Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Załamana5473292

Tabletki anty a tradzik?

Polecane posty

Gość Załamana5473292

Mam pytanie odnosnie stosowania tabletek anty na trądzik? Po jakim czasie powinnam zobaczyc poprawe w cerze? Bo jak narazie zauwazyłam tylko to ze buzia jest w gorszym stanie juz nie wiem co mam robic? Płakac mi sie chce jak na siebie patrze? Bedzie poprawa po tabsach czy nie? Zazywam Minisiston

Gość Załamana5473292
Nikt nie wie po jakim czasie powinnam zobaczyc poprawe cery?

U każdej kobiety jest inaczej! Jednej zaszkodzi, drugiej wręcz przeciwnie. Mnie tabsy spartoliły cerę, brałam Diane i musiałam odstawić. Mam jesnak takie wrażenie, że tabletki nie załatwiają sprawy, a jeśli już, to tylko na czas brania.

Gość Bez obrazy
ale jeśli bierzesz tabletki tylko ze względu na trądzik to jesteś G Ł U P I A.

Gość tttttttttttaaaaaaaaakkkkkk
sama jestes głupia!naiwna ,pryszczata gówniara. Tabsy pomagaja,wart je brać aby wyleczyc tradzik,idz do lekarza bo na takim foru jest móstwo takich złosnic jak ta z poprzedniego postu.

Gość niektórym chyba szkodzą
na główkę :O

Gość oczywiscie22xx
wiec lepiej nie bierz bo po co leczyc tradzik, zyj z nim bo przeciez jak chcesz tabsy tylko na tradzik to nie ma sensu,no i zaszkodzi nagłówke. Soooory ale nie mogłam sie powstrzymac.szkodzi tym co tak złosliwie pisza.ja brałam i mi pomógł.A przy okazji byłam zabezpieczona przed ewentualna ciaza.A niektóre baby sa złosliuwe.Moze dziewczynie nie jet narazie potrzebne zabezpieczanie sie :-P , niepomyslałyscie moze chce poprostu pozbyc sie tradziku a jezeli tabsy beda skuteczne to czemu nie?

Gość ok. 3 miesiące

Gość ok. 3 miesiące
u mnie - po diane 35 była totalna poprawa (po trądziku (trądzie raczej) śladu nie ma)

Gość tabletki pomagaja tylko
w przypadku tradziku hormonalnego więc nie piszcie, ze to takie super rozwiązanie na trądzik, bo trądzik hormonalny występuje u niewielkiego odsetka kobiet.

Gość do tabletki pomagaja tylko
te złosliwa, przeciez nie pójdzie on do apteki i se nie kupi tabsów,no. Niebądz ze zgryzliwa.Przeciez pójdzie do lekarza i on bedzie wiedział czy przepisac czy nie!A jaki jest inny tradzik oprócz tego co nazwałas hormonalny?

Gość no to ja miałam
ten typ trądziku w takim razie, bo przez te parę lat brani tabletek miałam spokój z trądzikiem

Gość rudiiii
Trądzik to najcześciej występujące schorzenie skóry, które pojawia sie w młodzieńczym wieku. Przyczyną jest nadmierna produkcja łoju, zatykające się ujścia mieszków, stanem zapalnym, bakteriami.Przyczyną powstania trądziku jest nadmierne wydzielanie łoju w gruczołach łojowych, oraz ich zatykanie poprzez rogowacenie ujść mieszków włosowych. Proces ten nasila nadmierna produkcja łoju. Łój ten jest pożywką dla bakterii beztlenowych, które się namnażają i dochodzi wtedy do stanu zapalnego. Duży wpływ mają hormony. Trądzik może też być wywołany przez reakcje alergiczne. wiec stosowanie tabletek anty jest bardzo pomocne przy kuracji aty tradzikowej,w zaleznosci jak silny jest tradzik lekarz decyduje co jeszcze z tabsami anty stosowac. A ci co pisza be tabletki anty to chyba mohhhery co stosuja kalendarzyk.

Gość Załamana5473292
Ja stosuje głównie by nie miec bobaska, ale chciałabym zeby pomogły mi tez na cere bo nie radze sobie z nią, mam juz dosyc tych pryszczy tego ze nie moge jechac z chłopakiem nad wode bądz wyjsc bez makijazu ciagle maskowanie sie i doły z powodu cery mam poprostu tego dosyc.!!

Gość a co mają mohery do leczenia
trądziku? :O Czytaj ze zrozumieniem, nikt nie mówi, ze tabletki są be, tylko, ze nie zawsze są skuteczne w leczeniu trądziku. A i ch działanie antykoncepcyjne to już inna historia. Zastanów się co piszesz :O Ja wiem jedno: zażywałam Diane 9 miesięcy i nie zauważyłam żadnej poprawy więc ostrożnie z tym optymizmem.