Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cilestka

skóra brzucha po cesarce-pomożcie!

Polecane posty

Gość cilestka

witam dziewczyny,prosze doradzcie mi,bo na prawde nie wiem co robic z tym brzuszyskiem! moje Malenstwo bedzie miec nie dlugo 3 latka,a ja jeszcze nie umiem dojsc do siebie po porodzie! byly cwiczenia, diety(nadal są), kremy ujedrniające i nic!nozki mam fajne,tylek w porzadku,ale ten brzuch..w ciązy przytylam bardzo duzo,i teraz nie umiem sie pozbyc tej obwislej skory. czy ktoras z Was ma lub miala podobny problem? prosze o rade..chcialabym miec brzuszek taki jak dawniej..:)

Gość cilestka
??ladnie prosze o pomoc:)

Gość 1 rada
tylko plastyka brzucha

dziewczyny mnie czeka cc w przyszłości i czytam i ak się zastanawiam - zawsze tak jest? Dlaczego brzuch po cc nie wraca do dawnego stanu, a przynajmniej zbliżonego?

Gość a ja555
ja taż maiłam cc, 2 lata temu, ale na mój brzuch nie mogę narzekać, b. szybko wrócił do dawnego stanu :) Może to dlatego, że w ciąży nie przytyłam dużo, tylko 11kg i skóra się tak bardzo nie rozciągnęła, a dzięki diecie i ćw. szybko wróciłam do normy :)

Gość aga_22
hej dziewczyny ja jestem po porodzie juz prawie 10miesiecy rodzilam silami natury lecz moj brzuch tez nie wyglada najlepiej!!! okropne rozstepy i znieksztalcony pepek straszne!! tez nie wiem jak sie tego pozbyc, brzuch wciagnal sie dosc ladnie ale ten pepek wyglada nie ladnie moze wiecie jak poprawic jego wyglad?? Do Cileski: brzuszki i jeszcze raz brzuszki wiem ze to trudne przy dziecku ale jesli chcesz choc troche ujedrnic i odchudzic brzuch to chyba najlepszy sposob!! pozdrawiam serdecznie

Gość cilestka
dziekuje dziewczyny,ale brzuszki chyba za duzo nie pomogą.. ja przytylam w ciązy 27 kg! brzuch mialam ogromny,ale i dzidzi byl duzy. bardzo chcialabym miec fajniutki brzuszek..bede robic brzuszki od dzisiaj, zobaczymy co to da..tylko juz je robilam,ale sie zniechecilam,gdy nie zauwazylam efektow:( moze macie jeszcze jakies propozycje,oprocz plastyki(niestety droga jest:() moze basen,jak myslicie?

Gość cilestka
mam nawet taki sprzet do masazu-codziennie masuje nim brzuch,potem serum ujedrniające i pas sciągający..pewnie cos tam pomaga,ale nie wiele :/ myslę,ze jak dziewczyna duzo nie przytyje w ciązy i bedzie miec cesarke to zleci jej ten brzuch sam. dręczy mnie ta obwisła skóra :(

Gość cilestka
dziekuje:) pozdrawiam gorąco

Gość timbim
Masuj skórę brzucha kostkami lodu. By wzmocnić efekt ujędniania możesz zrobić wywar z rozmarynu i go zamrozić w formie kostek. Rozmaryn ujędnia skórę, poprawia krążenie, działa przeciwzmarszkowo, więc takimi kostkami możesz też masować twarz, dekold, uda, pupę. Rozmaryn kupisz prawie w każdym sklepie spożywczym bo się go używa jako przyprawy do mięs. Zamiast kostek lodu możesz robić naprzemienne prysznice: zimny-ciepły-zimny. Zawsze kończysz zimnym. Sama nie stosowałam ( za leniwa jestem i za ciepłolubna) ale podobno bardzo skuteczne.

Gość aga_22
hej ja tez uzywalam ten pas sciagajacy ale mysle ze nic nie dal, brzucha nie mam juz tak wielkiego ale za to rozstepy zazdroszcze ci ze nie masz!!! a co do brzuszkow to tez je robilam ale jak nie widzialam efektow to nie mialam motywacji!

Gość cilestka
dzieki, o rozmarynie jeszcze nie slyszalam-o kostkach lodu tak-mam nadzieje,ze zimno mnie nie zniecheci:) buziaczki

Gość cilestka
niom, przyznaje ze nie mam duzo roztepow,ale tez by sie znalazlo kilka..a moze jakis jeden ale porzadny krem na rozstepy pomoglby Ci? wiem,ze to o wiele ciezej zwalczyc:(

Gość aga_22
tak o wiele ciezej zwalczyc rozstepy niz co kolwiek innego. Uzywalam cepan,rozne przeciw rozstepom z eveline i wiele innych teraz mam perfekta extra slim do szybkiej redukcj rozstepow zobaczymy mam nadzieje ze choc troche pomoze!!

Gość timbim
Najlepszy na rozstępy chyba jest Cepan lub Contraxtubex. Jeden i drugi śmierdzi cebulą, ale to są maści na blizny, więc one zwężają rozstępy i wybielają je, poza tym peelingi, peelingi i jeszcze raz peelingi, regularnie, przynajmniej raz w tygodniu. Mogą być kupne lub takie własnej roboty: z soli morskiej i oliwki z oliwek lub zaparzanej kawy ziarnistej.Są specjalne zabiegi: mikrodermabrazja, mezoterapia, neoderma. Ale je trzeba powtarzać by był widoczny efekt. Generalnie wszystkie rozstępy po jakimś czasie robią się mniej widoczne.

Gość Kasia-Londyn
a ja mialam dwie cesarki i nikt nawet o to by mnie nie podejrzewal!nic nie widzac po moim brzuchu,zadnych znieksztalcen.wszystko zalezy od tego ile sie je i jeszcze trzeba sie smarowac oliwka,to rozstepy nie powstana.a kobiet w ciazy czesto popelniaja blad uwazajac,ze skoro sa w ciazy to moga jesc wszystko co popadnie,a to jest kmpletna bzdura.pozniej wlasnie pojawiaja sie problemy w postaci obwislej skory na brzuchu.

Gość aga_22
ja w ciazy przytylam 18kg a wcale nie objadalam sie za dwuch jadlam malo gdyz wcale nie mialam apetytu smarowalam sie roznymi kremami i oliwka tez a i tak dostalam rozstepy to jest genetyczne wiec mozna dbac o siebie nie wiem jak a jesli ktos ma tendencje do rozstepow to i tak je dostanie!!!

Gość timbim
Kasiu, nie zawsze rozstępy są zalezne od tego jak się ktoś odżywia. Niektórzy w ciąży mają tendencję do obrzęków i nadmiaru wód płodowych. Wtedy brzuch rośnie niemiłosiernie i skóra pęka. Rozstępy częściej wychodzą tym którzy mają już "gnetycznie" wadliwy kolagen w skórze. Włókna kolagenu są z natury słabsze i mają tendencję do rozrywania się. Mam koleżanki, które są mamami, dbały o siebie, smarowały brzuszki a mimo to mają nadmiar skóry na brzuchu i rozstępy. Znam też takie, któe nie używały żadnych kosmetyków a ich figura ani skóra zupełnie nie zmieniły sie po ciąży: zero rozstępów, fałdek, brzuszka, pajączków, przebarwień, po prostu nic.

Gość cilestka
i co, pomogly Ci juz jakies kremy chociaz troche? ja uzywalam podczas ciązy kilka razy dziennie OLIWKI dla dzieci(np.Bambino) moze dlatego nie mam tak duzo rozstepow-smarowalam te czesci ciala,ktore byly podatne na rozciagniecie,powiekszenie,itp.- brzuszek oczywiscie, piersi,nogi i pupcia. mysle,ze pomoglo.

Gość aga_22
ja tez sie smarowalam czym popadnie i oliwka tez ale i tak dostalam rozstepy moja mama miala i ja tez normalna genetyka!! laski ktore pisz ze rozstepy powstaja przez zle odzywianie i nie dbanie o siebie to przepraszam ale nie wiedza co pisza!!!!!!!

Gość rty
cepan i contratubex sa na blizny nie na rozstepy.. i tylko cepan smierdzi cebula..

Gość cilestka
oczywscie-nie wolno wychodzic z zalozenia,ze jestes w ciazy to musisz jesc strasznie duzo!bzdura!ale kolezanka ma racje-mozna odzywiac sie normalnie,ale mozna miec duuuzo wod plodowych,ale dzidzius jest tak duzy i ulozy sie tak,ze brzuch mozna miec pozniej ogromny!tak jak ja:) ja w obwodzie w 9 misiącu mialam 110 cm:) a na prawde jestem szczupla-mam male bioderka i uda(ogolnie budowa chlopieca)lecz wszystko idzie mi w brzuch!i teraz mi skórka zwisa:) ohhh..

Gość aga_22
ja tez mialam duzy brzuch smieli sie ze moze bede miala blizniaki ale pozniej to wykluczyli moj synek urodzil sie z waga 3kg wiec maly i skad tten brzuch-wody plodowe

Gość cilestka
wiesz Aga-na pewno jest to genetyczne,ale gdybys w ogole nie uzywala zadnej oliwki czy kremow podczas ciazy,to moglabys miec jeszcze mocniejsze te rozstepy. moja mama W OGOLE nie ma rozstepow-i podczas ciazy niczego nie stosowala,a ja stosowalam oliwke i tak mam troche.to zalezy od skory, nie ktore sa podatne na rozstepy,nie ktore nie.

Gość aga_22
tak masz racje ale mnie tak strasznie one denerwuja bylam bardzo szczupla przed ciaza myslalam ze nie przytyje duzo i problem rozstepow mnie nie dopadnie a jednak sie mylilam.

wiem,ze jedyną metodą ktora moze je zwalczyc to jakaś metoda kosmetyczna..ale pewnie jest droga:/

Gość aga_22
ja bylam na jednym zabiegu mikrodermabrazji ale na razie nie widac poprawy przede mna jeszcze 5 wiec zyje nadzieja ze choc troche sie zmiejsza

Witam, ćwiczenia, ćwiczenia i jeszcze raz ćwiczenia ;) a i jeszcze cierpliwość :) efektów nie zobaczy się po kilku dniach... wiem co piszę, praktykuje na sobie od kilku tygodni i pierwszy efekt jaki był to... zakwasy :O ale jestem zawzięta i będę jeszcze laska :p czego i Wam dziewczyny życzę 🌻 :)

1.raz slysze o takim zabiegu-a ile to kosztuje? bolesne?na czym polega? dziekujemy za mile slowa:) tez chcemy byc mamami-laskami:) hihi moze nie dlugo:)

Gość aga_22
chodzi ci o mikrodermabrazje??