Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wszechpolka

Czemu niektórzy są tak ułomni, że głosują na SLD?

Polecane posty

Gość
ogryzek z sadu sasiada-no jak widac nie wiesz co to byla komuna.To nie zalezy od wieku.Przeczytaj sobie kilka ksiazek,to sie dowiesz.Zeby cos ocenic nie wystarczy \"zyc w tamtym czasie\"trzeba poznac rozne mechanizmy,idealy,sposoby dzialania,itd.Tego wszystkiego nie da sie poznac po prostu zyjac.Jezeli ktos popiera komune ten nie moze znac meritum tego ustroju.Po prostu nie wierze zeby ktos popieral bandytow,zdrajcow i zlodzieji.A tym wlasnie sa komunisci.

Gość sooooczyna
a o czym rozmaiwał Cziczikow z Koroboczką???? trawnik test, za test:-D

Gość ogryzek z sadu sąsiada
tęsknię do: zajęć pozalekcyjnych ZA DARMO, gdzie młodzież wyżywała się z własnej nieprzymuszonej woli, nie tracąc czasu na pałętanie się po ulicach szkoły bez przemocy kolonii letnich i obozów, na które wyjeżdżała większość dzieciaków nie było głodnych dzieci, naprawdę nie było! i mnóstwa innych rzeczy, o których nie będę Wam pisał, ale myślę, że nie tylko ja. Był ty kiedyś topik "Dzieci PRL-u łączcie się"szkoda, że przepadł, bo był świetny.

Gość a powiem tak ze
SLD umie rzadzic a nie jak te pierdolone kaczory z LPR i Samoobrona stusuja uzbeckie metody wyjete wprost ze stalinowskiego reżimu.

Gość ogryzek z sadu sąsiada
yagon .... Prawdziwi komuniści czy nieprawdziwi..... przecież napisałem, że komuny nigdy tu nie było. Był ubogi socjalizm. A żyło sie nam fajnie i już.

Gość sooooczyna
to o czym piszesz to zwykła nostalgia, ja też tak mam, z wielu rzeczy się śmieję, teraz się smieję, ale tedy do śmiechu mi nie było. Pamiętam jak z zazrością patrzyłam na kuzynostwo z Niemiec, na ich wspaniałe ubrania, słodycze, banany, pomarańcze.

Gość zbych dych
ty chyba nie rozumiesz zwrotu "stalinowskie metody", ćwoku

Gość luuuuudziska
po prostu jesteście obłudni i wygodni, lepiej jak Was ktoś po cichu okrada, to się podoba, bo o tym się nie mówi, a wszyscy udają, ze jest świetnie. a o Kołodce też już wszyscy zapomnieli, toz to dziecię SLDowe? wspaniały minister, nikt o nim nie wspomina, a minister Wiatr, też szanowana persona, na pewno lepszy od Giertycha, nie ma c buuuahhahahahaha, ludzie dłuższej pamięci WaM ZYCZĘ i konsekwencji.

sooooczyna pisze: a o czym rozmaiwał Cziczikow z Koroboczką???? Nie mam pojęcia, ale to nie ja napisałam że uwielbiam Gogola A ta szuflada to taki sam ogromnej wagi rekwizyt jak słoń czy szklane domy w u Żeromskiego.

Gość teleankieter z vyborgu
otóż to, ogryzek odróznijmy sentyment do czasów kiedy po prostu młodzi i piękni byliśmy, od realnej oceny rzeczy a fakt był taki że tamten system był ekonomicznie niewydolny i w końcu wszyscy mieli go dosyć i nawet nie trzeba by go obalać - runąłby sam podane przez Ciebie przykłady są trafne lecz sorry - to rodzynki w zakalcu

Gość
trawnik-ja nie jestem ignorantem w przeciwienstwie do ciebie.Pisalem wielokrotnie na forum,ze czytam cale spektrum polityczne prasy.Tobie i tobie podobnym wystarczy przeczytac co napisze Michnik w wybiorczej.Moglibyscie do niego dzwonic po instrukcje.Byloby prosciej i szybciej. Poczytaj sobie inne topicki,bo nie chce mi sie powtarzac.Zdanie zamieszczone w lewicujacym Die Welt to jeszcze wiekszy kop w dupe dla was komuchow...ktorzy tu na tym forum lizaliscie niemieckie tylki,wysmiewajac jednoczesnie wlasna ojczyzne(jezeli wiecie co to znaczy).Poczytaj sobie te wszystkie oskarzenia.To wygladalo jak byscie byli Niemcami a nie Polakami.Az tu nagle kop.Ty sie tez do nich zaliczasz trawnik.

Ty żyjesz, Trawa? Pozdro przy okazji Ps. Gdzie te czasy kiedy gardłowaliśmy za pomarańczową rewolucją? I patrz jak nas Ukraińcy wykiwali... ;-)

wszechpolko, bawisz mnie swoją ślepotą, jak ktoś napisał: Giertych razy dwa i Wierzejski... skoro to, co mówi Europoseł o smoku wawelskim nie jest kompromitacja, to ciężko znaleźć coś innego.... A synia to głupi pomysł ponaglany jest kolejną głupotą w dziedzinie edukacji. Zresztą nie muszę Tobie odpisywać, nie zbezczeszczę na Ciebie swojego GG, ale od razu dorzuć mnie do listy....

Gość smietana z rana
Jak w ogóle można opowiadac takie rzeczy, zagłosowałabym chyba na wszystko oprócz samoobrony i pslu, byle nie na sld! Sprzedawczyki bezwstydne, wielu z nich zdradzało swoją ojczyznę, dając jak ktos tu ładnie określił dupy sowietom!!!! podczas gdy inny walczyli o Waszą wolność i czy Wam się to podoba,czy nie kaczki też o Wa walczyły. Nie ważne czy dla profitów w postaci władzy, ale chylę czoła, ze nie bali się przeciwstawić i sprzedać jak czerwone małpy. Gardzę nimi, po prostu brzydzę się!!!!

Gość trzask prask
Lepiej jak Kwach pijany chodził, a jego koleżka Siwiec calował ziemię, naśmiewając się bądź co bądź z autorytetu, albo Senyszyn, dla mnie taka sama kompromitacja jak Sowińska, ale o Sowińskiej jest modniej mówic hehehe, dawac przyklady, ja na to miejsce dam 10 innych.

Wszech[polko, nie dziw sie, że ktoś odwraca Twoje nie nazbyt stronnicze pytania.... bo są śmieszne i obrażają ludzi, ale co tam Tobie. over

Niestety - jak się wyrwać z endeckich łap LPR-u i kaloszy Samoobrony, to wpada się w oślinionych SLD-owców z moskiewskim sznytem. PO jest mdła a PiS to już typowa \"partia władzy\". Wychodzi brak nowoczesnej partii socjalliberalnej (coś w stylu niemieckiej FDP). :-o

Gość sonix
wszechpolka - czemu cię to dziwi? przecież ci ludzie są ułomni przez sam fakt narodzenia się przed IV RP. dopiero ci, narodzeni w sławetnych, jedynie słusznych czasach prześwietnej katoprawicowej IV RP, będą głosować na jedynie słuszne PiS i LPR. poczekaj spokojnie aż dorośnie pokolenie nie znające Dostojewskiego czy Gombrowicza - oni z pewnością zagłosują właściwie ;)

Cześć Kirdan :D W grobie się przewróciłam i zmartwych powstałam bo larum dla Rzeczpospolitej grają. Tak wiec wstałam za szablę chwyciłam i mnie od komunistów wyzwali - normalnie świat się wali !!! A Pomarańczowi cóż.... Kiedyś też się wydawało że Walentynowicz czy Gwiazda to obok Wałęsy, Bujaka czy Frasyniuka świetlani bohaterowie naszych dziecinnych bajek, a tymczasem wyszło jak zwykle. Szkoda gadać ...

Gość trzask prask
bo nigdzie jak w Polsce nie obala się bohaterów, obojętnie jacy by nie byli, Wałęsa to reklama Polski na zachodzie, tam go znają i szanuja, jest dla nich ikona walki o wolność, wzorem i co z tego, że to prostak, ze po zawodówce, nikt tam na to nie patrzy, ale my nie potrafimy się reklamowac, tylko psioczyć, nic więcej!

Yagon - jaki kop ??? Tobie sie wydaje że opinia Die Welt odzwierciedla zdanie wszystkich Niemców ? Tam jest demokracja starasza od naszej o ponad pół wieku. Tam co gazeta to inny pogląd, ba - co komentator polityczny to inne zdanie ! Mam nadzieję że nie wszyscy myślą tak jak Ty i Niemcy i reszta świata nie postrzega nas poprzez stanowisko naszego rzadu a zwłaszcza Leppera, Romka z jego wspaniałym tatą i Kaczyńskich. Oni na szczęście wiedzą że istnieje normalna Polska, wolna od zawiści, niemałostkowa, otwarta na świat - a rządy, cóż rządy się na szczęście zmieniają.

Gość
trawnik-kop waszym twierdzeniom,ze sie awanturujemy,z niczym nie mozemy zgodzic itd.Teraz ci,co do ktorych odnosiliscie te wasze zale dali wam kopa w wasze komunistycznoliberalne dupy.Niestety,jak to napisalem dzis(poszukaj jak chcesz)jak sie nie wie co?kto?to sie atakuje swoich.Mnie sie nic nie zdaje...ja mam podstawy merytoryczne swoich twierdzen.Ty chyba nie,a raczej napewno nie.Nie odnos moich slow do swojej osoby,bo nie zalezy mi absolutnie na tym zebys czula sie zle po tym co pisze.Chodzi o to,zebysmy jednak poczytali miarodajne ksiazki historyczne o roznych zjawiskach politycznych,o ideologiach.Przeciez ja nie wierze w to,ze gdyby znakomita wiekszosc nawet tu piszacych zwolennikow jakiejkolwiek lewicy przeczytala,zaznajomila sie rzetelnie z tym wszystkim,zeby nadal ktos popieral Kwasniewskiego,czy wypisywal peany jak to bylo dobrze za komuny.To sa zdrajcy.To jest fakt.A jako takim ich dzialalnosc powinna byc zakazana,jak to zrobiono w innych krajach ,procz Polski oczywiscie.Brak lustracji po 89 roku jest powodem tego,iz babrzemy sie w tym szambie i nikt nie moze niczego zbudowac.Budowac mozna na solidnych fundamentach.Gdyby nawet stalo sie tak,izby obecny rzad upadl,to czy myslisz ze nastepny moglby cos porzadnego zrobic?Ja tobie od razu odpowiadam:NIE.Najpierw trzeba oczyscic plac budowy i postawic solidny fundament.Trzeba powyrzucac z tego fundamentu grudki piachu,bo sie ten dom bedzie walil za kazdym razem.Chyba jest jasne ze zdrajca ktory ma w nosie ojczyzne nie bedzie jej ani bronil np.na forum miedzynarodowym,ani jej budowal.Jemu wystarczy napchac wlasna kabze.

Gość CZEMU NIEKTÓRZY SĄ TAK
UŁOMNI,ŻE GŁOSUJĄ NA PIS I LPR? :o

Gość anita222222222
precz sld precz czerwoni

Yagon, nie chcę byś myslał że popieram Kwaśniewskiego. Były prezydent naszego kraju to mydłek o naturze bawidamka, konformista do szpiku kości, który swą karierę i pozycję w kraju zawdzięcza swym jeszcze peerelowskim korzeniom, począwszy od szefowaniu organowi prasowemu Socjalistycznego Zwiazku Studentów Polskich ITD., poprzez piastowanie funkcji ministra w „wojennym” rządzie Rakowskiego, na przewodnictwie postkomunistycznej Socjaldemokracji RP skończywszy. Kwaśniewski to były aparatczyk, taki którego mało obchodzi z kim trzyma byleby się dobrze urzadzić w życiu – co zresztą mu się udało. Komunista z niego żaden – ostatnim komunistą na świeczniku w Polsce Ludowej był chyba Gomułka, no ew. wczesny Gierek. Kwaśniewski to zwykły bezideowy karierowicz. To wszystko. Jednak z drugiej strony – jak oceniać jego podwójną prezydenturę to trzeba mu oddać że radził sobie całkiem nieźle, zwłaszcza w porównaniu z dotychczasowymi dokonaniami obecnego prezydenta. Kwaśniewskiemu trzeba oddać że zachowywał się tak jak powinien – łagodził konflikty wewnątrz kraju, nieźle był postrzegany za granicą, znał języki, miał ogładę – no i poparcie społeczne o jakim Kaczyńscy mogą tylko śnić. Pomysł ustawienia Kwaśniewskiego jako przeciwwagi dla obecnego układu rządzącego zniesmacza mnie. Na pewno nie jest to człowiek którego chciałabym widzieć na tej pozycji. Ale cóz, wróg mojego wroga jest przynajmniej czasowo moim przyjacielem. A już pisałam wcześniej ze uważam Kaczyńskich za wielkie zagrożenie dla pomyslnosci mojego kraju, wiec będę się przyglądać działaniom Kwaśniewskiego et consortes tak jak być może Polacy przyglądali się Rosjanom bijacym Niemców pod Stalingradem i później. Co nie oznacza że chciałabym powrotu Kwaśniewskiego do władzy.

ale altualnie SLD to ugrupowanie bandycko-mafijno- zlodziejskie. nie majace nic wspolnego z okresem lat 70 do , ktorego tak czesto z sentymentem sie wraca. to przeciez ta SLDowska mafia doprowadzila przez 16 lat post komuny do nedzy miliony Polakow. mysle ze gdyby dzis do wladzy wrocili E. Gierek i P. Jaroszewicz czyli te uczciwe komuchy to wiekszosc z tego bandyckiego SLD wraz ze zlodziejami z KLD , UW , PO wisialaby na latarniach.

Gość a w czym przeeszkadza ci pis
trawniku

Uczciwe komuchy ??? Uczciwe komuchy to może były w Stanach. To te które za darmo, ze wzgledów ideowych oddały agentom NKWD dokumentację z Los Alamos. A potem opuszczone przez swoich sowieckich mocodawców grzecznie poszły na krzesło elektryczne. Uczciwym komuchem zapewne był tez Pol Pot - rzeźnik Kambodży, może Dzierzyński. Ci mordercy zabijali bezinteresownie - wszystkich którzy mieli inne zdanie lub cokolwiek posiadali na własność

Pis przeszkadza mi we wszystkim. Co otworzę Onet z wiadomościami to czytam o kolejnym obciachu jaki narobili w kraju lub za granicą. Niekompetencja, małostkowość, mania przesladowcza, ignoranacja, arogancja, machiavelizm, żadza zemsty, kłamstwa, autorytaryzm, brak poczucia humoru - wystarczy ?

no wiec w Polsce sprzedanej przez aliantow zachodnich w lapska ZSRR w takiej sytuacji pomjajac okres zbrodni stalinowskich [ bieruta ] to reszta byla komuchami tylko z nazwy. i okolicznosciowych akademii. nie jest trafne porownanie pol=pota z gomolka czy tym bardziej z Gierkiem. faktem jednak jest ze czerwona zaraza pochlonela na swiecie wiecej istnien ludzkich niz hitleryzm. choc ten ostatni trwal duzo [ na szczescie krocej] i moze dlatego? hitleryzmu nie nalezy mylic z faszyzmem Mussoliniego jak chca nam roznej masci lewaki zapodac. podobnie antysemityzmu z antysyjonizmem.