Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość U la la boję się

Sól naprawdę trzeba jeść ?

Polecane posty

Gość jeśli posolisz sobie kanapkę
też staram sie unikac soli ale np.taka warzywna sałatka bez szczypty soli jest bez smaku:-o

Gość oj nie
eeeee bez przesady;) mnie właśnie tylko chipsy są w stanie utyuczyć:D pamiętam któregos lata żarłam je bez opamiętania po dwie paczki dziennie i czułam się jak tłusta świnia, ale wlazłam na wagę, a tu 53 kilo czyli tylko 2 więcej niż normalnie:D ale jednak, bo normalnie to od niczego nie przytyję:D

chyba tez sama sól uzależnia bo jak niekiedy otworzę paczkę słonych paluszkó czy precelków to znikają w błyskawicznym tempie:-PStaram je się ograniczać ale czasami(szczególnie do piwka) jest to trudne:-o

ja także najbardziej tyję od czipsów:-POne są nie dość,ze słone to jeszcze potwornie tłuste:-o

Gość oj nie
czekolady mogę jeść ile wlezie, a po tym dziadostiwe (chipsach) tylko przytyję:O dziwne, nie?

Gość ffjfljjg
mi smakuje wszystko bez soli... tylko mój mąż dosala wszystko co zrobię

Gość ffjfljjg
cukry teznei jem... a czekoladę pokochałam gorzką!

Gość oj nie
ja też bardzo długo nie soliłam, ale na Sylwestra tego roku przypadkowo wpadła mi w ręce ta sól ziołowa no i bardzo posmakował mi:) dlatego teraz, gdy już pojawiły się pomidorki zaczęlam sobie solić:) ale też niewiele, bo sól nie jest mi naprawdę potrzeba do szczęścia:D

Gość oj nie
jeśli chodzi o słodycze, to mówię w czasie przeszłym, bo teraz też nie jem dlatego, że mi nei smakują tak jak kiedyś, a jak nie ma się ochoty to po co jeść, nie?;) ale jak kiedyś jadłam mnóstwo słodkiego to pamiętam, że nie tyłam, a po chipsach troszkę, ale jednak;)

ja po słodkim też tak nie tyję jak po słonych rzeczach.Pewnie dlatego,że w ogóle sól zatrzymuje wodę w organiźmie:-oNajbardziej jednak tyję gdy późnoe jem kolacje,mogę cały dzien do 21-22 sie napychac i nie przytyję ale wystaczy,ze przez jakiś czas pozwalam sobie na kolację po 22,nawet o 23 to natychmiast tyję.Mimo,ze spać chodzę ok.2 w nocy(nie powinno sie jesc pozniej niz 2 h przed snem)to i tak przytyje,ja w ogole nie pownnam NIC jesc po 21,wtedy mogę utzrymac figurę;)

Gość ffjfljjg
ja miałam zawsze dobrąprzemianęmateri i nawet jak w kalsie maturalnej jadąłm 2 czekolady bakaliwoe dziennie to schudłam anei utyłam :-) Teraz jakbliżej 30 to zaczęłam uważaćbardziej na to co jem... głównie czy to zdrowe.

ale jak tu w wakacje(okresie grillow i ognisk) nie jesc nic po 21???Wlasnie wtedy zaczynja sie wszelakie uczty przy kielbaskach i piwie:-P

Gość ffjfljjg
to jedz zamiast kiełbasy saltkę z oliwą albo rybę morską z grilla, a nawet boczniaki są pyszne z grilla. a zamiast piwa to pij wodę mineralna, soki warzywne czy świeżo wyciskane... oczywiście mówimy tu o ciągłym jedzneiu kiełbasy i piwie bo raz na jakis czas to tylko może być fajna odmaina.

dzoeki za porade:-)Faktycznie rybka lub salatka zamiast tlustej kielbasy to fajny pomysl;)O rezygnacji z piwa juz myslama kilka tygodni temu po po zimowych i wieosennych weekendach w pubach mam pamiatke w postaci pieknego miesnia piwnego:-oOgolenie to jestem szczupal tylko brzuszek jak w 7 miesiesiacu ciazy:-o

Gość no bez przesady
jak raz dziennie posłodzę sobie kawę czy posolę zupę NIC mi się nie stanie! A białą śmierć to amfa:-P