Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bethy21

boje sie

Polecane posty

Gość ehh.....
To, że jednemu coś szkodzi, nie znaczy, ze drugiemu też. Nie bylaś u lekarza, nie robiłaś badań, to skąd wiesz co możesz? Wcinanie prochów na odchudzanie, picie róznych herbatek i wspomaganie się witaminkami tez nie jest zdrowe, a mnóstwo z was to robi... Także trzeba wybrać mniejsze zło. Coś za coś. Ja mam bezbolesne, regularne okresy, dobre wyniki badań i zajebisty komfort psychiczny. Bez tabletek pierwszego dnia miesiączki ledwo sie mogłam ruszać, a do tego stres związany z oczekiwaniem na nieregularny okres to był koszmar....

Gość bethy21
tak, myslimy ze ginekolog dobierze nam odpowiednie tabletki , a przeciez malo ktory robi wywiad, badania..zazwyczaj sa to pytania o wspolzycie okres no i badania przez wziernik i cytologia..

Gość bethy21
tak. chyba rzeczywiscie jest "coś za coś".

Gość wole zrec piguły
mało ktory-----to szarpnij sie i idz do dobrego ginekologa,bedziesz miala pewnosc,ze dobierze Ci dobre.Poza tym chyba jestes duza dziewczynką i masz buzie.

Gość ehh.....
No ludzie, a Ty masz 13 lat? Idziesz i prosisz o badania jak Ci ich sam nie zasugeruje? Chyba nie jeden lekarz w całym mieście.

Gość Magrat
No, niestety żadna metoda nie chroni w 100 %. Odpowiedzialny człowiek podejmując współzycie musi liczyć się z taka możliwością. Jednak kobiety stosują prezerwatywy i jakoś w ciążę nie zachodzą. Nie ma co panikowac moim zdaniem. A co do tego, ze Twój chłopak chce, zebyś stosowała pigułki, to chyba normalne, dla niego to super wygodny układ i cała odpowiedzialność spada na Ciebie. Jednak jego argument w stylu, ze inne kobiety biorą to Ty też możesz jest bardzo niedojrzały i idiotyczny. To Twoja decyzja i nikt nie ma prawa Cię zmuszać, poza tym to kwestia indywidualna i nie każda kobieta może brac. No i to duża ingerencja w kobiecy organizm i powazna sprawa. Moim zdaniem z jego strony zero troski o Ciebie i ja bym się zastanawiała, czy warto się tak poświęcać dla niego, bo Ty raczej nie jesteś jeszcze gotowa na podjęcie współżycia. Dla niego to układ idealny-może sobie poużywac bez zobowiązań i jeszcze, jakby co, to winę zwalić na Ciebie. Zastanów się, czy warto.

Gość mychaaaa
Tak czy siak, najlepiej rozmawiać o tym z lekarzem. My tu możemy sobie pogadać, ale nic więcej.

Gość bethy21
Margat, on raczej argumentuje to nie wygoda, a przede wszytskim wiekszym bezpieczenstwem... i to nie jest tak, ze "zero troski"...planujemy dziecko za okolo 3 lata, wiec nie chce w tym czasie jakichs niezaplanowanych zdarzen..

Gość ehh.....
Heh.. Chyba kobieta decyduje to co dla niej najlepsze bo to ona ewnetualnie zajdzie w ciąże. Facetowi nic do tego. Z takim podejściem to poczekaj te 3 lata bez seksu, a potem co ma być to będzie, bo jeszcze nie wymyślili idealnej metody. Może do tego czasu nastąpi postęp.

Gość bethy21
oczywiscie, ze tabletki obciazaja odpowiedzialnoscioa kobiete... i wlasnie dlatego mam wszystko przemyslec, to nie jest tak ze ja cos "musze".. powiedzial, ze bedzie jak zdecyduje. tylko wlasnie nie wiem co zdecydowac. (o powodach juz pisalam)

Gość wole zrec piguły
najbardziej by sie o nia zatroszczył gdyby ja zaciązył a potem kopnąl w dupe.Wy to macie myslenie.Facet wie,ze to najskuteczniejsza metoda i dlatego ja proponuje.Ja na poczatku ,przyznam sie.miałam takie same obawy ,jak autorka.suszyłam głowe mojemu facetowi,ze zdechne od tych tabletek ,pokazywałam mu ulotke,jakie moga byc srodki uboczne,a on na to,ze gdyby były tabletki dla facetow to on by je brał.poza tym daje mi kase na tabletki

Gość bethy21
Chyba kobieta decyduje to co dla niej najlepsze bo to ona ewnetualnie zajdzie w ciąże. ---> dziecko bedzie NASZE nie MOJE. wiec decyzja w pewnym stopniu powinna byc wspolna. a on i tak powiedzial ze zaakceptuje to co zdecyduje..czyli jest tak, ze biore pod uwafe jego opinie(i dlatego sie zastanawiam) ale nie znaczy to ze musze zrobic tak, jak on sugeruje.

Gość Magrat
Nie, nie mam 13 lat, mam 28 i nie biorę piguł, bo jako osoba w tym wieku uważam, ze to totalna bzdura, żeby się truć i wykosztowywać dla zachcianek jakiegoś niedojrzałego buca. Jednka jako młoda dziewczyna nie zastanawałam sie nad tym, czy są badania czy nie. Chciałam tylko szybko pigułki dostać, bo mnie mój chłopak naciskał i większość dziewczyn tak ma. Poza tym badania hormonalne są drogie i to dodatkowy wydatek dla młodej osoby, bo trzeba prywatnie robić. Do ginekologa też trzeba prywatnie iść zazwyczaj, bo tak sie czeka 2 miesiące, wiec się nie wymądrzaj jaka to oświecona jesteś. Badania to dodatkowy kłopot i dodatkowa kasa do wydania dla młodej kobiety. Ciekawe, czy taką dziewczynę jej facet, który zazwyczaj grosza nie ma, bo też studjuje, albo gdzieś za 800 zeta pracuje, na badania pośle. Nie rozśmieszaj mnie!!! Faceci w tym wieku są po to, żeby używać i skakac z kwiatka na kwiatek. Mój jeszcze mi kazał testy ciążowe robić, czy aby nie zaszłam. Oczywiście testy na mój koszt. Ginekolog na mój koszt. Tabletki na mój koszt. A jak dziewczyna zajdzie w ciążę, to taki gówniarz bierze nogi za pas, bo nagle się mu stawia wymagania. Dziewczyny, nie bądźcie naiwne!!! Prawdziwy facet dba przede wszystkim o Wasze zdrowie, a nie o własną przyjemność i wygodę.

Gość wole zrec piguły
bethy,a ile Twoj facet ma lat?

Gość wole zrec piguły
Magrat,nie kazda dziewczyna ma takiego ,jakiego Ty masz/miałaś

Gość bethy21
25, nie jest "bucem", "malolatem" itp. oboje wiemy ze dziecko nie mozemy miec teraz, bo mamy pewne plany, ktore chcemy zrealizowac..

Gość ehh.....
To miałaś pecha do faceta. Ja jasno napisałam, że to mój wybór, moja wygoda, mój komfort i facetowi nic do tego. Jakiś feminizm przebija z Twoich postów. To, że tobie coś nie pasowło to nie znaczy, że innym zaszkodzi to samo.

Gość biedny koles
seksu nie ma bo laska jest niezdecydowana.... widac ze chyba nie masz porztrzeby bo jak sie cos chce to sie zaradzi

Gość bethy21
jestem zdrowa kobieta, wiec potrzeby mam..i jak kazda kobieta mam tez obawy..

Gość biedny koles
pewnie dziewica i sie boi seksu a nie ciazy miliony ludzi na swiecie go uprawiaja i nie zachodza no ale to chyba dizecinna jeszcze jestes bo przy takim wyborze srodkow to mozna sie kochac dizen dnia

Gość bethy21
mysle, ze w taki sposob nie ma sensu rozmawiac... ublizanie mi nie jest sposobem na dyskusje. Za wszystkie "sensowne" wypowiedzi dziekuje.