Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama Niki

BARDZO PROSZE O POMOC-CO ROBIA JUZ WASZE 3 MIESIECZNE DZIECI?

Polecane posty

Gość mama Niki

Wlasnie wrocilam od lekarza. Mała dostala skierowanie z powodu kreczu szyi. Ale okazalo sie ze za krotko trzyma glowke, ze nie ma odruchu wyciagania raczek przed siebie, ze polozona na brzuszek z raczkami wzdluz ciala nie przeciaga ich do przodu, ze ma asymetrie ciala i ze ma za male ciemiaczko. Za duzo tego na mnie . Siedze i rycze. Czy ktos mi napisze co robi jego 3 miesieczne dziecko? Dodam ze mala za 3 dni konczy pelne 3 miesiace.

a czy lekarz powiedział coś o rehabilitacji ? nie porównuj ! każde dziecko rozija się inaczej !

Gość mama Niki
tak dostalysmy skierowanie ale tak to u nas bywa ze miejsce jest dopiero za 2 tyg. Kazala przyjsc do kontroli za poltora miesiaca

Gość mama Niki
pediatra mi nigdy nic nie mowil, neurolog jak miala 2 tyg mowil ze za wczesnie usg glowki ok, teraz termin mamy na 3 lipca, a ta lekarka to specjalista rechabilitacji medycznej

no nie wiem ...ale ja bym napewno się upierała na formę rehabilitacji.

jezu dziwni jacyś ci lekarze, mój do 5 miesiąca podnoszony za rączki nie ciągnął główki, lekarz powiedział, że przyjdzie na niego czas bo ma dłużą główkę i tylko go więcej ćwiczyć. Dzieci robią postępy z dnia na dzień, ja też się martwiłam aż tu jednego dnia podnoszę go za rączki a on trzyma główkę, że hej, teraz zabiera się do siadania Najważniejsze to jak najczęściej kłaść dziecko na brzuchu, to wyrabia najważniejsze partie mięśni.

Gość mama Niki
Moja mala ciagnieta za raczki podciaga glowke pieknie, nawet jak sie jej reke poda to sama sie ciagnie, ale lekarka mowi ze to i tak malo, ze wyrzucana do przodu powinna miec ten odruch wyciagania ich przed siebie ktorego ona nie ma

Gość mama Niki
a czy ktos mi moze powiedziec czy wasze dzieci maja ten odruch?

Mamo Niki----u mojego synka tydzien temu stwierdzono asymetrie i wzmozone napiecie. Objawy podobne do tych, ktore opisalas. Dzis bylam na 1 masazach---teraz bede robic w domu, za 2 tygodnie kolejne z rehabilitantką. Wtedy rowniez zabiego metodą Voity, czego sie boję, bo podobno bolesne. Ale i najbardziej skuteczne. Glowa do gory---dobrze,ze stwierdzone i mozna cos z tym w pore zrobic. Nie placz---rehabilitacja na pewno pomoze. Skierowania do neurologa nie dostalam,ale sie upomne.

Mysle,ze chodzi tu o jeden z elem. badania Voitą---rzuca sie dzieckiem jak szmacianą lalką:-0

kobii !! dokładnie ! bardzo dobrze robisz ...! brawo ! ja tez po stwierdzeniu asymetrii zdecydowałabym się na rehabilitacje ... Vojta albo bobath - im wczeniej zaczęta reh.tym szybsze efekty Znam mamę chłopca z DPM ...Antek ćwiczy metodą Bobath i naprawdę widać od groma rezultatów.! także jestempewna ,że rehabilitacja napewno podciągnie Twoje dziecko. nie martw się . Twoje dziecko ma zapewne zbyt małe napiecie miesniowe ... nie piszesz zeby było niespokojne ...prężyło się ...itp... to tylko cwiczonkabeda. może i Vojta \"drastyczny\"jak tu kilka osób insynuję .... ale bardzo skuteczny !! lepiej \"wymeczyc\"dziecko pobudzic /////wzbudzic zmysły .... nawet drastycznie .... niz dac mu \"spokojnie\" bezosobowo ...z boku przejsc przez zycie. Niki jest zdrowa. mówię o drastycznych przypadkach. i jestem za skuteczną długą reh.a nie \"ogłupiaczami\"-psychotropami:O bo tak się z dziecmi robi!

ja juz bylam dwa razy na rehabilitacji to naprawde super sprawa. niunia za 10 dni konczy 3 miesiace. pokazano nam cwiczenia ktore powtarzam z nia przed kazdym prawie karmieniem. zrobila duze posepy. i od 4 dni zaczela przekt=recac sie n aboczek. nie martw sie i nie placz. w tak malym wieku dziecka wszystko jest do naprawienia ..to slowa rehabilitantow. polecam tez basemn dla niemowlakow!!1zobaczysz bedzie dobrze a i nie jestes sama z takim problemem. ponadto moja niunia tez nie chce raczek sama wyciagac....ale z dnia na dzien zrobila postep z podnoszeniem glowki to i ztym sobie poradzi

Gość mama Niki
Hej juz sama nie wiem co myslec. Bylam dzis z mala u pediatryi ona ja pobadala i powiedziala ze z mala jest jak najbardziej wszystko w porzadku. Ze robi wszystko co powinna. Wiec juz sama nie wiem.