekolog przed zapisaniem pigułek powinien CIę zbadać, zrobić cytologię i pobrać krew, żeby sprawdzić hormony - to się właściwie nigdy nie zdarza :| Jeżeli nie musisz brac pigułek, to wybierz inną formę zabezpieczenia. Nie tylko one istnieją.

Gość bethy21
ale sa najbezpieczniejsze.daja najwiecej % pewnosci .. i wlasnie dlatego nie wiem, co powinnam zrobic.

Gość inna metodęmoze kalendarzyk
najskuteczniejsze sa tabletki i z tym nie mzona dyskutowac.jesli chcesz miec schizy albo wpasc to baw sie w kalendarzyki,przerywane,gumki,globulki i inne gowna.

Gość bez_majtkuuuff
Możecie połączyć prezerwatywę z kremem, czy też globulkami. Zabezpieczenie równie skutecznie jak przy zastosowaniu pigułek.

Gość inna metodę moze kalendarzyk
idz do lekarza ,to ci cos opowie o tabletkach ,bo ty masz chyba jakies przedpotopowe wiadomosci

bez majtkufff----nie zartuj ,ze polecasz takie metody ,jesli ktos ma stałego partnera i kocha sie czesto

Gość Magrat
Ja brałam tabletki, najpierw z powodu cery, a potem antykoncepcyjne, p-rzez wiele lat. Teraz już od 3 lat nie biorę, sama nie chciałam już się truć, bo, moim zdnaiem, przyjmownaie medykamentów przez wiele lat napewno źle wpływa na organizm, nie oszukujmy się. Brałam w dość młodym wieku, tak od 18 roku życia. Zabezpieczamy się tylko prezerwatywą i jest ok, przez 4 lata w żadną ciążę nie zaszłam. Niestety, podjęcie współżycia zawsze jakieś ryzyko zajścia w ciążę ze sobą niesie, nawet jak przyjmujesz tabletki...prezerwatywy też ponoć ludziom pękają, znajoma zaszła w ciążę, bo ponoć im prezerwatywa pękła, choć ja do końca w to nie wierzę-pewnie nie uważali, zwłaszcza, ze wiedziała, że ma dni płodne. Mi nigdy prezerwatywa nie pękła. Seks to nie jest zabawa, więc lepiej zastanów się, nawet jak się zabezpieczasz, czy stać Cię na dziecko i czy z tym facetem byś mogła i chciała mieć mieć, bo żaden środek nie daje 100 %. Ja mam 28 lat, planuję ślub z moim narzeczonym, więc nawet jak zajdę w ciążę to dramatu nie ma. Licze się z tą możliwością mimo zabezpieczania się. Jednak zabezpieczamy się prezerwatywa tylko i jest ok, wiec chyba nie ma czego się bać. Ja tam jestem przeciwniczka tabletek i trucia sie, mimo, ze sama stosowałam. Znam dużo dziewczyn, które maja teraz rózne problemy zdrowotne po tabletkach, bo stosowały po kilka lat. Mimo, że te, co biora teraz pewnie mnie zaraz zakrzyczą, że piguły są bezpieczne, 100 % pewne itd.

to nie trzeba było brac tabletek jako gowniara i zrec ich kilka lat

Gość jak dla mnie pigulki
tez nie sa najlepszym rozwiazaniem..to sa jednak hormony i mieszaja w organizmie, oczywiscie wszystkie te ktre bioa beda najezdzac na ciebie, ze pierdzielisz glupoty itp..moze ty akurat bedziesz dobrze reagowac na tabletki, jesli dobrze ci je dobiora, skocz do ginekooga dobrego jak tam ktos wyzej radzil:) pogadaj itp

Gość bethy21
to nie sa przedpotopowe wiadomosci - a wiadomosci od znajomych ktore wlasnie tabletki przyjmuja...jedna roztyla, druga ma twarz w krostach...a o problemach po odstawieniu slyszalam tez wiele... a partnera mam stalego i wlasnie w tym rzecz, ze dziecko planujemy za ok 3 lata, wiec przez ten czas w gre wchodzi jak najbardziej skuteczne zabvezpieczenie.

Gość bez_majtkuuuff
Metody dobre, jak każde inne. Skuteczność jak przy pigułkach. Nie ma sensu rozwalać sobie organizmu (zresztą, pigułki również nie gwarantują "bezwpadkowości"). Każdy wybiera takie rozwiązanie, jakie mu pasuje. Pomijam fakt, że każdy dobry gin zaleci przez pierwsze 2 mce łykania piguł używania gumek.

Gość upppppppppp
Nie bój się tabletek !!!!!!!!!! jestem na tabsach od kilku lat w przerwie bez problemu zaszłam w ciąże , urodziłam dziecko .Teraz znów biorę tabletki ,nic nie przytyłam ,a cera mi się poprawiła . Jeżeli tabsy są odpowiednio dobrane,przez lekarza ,to wszystko będzie dobrze .

Gość buehhehe hehee
No, ale do seksu trzeba dorosnąć. Metod jest wiele, a koleżanka się boi, że wpadnie i z niego rezgynuje, dla mnie to jednozaczne, ze jeszcze nie dojrzała, bo odpowiedzialny dorosły człowiek umie się zabezpieczyć, a nie się boi...

bo są głupie i maja zle dobrane tabletki!zamiast zrobic odpowiedenie badania ,to chyba chciały majtansze albo jakiekolwiek ,albo te,ktore ma kolezanka.Odpowiednio dobrane regulują cykle miesiączkowe,maja dobry wpływ na cere i nie pwoduja tycia

Gość bethy21
upppppppppp ----------> jakie tabletki przyjmowalas (przyjmujesz)?

Gość bez_majtkuuuff
Nie wmawiajcie dziewczynie, że po pigułkach się nic nie dzieje, bo naprawdę ogrom dziewczyn tyje, płyny gromadzą się w organizmie a cellulit się rozwija w tempie zastraszającym. Jednym tabletki slużą, innym nie. I tyle.

Gość upppppppppp
Biorę Rigevidon ,bardzo tanie 7 zł za opakowanie i dlamnie rewelacyjne ,zero skutków ubocznych.

Gość bethy21
to chyba normalne, ze najlepsze bylyby tabletki ktore nie powoduja skutkow ubocznych..normalne jest tez ze to sprawa indywidualna. ale ja sadze ze dobrze jest posluchac innych o tym co przyjmowaly i jak to tolerowaly

nie osuzkujmy sie--------------malo ktora robi wczesniej badania,a potem wielkie zdziwienie

Gość jak dla mnie pigulki
chyba obawy przed zajesciem w ciaze sa jak najbardziej na mijescu prawda? a poza tym gorzej by o niej swiadczylo gdyby sie nie bala tegoi zajscia tylko szla na zywiol a to, ze dodatkowo nie chce sobie zaszkodzic to znaczy, ze nie dorosla?chyba komus cos soe pomylilo;) autorko poczytaj sobie o wszystkich rodzjach zabezpieczen i pogadaj z ginem o tabletkach anty..

ja przyjmuje i nie mam zadnych skutkow ubocznych

Gość bethy21
nie bede ukrywac, ze po prostu kilkuletnie stosowanie prezerwatyw i ewentualnie kremu czy globulek troche mnie martwi..tzn martwoi mnie obawa z tym zwiazana, coiagla niepewnosc..

Gość buehhehe hehee
No, ale chyba nie tylko pigułki są na świecie? Ale o tym może warto z lekarzem porozmawiać, a nie z koleżankami, które same sobie ze sobą nie radzą...

Gość bez_majtkuuuff
Nie ma pigułek nie powodujących skutków ubocznych. Idź do gina, dobrego i pogadaj.

Gość bez_majtkuuuff
Są jeszcze plasterki, które choć mniej rozwalaja wątrobę, dużo bardziej obciążają układ hormonalny.Zastrzyk jest głównie dla kobiet w ciązy, a wkładki dla kobie, które rodziły. Pozostają gumki, kremy itp

Gość a ja brałam tabsy
przytyłam 30 kg i twarz mam jak niedomyta Rumunka

Gość no ale jedno ale
ja bralam tabletki rok i nie wroce do nich, byly dobrze dobrane bo cera zrobila sie cudowna, wlosy przestaly sie przetluszczac, okres sie skrocil, piersi nie bolaly, nie przytylam, no ale po odstawieniu zaczely sie jazdy z cerą - wysypało mnie i leczylam sie okolo roku , wlosy znowu zaczely sie przetłuszczac, okres nie jest juz taki regularny, no i zrobily mi sie lekkie zylaki, tak wiec ja zdanie swoje mam i wiem ze tabletki to naprawde ostatecznosc, nie moge sie zarzekac ze do niech nie wroce, ale jestem prawie na 100 % przekonana ze wybiore inne metody:) Ale wybor nalzy do kazdej kobiety:) zaznaczam ze jak zaczelam brac mialam 24 lata czyli zadna gowniara nie bylam.

Gość buehhehe hehee
Tak, unikanie seksu ze strachu to takie dorosłe:) Wychodzi na to, że tylko głupie małolaty bez wyobraźni idą do łóżka, a wszyscy odpowiedzialni dorośli stosują abstynencje:) Dorosły człowiek umie o siebie zadbać i wybrać metodę odpowiednią dla niego.W sposób odpowiedzialny, a dla mnie taką odpowiedzialnością jest np rozmowa z lekrzem, a nie na forum.. bo jednej pasuje to a drugiej tamto.