Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wszechpolka

Czemu niektórzy są tak ułomni, że głosują na SLD?

Polecane posty

Rozumiem głosujących na PO, ta partia ma program, który jakiś tam sens ma. Ale SLD ? To przecież skompromitwana partia! Kwaśneiwski chodzący pijany po Charkowie, i kłamiący, ze ma wyższe wykształcenie, ułaskawił setki morderców, zresztą SLD to pozostałość po PZPR.

Wszechpolko, ciśnie mi się na usta odwrotne pytanie z Twoja \'opcją\" w tle... Na szczęście sondaże pokazują, że takich ułomnych chcących głosować na LPR jest coraz mniej:D:D:D:D:D:D:D:D Zdumiewa mnie Twoja stopka, lubisz konfrontację? Lubisz mieć małych i dużych wrogów? Ciesz się takim życiem;) i blokuj sobie innych;)

Gość ja to bym sobie
w łeb strzelił jakby mnie wszechpolka zablokowała na gg :( chyba nic gorszego nie mogłoby mnie w życiu spotkać :D

Gość dwie pierwsze kompromitacje
to Giertych i Wierzejski

Gość po to tez kompromitacja
PO to tez kompromitacja i to jaka :O gadaja tylko to co ludzie chca uslyszec i na tym koniec, jaki program? Co oni zrobili ze swojego programu? Buahahaha.

No dobra - Vogel to jeden - a drugi ? Dwaj drugiego skoro były tych ułaskawionych morderców setki

Gość soooczyna
no w końcu ktoś mądry na kafe, oczywiście PIS, LPR, to najgorsze bydło, a SLD, same świętoszki, tyle dobrego zrobili dla kraju hahahahahhaah:-D Zaznaczam, ze nie jestem "moherem", ale gdybym miała wybór między PIS a SLD, zagłosowalabym na SLD. A to co się dzieje teraz to w większości propaganda mediów dla takich jełopków co to myślą, że cały świat sięsmieje z Polski, tak jakby nigdzie indziej afer nie było. Oswiadczam Wam i zapewniam, ze tak naprawdę leją na to co się u Nas dzieje, tylko Nasze media rozdmuchują to na prawo i lewo, potrafią powiedzieć, że giertych zakazał gombrowicza, ale juz milczą na temat tego, że maja na to miejsce wejść inne lektury, i to całkiem normalne, nikt juz nie czyta Dostojewskiego i każdy o tym wie. Powinniście mu jeszcze podziękować za to, ze usuwa te nudne pozycje....a jak ktoś ma głód wiedzy to przeczyta sobie pryweatnie w domku. Bo nie słyszałam nigdzie, ze mają te książki pousuwac z bibliotek i księgarń. A wstydzić to się trzeba za swoje dzieci, które książki czytają tylko pod przymusem w szkole. zastanówcie się też skoro za SLD było tak świetnie i edukacja kwitła, to skąd tyle analfabetów chodzi po tym świecie??? mundurki też źle, bo przecież szkoła to rewia mody? pytam się więc: co Wam przeszkadza? za co sie tak wstydzicie? niestety Polaczki to takie typy co jeżdża na zachód i pluja na własny kraj, podczas gdy taki Niemiec potrafi się własnym gównem pochwalić.

Gość soooczyna
przepraszam pomyłka, oczywiście gdybym miała wybór między PIS a SLD wybrałabym PIS:-D ptfu, ptfu!!!

Gość kruczyca
no i dlatego jest Niemcem. A fe!

Gość soooczyna
co do lektur jeszcze jedno, to normalka, że co jakiś czas weryfikuje się spis lektur obowiązkowych i wprowadza się zmiany, od czasów XVIII, XIX powstało wiele inncy wartościowych książek, więc chyba bzdura jest byśmy w przykładowo 3999 czytali dalej Dostojewskiego. jak nie giertych to ktoś inny wprowadzi te zmiany, ale wtedy będzie cacy i wszyscy będą piali. Jednak ludzie mają coś z bydła, pędzą wszyscy w jednym, wskazanym kierunku. Proszę Was myślcie choc troszkę. Nie mowię byście kochali kaczory, giertycha, ale nie piszcie bzdur, że SLD ok, bo nóż w kieszeni mi się otwiera.

Gość ogryzek z sadu sąsiada
Czytam Dostojewskiego i mnóstwo ludzi czyta. Wolałbym zagłosować na lewaków i wolałbym powrót komuny niż tych teraz u władzy matołków spod znaku krzyża. Brrrrr!

Gość gąprowicz
Giertych to dobry oretekst dla rodziców, którzy mają głupie dzieci. Bo przecież to będzie wina Giertycha jak dziecko ze szkoły niewykształcone wyjdzie, bo zakazał Gombrowicza i Dostojewskiego hahahahahhha:-D 90% Polaków to tępe buraki, podatne na nagonkę mediów, tylko inteligentniejsi widzą, ze nie jest tak źle, a już na pewno lepiej niż za SLDowa.

Gość soooczyno droga
Widać, że jesteś słabo kształcona skoro dobór lektur uważasz za mało istotny. Już samo nazwanie Gombrowicza, Dostojewskiego, Kafki pozycjami nudnymi kompromituje cię. A zainteresowałaś jakie to "normalne" lektury mają wejść zamiast ww? Jan Paweł II, biografia Jana Pawła II, katolicki pisarz Dobraczyński...Nie widzisz tu zagrożenia, próby indokrynacji młodzieży przez katonacjonalistycznego fanatyka?

Z talentem literackim JPII - było tak sobie. "Np. Przed sklepem jubilera" to beznadziejna sztuka, dobre są encykliki. TYLKO.

Gość gąprowicz
ogryzek wtedy na pewno na zachodzie by się z Ciebie nie śmiali, to spieprzaj na Białoruś jak Ci źle. Nawet nie wiesz o czym mowisz! czy ty w ogóle masz pojęcie co to jest komuna? a czemu tyle lat Polska jest wciąż w tyle, przez Twpich kochanych komunistów właśnie. Naprawdę puknij się w głowę. Ja też czytałem Dostojewskiego i inne książki, które nawet koło lektur nie leżały.

Gość Syriana_26
Moja lista przebojów (w skali od 0 do 10): 1. PO - 6,92 pkt 2. PiS - 4,02 pkt 3. SLD - 3,49 pkt 4. PSL - 3,22 pkt 5. Samoobrona - 0,87 pkt 6. LPR - 0,65 pkt

Gość
soooczyna-dzieki za te slowa,a teraz sensacja rewelacja,sensacja,rewelacja--dla tych wszystkich ktorzy tu na tym forum pluja na Polske.To wam powinno pokazac kim jestescie naprawde:przeczytajcie sobie dzisiejszy DIE WELT.Na pierwszej stronie tytul: DIE POLEN HABEN RECHT !!!!! I co wy na to?Smiac sie mozna ...nie ,raczej plakac nad wami...

gąprowicz sam się puknij:D Jestem dziecięciem PRL i oświadczam, że komuny w Polsce nigdy nie było. Był ubogi socjalizm.:))) Tęsknię za niektórymi rzeczami podobnie jak wiele milionów Polaków. Nie cierpię kleru i świętoszkowatości rządu. Nigdzie nie zamierzam wyjeżdżać, za stary jestem na takie numery. Ty nie masz pojęcia, o czym piszesz. Bo jesteś za młody widocznie....

Gość soooczyna
do soooczyno droga... przykro mi, ze Cię rozczaruje, ale wykształcona jestem dość dobrze i wszytsko to co wymieniłeś przeczytałam, dodam jeszcze Lalkę wyjątkowa nuda, tak samo "ludzie bezdomni", "Granica" itp. Przeczytałam, przetrawiłam, pisze nuda i co nie wolno mi? bo co? nie wypada? a ja mam w nosie opinie ogólu. czytam mnóstwo książek i mam już naprawdę wyrobiony gust i opinie na wiele tematów...coelho nie musiał byc lekturą, żebym przeczytała jego alhemika i choć jest on teraz bardzo modny, stwierdzam, ze to niezły chłam, nie wspomnę już o takich "wspaniałościach" jak "samotność w sieci".po prostu tragedia, a mimo to przeczytałam i nikt mi nie kazał, ale jestem ciekawa świata i taki dostojewski nie musiałby byc moją lekturą i tak bym po niego sięgnęła i tak samo wystawiłabym opinię, ze mimo jego imponującego warsztatu, napisał wielce nudną książkę. Za to Gogola wprost uwielbiam!!!!

Gość
tak popieraliscie Niemcow w ich stanowisku a oni daja wam poteznego kopa w dupe.Tak to zawsze bylo,niestety i jak widac do dzis jest...Ale zdrajcow wlasnego narodu wszyscy maja zawsze za nic...

Gość może byśmy tak wprowadzili
liberalno postępowe miłosierdzie według Diderota :classic_cool: problem z wszechpolkami by się rozwiązał

YAgon - nie może być !!! Powołujesz się na lewackie pismo jakim jest Die Welt ??? A nawet uważasz je za wyrocznię prawdy o opinii jaką ma Zachod o Polsce. Przewrotnosć ludzka niezna granic !!!

Gość Yagonie
Jak inaczej nazwać wywiad Lecha Kaczyńskiego dla France 24 jak nie opluwaniem Polski?

Gość gąprowicz
ogryzek naprawdę oświadczam, ze coś z Tobą jest nie w porządku???!!! a któż Ci każe chodzic do kościoła, nie chcesz patrzeć na kler, ana rząd, wyłącz tv, przełącz na inną stację, masz wybór, WY - BÓR, to coś czego niebyło za PRL - u, za którego też żyłem niestety:-o tyle, ze ja pamiętam, podczas gdy Twoja pamięć jest zbyt krótka, albo po prostu wiedziałeś jak się ustawiść i lisałeś za przeproszeniem dupy sowietom, wraz ze swoimi koleżkami, którzy teraz zasilją szeregi różnych lewicowych partii.

soooczyna , mały teścik z Gogola - w którym z utworów jednym z wazniejszych rekwizytów jest szuflada ? Dla ułatwienia dodam że jest to szuflada wysuwana z obydwóch stron biurka.

Gość Głosowałam na PO
ale w następnych wyborach idę na Milera oddać głos :P państawa jakie tworzy pis- zastraszania i kar i kontroli.... mam wyżej uszu.... PO jak widać ma to w nosie.... za SLD przynajmniej był spokój, zwykły obywatel nie bał się, że mu antyterroryści na kawę wpadną..... chłopaki skubneli sobie po parę milionów, ale przynajmniej nikt nie mieszał w gospodarce.... samo zamieszanie przy odwoływaniu Marcinkiewicza kosztowało nas (wycofywanie kapitału z giełdy) więcej niż ukradli miler i spółka.... ....nasz rząd chce nas zniszczyć w imię naszego dobra, uczciwości i sprawiedliwości.... paradoks.....

Gość teleankieter z vyborgu
ogryzek z sadu sąsiada -> ok, załóżmy że to komuna nie była mam dwa pytania: 1) co uznajesz za prawdziwą komunę w takim razie? wspólnotę gdzie wszelkie różnice materialne są wyrównane (wszyscy mają tyle samo) i gdzie państwo obumarło, bo wszyscy są tak odpowiedzialni i dobrzy, że nie trzeba od nikogo nic egzekwować? wierzysz w to? chciałabyś tak żyć? 2) do czego tęsknisz, jeśli chodzi o PRL? rozumiem że nie do upokarzających kolejek, kartek, braku sznurka do snopowiązałek i papieru do tyłka, kłamstw o historii... no to do czego? do bezpieczeństwa socjalnego? czyżby naprawdę było ono tak wielkie, gdy regularnie co 10 lat miał miejsce kolejny kryzys, zwany "przejściowymi trudnościami"? jeśli było - to jedynie poprzez poczucie, że niemal wszyscy mają równie kiepsko

Aż tak stary nie jestem:) Ale szkoły nie mogę przełączyć, a w szkole moje dziecko jest atakowane, bo nie chodzi na religię, a pani wychowawczyni na wywiadówce ośmiela się zwracać uwagę, że nie bywamy na niedzielnych mszach. Nikomu nie każę wyznawać moich poglądów, a oni mi każą i to mi sie nie podoba. Wcale a wcale. Za komuny byłem dzieckiem i młodzieżą, wtedy też urodził mi się pierwszy syn. Było biednie, ale wesoło.