Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bethy21

boje sie

Polecane posty

Gość a ja brałam tabsy
zastrzyk dla kobiet w ciąży??????????????????????????? Chyba dla karmiących??????????????

Gość bez_majtkuuuff
dla kobiet po ciązy powinno być :)

Gość a ja brałam tabsy
no, o tak.

Gość tabletki nie
regulują cykli miesięcznych, jak ktoś napisał, tylko wprowadzają sztuczny cykl, przy braniu tabletek nie ma owulacji więc nie ma miesiączki, jest tylko krwawienie w wyniku odstawienia hormonów w czasie tygodniowej przerwy, jeżeli chcecie być jakimiś tworami, których kobiecością rządzą tablety to je sobie żryjcie,

Gość Magrat
Wiecie co, sorry, ale rodzaj tabletek zmienia się co chwila. Lekarze przypisują, dziewczyny biorą, za pół roku okazuje się, że z tymi tabletkami coś jednak jest nie tak i są produkpwane nowsze i lepsze, za pół roku te nowsze i lepsze okazują się przedpotopowe itd...A to nie jest jak jedzenie cukierków, tylko poważna sprawa. Pomijam już fakt, że lekarze przypisuja tabletki praktycznie jakie się chce, bez przeprowadzania w ogóle jakichkolwiek badań, ja nie miałam nigdy badania, a własnie brałam jako młoda dziewczyna takie typowe, bo wczesniej Dianę. Te "prawdziwe" piguły brałam od 22 roku życia. Właśnie-młode dziewczyny wierzą, ze ginekolog to guru i ufają mu we wszystkim, a lekarze niektórzy, wiadomo, przypisują dane pigułki z róznych powodów, niekoniecznie biorąc pod uwagę faktyczne dobro pacjentki, więc ja bym bardzo uważała tutaj. Ja też byłam naiwną młodą kobietą i może ktoś to wykorzystał, zwłaszcza, ze teraz lansuje się pewnego rodzaju modę na branie piguł i innych świństw. Po prostu na tym sie zarabia krocie!!! Nie szkodzi, że za chwilę te piguły są wycofywane z użycia. W tej chwili dużo kobiet bierze i równie dużo potem nie może zajść w ciążę, nie widzicie prostej zalezności???

Gość bethy21
odpowiedzialnością jest np rozmowa z lekrzem, a nie na forum.. bo jednej pasuje to a drugiej tamto.--> ja uwazam, ze informacje ktore tu na forum zdobywam sa w jakims sensuie wazne, bo znajac zdanie innych troche latwiej wyrobic swoja opinie, badz ewentualnie ja zmienic. aktualnie sie powstrzymujemy - to fakt - bo stwierdzilismy, ze ja teraz powinnam podjac decyzje..moj chlopak jest za pigulkami, bo tywierdzi ze biore je setki kobiet, ale ja (to chyba typowo kobiece!) boje sie po prostu rozregulowania cyklu po itp. wole myslec przed niz po czasie.

Gość upppppppppp
Dobrze bethy 21 że szukasz dobrego zabezpieczenia ,to bardzo ważne !!!!!!!!! mam bratową która stosuje globulki i metodę kalendarzykową i wiesz co ? w tej chwili ma 18 lat i troje dzieci , cholernie mi jej żal ,że jest taka głupia i zacofana i nic do niej nie dociera a rodzina czeka na następną wiesc o kolejnej ciąży .......... Jakie to żałosne w dzisiejszych czasach.

Gość no ale jedno ale
o tej regulacji cyklu to bylo pewnie do mnie, ja wiem ze w czasie brania nie ma okresu tylko krwawienie z odstawienia, ale chodzi mi o regulacje po zaprzestaniu brania:)

Gość a ja brałam tabsy
ja już też nigdy tabsów nie wezmę. Mój gin mi mówił, że one są "nowej generacji" i w przeciwieństwie do tych, które brały nasze matki, po tych się nie tyje. Acha! Robił mi przegląd wszystkich tabletek dostępnych na rynku - oczywiście bez badań.

Gość wole zrec piguły
niz wkladac sobie z akazdym razem jakies globulki i patrzec jak facet zaklada gume.

Gość bez_majtkuuuff
niech on sobie podwiąże swoje narządy - potem można rozsupłać :D Co prawda nie w PL, ale można wyjechać i zabieg przeprowadzić ;)) Przecież tylu panów na Zachodzie tak robi ;)))

Gość a ja brałam tabsy
ja teraz na nic nie patrze, bo przy mojej wadze nie ma na kogo :-(

Gość ehh.....
tabletki nie - jesli o kobiecosci decyduje okres to jesteś bardzo biedną kobieta:/ Jeśli tabletki są dobrze dobrane to nie powodują dolegliwości, zresztą każdy organizm reaguje inaczej.

Gość bethy21
no ale jedno ale ---> wlasnie ja tez mam na mysli rozregulowanie cyklu po odstawiniu tabletek...przeciez dziewczyny mowia, ze dojscie do "normy" trwa u nichj czasem bardzo dlugo..

Gość wole zrec piguły
trzeba było zrobic badania wpierw,po 2 od tabletek sie nie tyje ,bo przeciez one nie zamieniaja sie w tluszcz.moga powodowac zwrost apetytu ,ale chyba mozna nad soba zapanowac ,a nie opychac sie jak swinia ,a potem utyskiwac na swoja wage i jeszcze mowic ,ze to wina tabletek.Chyba biorą je osoby dorosłe,a nie dzieci

Gość bez_majtkuuuff
TAbletki powodują zatrzymywanie płynów w organizmie, i z tego wynika często nabieranie kilogramów, które później cholernie ciężko stracić.

Gość agax
Nie zawsze powodują zatrzymanie wody !!!!!!!!! ja nie mialam takich problemów.

Gość wole zrec piguły
owszem,ale nie mow mi ,ze od wody tyle przytyjesz

Gość wole zrec piguły
zreszta to chyba jakies stare guano

Gość a ja brałam tabsy
a skąd ja mogłam wiedzieć o badaniach? Myślałam, że gin wie co robi. A co do obżerania - może masz rację, ale wtedy priorytetem było nie zajść w ciążę (studia). Nie, nie umiałam się powstrzymać, takie miałam napady. Zadowolona?

Gość bez_majtkuuuff
Doczytaj dziwczyno o gromadzeniu się płynów, bo nie wiesz, o czym gadasz.

Gość bethy21
wlasnie zgadzam sie w duzym stopniu z Margat, lekarze przepisuja cie koniecznie cos co jest odpowiednie wlasnie dla naszego organizmu, ale np co przepisuja z reguly..i to tymbardziej mnie zastanawia i zniecheca. mam podjac decyzje o przyjmowaniu tabletek, ale szczerze mowiac - jest to dla mnie decyzja niesamowicie trudna.

Gość a ja brałam tabsy
acha i co do zatrzymywania wody w organimie - nie mogłam włożyć na nogi nawet klapek

Gość co wy pierdolicie
miliardy kobiet na świecie stosuje ten rodzaj antykoncepcji. Wiadomo jakiemuś % szkodzi bo nie ma rzeczy idealnych dla wszystkich. Ja brałąm tabsy prze 15 lat, fakt odstawiłam bo mam 36 lat i dużo palę więc weszłam w "zwiększone ryzyko". Tabletki mają teraz zminimalizowaną dawkę hormonów która nie szkodzi. Nie straszcie dziewczyny i nie proponujcie jej pękających gum i wylewających się za przeproszeniem z dziury pieniących globulek, bo za parę lat bedzie spacerowĆ Z GROMADKĄ dzieciaków. Ta od kalendarzyka to mnie rozwaliła juz totalnie:):):):)

Gość wole zrec piguły
ale ja nie mam nic do Ciebie.Tylko denerwuje mnie taki najazd na tabletki,jesli sa dobrze dobrane(czyli po badaniach) i przyjmowane z głowa to naprawdę ułatwiaja zycie i nie sa dziełem szatana ,jak to niektorzy sugeruja

Gość a ja brałam tabsy
ja napisałam o sobie, że ja tabsom dziękuję

Gość mychaaaa
Słusznie, że dziewczyna się boi. Poza różnymi skutkami ubocznymi, jakie moga wywołac tabletki, nie dają całkowitej pewności. wczoraj był tu topik dziewczyny, która zaliczyła 'wpadkę' właśnie w trakcie brania tabletek i jets załamana ciążą. Poza tym przy pewnej predyspozycji genetycznej (wcale nie takiej rzadkiej) przyspieszają ryzyko raka macicy. Wtedy absolutnie nie wolno ich brać, bo to jak śmiwrtelna trucizna. A jaki lekarz zrobi badania pod tym kątem..?

Gość wole zrec piguły
no to najlepiej nie wychodzcie z domu,bo was moze tramwaj przejechac.

Gość a ja brałam tabsy
tabletki nie powinny być stosowane przez kogoś u kogo w rodzinie wystęoują wieńcówki, choroby zakrzepowe żył a u mnie tak jest, ale o tym dowiedziałam się duuuuuuużo później, jak już nie brałam tabletek

Gość bethy21
no wlasnie - jeszcze bardziej niz takich skutkow podczas brania jak tycie , wypryski - boje sie tego co bedzie po, tzn ewentualnych problemow z ciaza, oslabienia libido, a poza ty, tak jak mowisz, np zwiekszponego ryzyka raka...