Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szatynka wieczorową porą

co byście zrobili na moim miejscu?

Polecane posty

Nie wiem co robić :( Mam teraz pracę, pracuję od 8/9 do 18/19 w sekretariacie wielkiej firmy, w której ciągle coś się dzieje, praca jest dość stresująca.Teraz chcę iść na studia. Nie wiem czy uda mi się to pogodzić. Dziewczyna z którą pracuję ciagle oblewa, a jak zdaje to na 3. Studia byłyby zaoczne, ale i tak czarno to widze, bo ja wracam do domu, nie mam co jesć, a gotować nie mam już siły i żyję praktycznie na kanapkach. Często głowę mam pełną myśli o sprawach firmy, a tu trzeba by się uczyć. Nie wiem czy uda mi się pociagnąć tą pracę i zaoczne studia. Jest jeszcze opcja studiów wieczorowych, 2-3 dni w tygodniu, są droższe o 200zł.mies, ale one w chodza w grę tylko przy opcji, ze zwalniam się z tej pracy i szukam pracy dorywczej. Mama mi mówi,że szkołą jest ważniejsza niż praca i te 200zł różnicy między wieczorowymi i zaocznymi jej różnicy nie robi (tym bardziej, ze dostane stypendium naukowe). Może ktoś mi poradzi coś? :( Czy zapisac się na wieczorowe czy zaoczne?

Gość ffffdfsd
Podobny dylemat- praca i nauka, nie wiem jak sobie poradze, jestem sierota i zero pomocy od rodziny, musze pracowac ale musze tez sie uczyc 😭

Gość to pracujesz
i bedziesz wyciagac od rodzicow na studia ???? hmm

a moze na dorywcze - sponsorowane na dochodzaco?

to pracujesz - jeśli będe pracowac i studiować to sama sobie opłace studia, a jeśli nie, albo tylko dorywczo, opłaci mi mama, ale ona mówi, ze tym mam się nie przejmowac

nie wiesz czy sobie poradzisz a piszesz ze bedziesz miec stypendium naukowe ???????????

wyjaśniam - teraz idę na studia uzupełniające, na których, na pierwszym roku przyznaje się stypendia naukowe na podstawie ocen ze sredniej z poprzednich studiów (u mnie: licencjackich)

Gość to pracujesz
powiem ci tak ... jak bylo u mnie....:) pracowalam na poczatek na czesc etatu - dziennie kolo 5-6 h , potem codziennie mialam zajecia na studiach wieczorowych od 14 do 20 ... (uczelnia oczywiscie panstwowa, ten sam material co na dziennych ,tylko niestety musialam placic za to... ) w domu bywalam tylko po to zeby sie przespac ... uczylam sie weekendami lub po nocach ... i uwaga ... na drugim roku bylam juz na 2 . miejscu jesli chodzi o srednia :D (zostalam wtedy zwolniona z czesci czesnego ) , na trzecim roku juz troche gorzej z ta srednia ,ale studia skonczylam z piatka na dyplomie (piatka z pracy i ogolna ocena z toku studiow tez 5 ) Jak sie chce , to mozna tego dokonac, uwierz mi :) po studiach licencjackich poszlam na mgr , ale juz zaocznie . W pracy przyjeli mnie na caly etat , a studia tez ukonczylam z wynikiem bardzo dobrym :) (mimo ogromnych perypetii w zyciu osobistym) Idz na studia tak jak chcesz - najwyzej po semestrze sie przeniesiesz ;) albo wtedy rzucisz prace... :), jak zauwazysz ze nie dajesz rady z nauka. Ale uwierz w siebie. U mnie na roku bylo duzo osob, ktore nie dosc ze normalnie pracowaly (pisze o studiach zaocznych) , to jeszcze mialy rodziny , dzieci i dawaly sobie rade.

Szczerze piszac to wolałabym iśc na wieczorowe, bo jeśli mam za te studia płacić to chciałabym je maksymalnie wykorzystać, chodzić na zajęcia, a nie czytać w dużej mierze wydrukowane wykłady :O Ale przy tej opcji praca tutaj gdzie pracuje nie wchodzi w ogóle w grę, bo nie bedę mogła byc jednocześnie w dwóch miejscach. Zalezy mi jednak, zeby po studiach mieć nietylko dyplom, ale już tez jakies doswiadczenia :( No kurde nie wiem co mam robic :(

Aha i ja nie potrafię się uczyć po nocach niestety. Mam też chłopaka w innym miescie i już teraz widuje się z nim raz na tydzien, a co bedzie potem? Chyba zero życia prywatnego :( Tak to wygląda?

Gość to pracujesz
no hmmm ja na studiach zdazylam wyjsc za maz :D ;) , po prostu mieszkalismy juz wtedy razem... a co do studiow wieczorowych ,to nie mozesz wtedy pracowac na czesc etatu ? Zwlaszcza jesli zajecia bedziesz miala TYLKO 2-3 dni w tygodniu .... ? ja mialam zajecia codziennie i jakos dalam rade pracowac ... po prostu siedzialam w biurze od 8 do 13, gora 13.30 i jechalam prosto z pracy na uczelnie....

Myślę, ze mogłabym pracowac na pół etatu, tak własnie bym najlepiej chciała.Nie jest to jednak wykonalne w tej firmie, bo tu niestety musi ktoś być na cały etat, a moja koleżanka kategorycznie powiedziała, ze nie bedzie siedziec wieczorami, żebym mogła iśc na studia wieczorowe.

Gość to pracujesz
to musisz sobie poszukac pracy biurowej , gdzie bedziesz mogla tak pracowac... ewentualnie moze call center jakies? obsluga klienta ?