Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka_dziwn_ja

osoby noszace soczewki-pomozcie!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość taka_dziwn_ja

hej pyatnie mam ... sprawdzalam na necie ale jeszcze chcialabym sie osob noszacych dopytac.. iles przecietnie kosztuja soczewki ? takie do uzytku na miesiac np. na poczatek te wszystki plyny itd. ?? bo zamierzam wybac sie do okulisty i skonczyc z okularami,tylko nie wiem jaka sume powinnam miec w portfelu... i jeszcze jedno.. jak bardzo soczewki wam pomogly,czy na prawde uwazacie je o nibo lepsze od okularow,tak jak wiekszosc?

Gość soczewki kontakotowe
ja soczewki noszę od jakiś 4 lat. I jestem zachwycona, w okularach nie umiem już chodzić, bo tak się przyzwyczaiłam. W soczewkach czujesz się jakbys w ogóle nie miała wady wzroku. Ja noszę miesięczne Bausch&Lomb, cena za parę to 38 zł u mojego okulisty, płyn średni 20 zł, duży 45 zł. Sredni starcza na miesiąc, duży na około 3. Często są promocje i np do dużego jest średni gratis. Ja nie miałam problemów z oczami, żadnych zapaleń spojówek itd. Zadowolenie w 100% :)

witam :-) moje odczucie: soczewki sa swietne! pod kazdym katem oka widzisz ostro (nie tak jak przy okularach-gdy glowe unieruchomisz i oczami spojrzysz na przyklad w dol..widzisz wszystko rozmazane) miesieczne soczewki kosztuja u mojego optyka 40 zlote za pare, plus duzy plyn do soczewek ok45 zloty(dokladnej ceny teraz nie pamietam)

Gość plociuch
w sklepach wysylkowych miesieczne B&L wynosza ok.10 zl za sztuke + koszt wysylki 6-7 zl- czyli ok.27 zl ,mozesz zamawiac pojedyncze sztuki a nie cale opakowanie,duzy plyn 40 zl wystarcza na 3 miesiace

Gość =p
a ja za 3miesieczne B&L place u mojego optyka 70 zl za pare:)

Gość =p
a moja znajoma zamiast plynu uzywa soli fijologicznej(?) ona kolo 5 zlotych kosztuje ale nie wiem czy tak sie powinno przechowywac soczewki...

Gość soczewwki
czy czesto zdarzaja sie wam stany zapalne? mi po 3 miesiacach pierwszy raz sie zdarzylo ,po nocy mialam na oku taka czerwona plame-wybroczyne ,przerazolam sie ,zapuszczam krople i nosze okulary zamiast szkiel ale nie wiem skad sie to wzielo czy moze wyjmujac na nos sobie kujnelam paznokciem...ale nie przypominam sobie ,czy tez wam sie takie cos zdarzylo? moze za dlugo je nosze bo od switu do nocy

Ja nosze soczewki średnio po 14 godzin dziennie od 4 lat i nigdy nic mi nie było

Witam! Ja noszę już od kilku lat B&L PureVision. Różnią się one od zwykłych tym, że nie zdejmuje się ich na noc - po prostu zakładasz, a za miesiąc wyjmujesz i wyrzucasz. Cena w sklepie internetowym wynosi około 60 zł za 4 sztuki, do tego czasm trafia się mały płyn gratis. Pełen komfort, super sprawa. W razie czego polecam sklep www.soczewki.net.pl

Gość ....fabetka
ja tez nosze te purevision,tzn teraz zaczelam,bo wycofuja moje softlensy66, nie wiedzialam ze mozan ich nie wyjmowac,zreszta to mnie dziwi, bo mi pod wieczor robi sie "sucho" w oczach i na pewno bym nie mogła długo ich nie wyjmowac...ale w tym sklepie który podałes jest przebicie,jakbym kupiła w nim,to w porównaniu do sklepu w którym kupuje-miałabym 2 soczewki gratis, czyli 4 dychy w kieszeni :)

softlensy 66 wycofują? Ja je chyba używam, w sumie to nie wiem, bo na sztuki zawsze kupuje, to są te standardowe? skąd informacja że wycofują i dlaczego?

Fabetka, jak nie możesz nosić PureVision to spróbuj Focus Night&Day. Są co prawda sporo droższe, ale to podobno jakaś \"nowsza technologia\". Mi póki co na szczęście odpowiadają PureVision :-) A tak w ogóle to jestem w szoku, że wycofują SoftLensy, bo kiedyś też ich uZywałam. Pasowały mi, bobyły chyba najbardziej uwodnione z wszystkich dostępnych i nie wysuszało się po nich oko

Aha, i jeszcze jedno: ten sklep, który podałam działa też na Allegro jako Hyrnny. Ja go naprawdę polecam. Są z dyni, ja mieszkam w Kwidzynie, 130km dalej i zawsze po kupnie max dwa dni później miałam soczewki w domu.

Gość ....fabetka
wycofuja te o srednicy chyba 14.2 i dlatego wzielam te purevision, bo w calym miescie nie bylo -3.25, w jednym znalazłam ostatniego softlensa na drugie oko i musialam cos kupic i babka powiedziala zebym sprobowala te pure, troche sie balam ze nie trafie w rozmiar,ale nie spadają ani nic wiec jest ok :)

Witam ja osze soczewki od jakichs 7 lat i tylko raz miałam zapalenie spojówek (za długo nosiłam a powinnam juz wymienic na nowe) ale dostałam kropelki od okulisty i przez kilka dni chodziłam w okularach, a potem znowu soczewki :-) okularki osze w domu, niewyobrazam sobie chodzenia w okularach: w zimie szkła paruja ,latem zjeżdzaja z osa itp itd. takze soczewki super sprawa, polecam :-) Ja nose B&L 3-miesieczne-u okulisty szt. ok 35zł a ja zamawiam tam http://www.hamerlik.com/ S a o wieeeeele tańsze i nigdy sie niezawiodłam.

Gość studiuję na UG
Ja noszę purevision. Genialna sprawa, dokładnie tak jak piszą ludziska - ostrość widzenia, wygoda nieporównywalne z okularami. Okulary siębrudzą, rysują, mają ramki, które zasłaniają część pola widzenia, szkło zabiera trochę światła, co np. ma znaczenie przy prowadzeniu auta nocą... Wychodzi 30 zł na miesiąc z allegro.