Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AnnA mia

Wakacje z małym dzieckiem?

Polecane posty

Gość AnnA mia

Jak myślicie, od ilu lat (miesięcy) można zabierać malucha na wakacje? Czy najpierw najlepiej trzymać sie Polski, czy można od razu gdzieś za granice?

Gość tasia tasia
Myślę, że od roku już nie ma problemu. Za granicę też można, jeśli się leci samolotem szybciutko i ma się hotel dobry. Z moim brzdącem byłam w Turcji, jak miał dwa latka.

Gość mama taka jedna----
z cora przebylismy 1200km samochodem jak miala niecale 3 miesiace. Podroz byla ok i pobyt tez. Podroz zagraniczna

Gość spoko spoko ok
Ja ze swoją młodszą córeczką byłam pierwszy raz nad morzem jak miała niecałe 9 miesięcy a na plaży widziałam nawet mniejsze dzieci. Znajomi do Włoch pojechali (samochodem) z dzieckiem półrocznym, ale był z nimi ich znajomy pediatra. Z kolei ze starszą byliyśmy w Beskidzie Żywieckim mroźną zimą gdy miała niewiele ponad rok. Wszystko da się zrobić - zależy to tylko od podejścia i oczywiście od zdrowia malucha.

Gość babiczka
Tez wychodze z zalozenia, ze dziecko to nie laleczka porcelanowa, zeby kisic sie z nim w domu albo u dziadkow na dzialce. Przy odpowiedniej ostroznosci i wyobraxni spokojnie mozna jechac samochodem, samolotem nie ma problemu tez. Zalezy rowniez od charakteru malucha, cora mojej siostry za nic na siwecie nie wsiadze do samochodu :) Mam 4-letniego syna i bylismy z nim juz w gorach, nad Baltykiem i w Tunezji.