Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

*natasha*

anemia!!czy ma to cos do tego...

Polecane posty

Gość ja po powaznej anemii
musiałam dochodzić do swojej wagi przez ponad 2 lata

Anemia to brak zelaża, co łaczy sie z niedotlenieniem organizmu! Nie jeszcze zdrowych rzeczy, które zawieraja zelazo dlatego masz anemie! To nie jest powod,z e nie mozesz utyc! Ja mam anemie a wcale az taka chuda nie jestem!

dobrze, nikt nie mówi, że trzeba być chudym by mieć anemię i masz całkowitą rację natomiast ja sama, gdy miałam powazną anemię to schudłam bardzo, bo do 47kg przy wzroście 169cm i żeby wrócić do swojej normalnej wagi (52 kg) potrzebowałam na to ponad 2 lat; bardzo często popadam w anemię, ale na szczęście już nie chudnę tak drastycznie po prostu należy dbać o siebie, jeść jak należy, a nie zapychać się byle czym:)

bo juz brałam tabletki typu własnie takie z zelazem ale to nie koniecznie jest tylko niedobór zelaza moze byc tez niedobór czegos innego przy anemii musze znowu zaczac brac te zelazo moze wtedy łatwiej mi bedzie tyc

nie wiem jaki rodzaj anemii dopadł Ciebie, bo są przecież różne rodzaje u mnei było tak, że żelazo, które jadłam pod postacią pokarmu nie wiązało się w organizmie - tak lekarz to nazwał (chyba po prostu nei wchłaniało się)

i zapewne chodzi Ci o niedobór którejś z witamin:) mnie się bardzo często robiły siniaki bez powodu więc biorę cały czas kwas foliowy i teraz nie mam już tego problemu

A ja ten problem mam, siniaki wszedzie, najbardziej na kostkach i na kolanach, oraz w polowie łydki z przodu! I osłabienie organizmy tzn jak wstaje to mi sie ciagle biało robi przed oczami, ale dośc długo juz tak mam i cokolwiek bym nie robila to tak mam :/ I fakt chudne, ale nie drastycznie, jestem babeczka z tyleczkiem bo 62kg :P