Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja_brzoza

bromergon a rigevidon - brać czy nie brać jednocześnie????

Polecane posty

Gość ja_brzoza

Dziewczyny powiedzcie, bo mam mętlik w głowie. Biorę bromergon na obniżenie prolaktyny. Chciałam też przesunąc termin miesiączki, więc ginka przepisała mi rigevidon od 15 d.c. (mam @ co 28 mimo wysokiej prl) No i potem czytam w ulotce: hormony zawarte w rigevidonie znoszą cześciowo działanie bromokryptyny. W ulotce bromergonu czytam, że nie powinno się w zasadzie przyjmować go z hormonami tego typu jak rigevidon. Ginka się nie zapomniała, bo przepisywała tabsy w czasie jednej wizyty. No i w końcu nie weim, brać czy nie brać? dużo czasu na zastanawianie mi nie zostało, bo dziś 14 d.c. :( pomóżcie

Gość kuleczka11448
Ja łykam bromka już trzy miesiące i razem z nim androcur z estrogenami (ta druga mieszanka też podobno działa antykoncepcyjnie), na jakimś forum przeczytałam, że antykoncepcja podwyższa poziom prolaktyny a bromergon ma ją obniżać, więc generalnie to bez sensu, ale robiłam badania i prolaktyna jest niższa, więc chyba działa jak trzeba. Lekarz to lekarz, jak przepisuje to chyba wie co robi, trzeba ufać nauce ;)

Gość ja_brzoza
Kuleczka, dziękuję za pokrzepienie :) A niech mi tam ta prolaktyna nie spada, jeszcze zdąży się obniżyć, bo rigevidon tylko na parę tygodni :)