Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Warszawiacy pytanie ...

Warszawiacy pytanie ...

Polecane posty

Mam takie pytanko :) Ile pieniędzy trzeba zarabiać, żeby godnie żyć w centrum Warszawy (mieszkanie dwupokojowe, wyżywienie, media, itp.) ???

z rodziną czy samemu? Jesli w pojedynkę wynajmując to jakieś 2,5 tyś na rękę jesli z rodziną + kredyt to przynajmniej 2 razy tyle a więc jakies 5 tyś netto Oczywiście ludzie żyją za znacznie mniej ale mowa o normalnych warunkach

Gość zakladajac ze oboje pracujecie
to mozesz Ty miec 2,5 i druga osoba tez 2,5 .... we dwoje zawsze latwiej ... :O podpisano : mieszkajaca sama od 4 lat :P

Gość warszawiankaaaaaaaaaaaa
zalezy co jest dla kogo normalnością . ja zarabiam na rekę 4000 zł , a mój partner 2000 ... za same opłaty typu kredyt , czynsz ( 3 pokoje), telefony , prąd - płacimy 2.300-2.500 zł, za jedzenie ok. 1000 zł. . No ale lubimy sie zabawić i nie raz wypłukujemy sie do zera na koniec miesiąca. Ale najcześciej utrzymuję saldo na koncie po wszystkich opłatach i zakupach ok. 2000 zł na koniec miesiąca. No ale zdarza sie że w ciągu weekendu wyadamy i 1000 zł. na "rozrywki " .

Gość Mietek Wirazka
wbrew pozorom wiele cen w mojej ukochanej Wawie jest nizszych nizli gdzie indziej. bo konkurencja wieksza . oczywiscie nie w centrum.

z całym szacunkiem warszawianko ale wydawanie 1000 zł w jeden weekend na pierdoły dla nikogo nie jest normalnością Mamy z żona dodchody niewiele niższe od twoich ale na wywalenie 1000 zł w weekend na pierdoły nigdy byśmy sobie nie pozwolili

Wirazka nie wiele rzeczy jest tańszych w wawie Tańsze jest głównie RTV i AGD, tańsze są też artykuły wyposażenia wnętrz i meble. Cała reszta jest dużo droższa

Oczywiście w pojedynkę :P Dziekuję za odpowiedzi :) Pytam się bo moja koleżanka wyjeżdża w krótce do Warszawy i cały czas schwali się, jakie to tm życie będzie miała, że my którzy zostajemy na tym Śląsku do gorsi jesteśmy itp. Będzie zarabiać 4,5 tys zł ... czyli dobrze :)

No zdecydowanie dobrze jak na jedną osobę Ale niestety widze że przybędzie nam kolejna przyjezdna warszawianka która będzie jeździła po Polsce i robiła nam wioskę