Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość problem ze stopami

Problem ze stopami, ze skórą!!! proszę pomóżcie!

Polecane posty

Gość problem ze stopami

Mam 23 lata i nigdy wcześniej nie miałam takiego problemu, ani w lecie ani w zimie...., Wiem, że niektórzy muszą używac peelingów do stóp jakichś kremów złuszczających, czy tez pumeksów... ja chociaż czasem uzywałam jakichs peelingów to własciwie chyba bardziej dla zabawy, bo nie miałam problemów z tzw " białym" lub twardym schodzacym z piet naskórka... w tym roku kupiłam sobie buty, które jednak strasznie obgryzły mi nogi, to niby te z tych wygodnych w których czuć jednak każda małą nierównośc pod stopami, zrobiły mi sie zdymki, bąble, zdarta skóra...od tej pory nosze je rzadko, ..pomimo zdarcia bąbli, ścierania pumeksem zawsze cos zostaje, generalnie skóra wygląda nieestetycznie, a stopy na zaniedbane... mocze je juz w wodzie po godzine, później mocno ścierając pumeksem lub wydzierając skóre palcami..nie pomaga....pomóżcie sie tego pozbyc wuielbiam klapki, ale nie wyobrażam sobie pokazac takie stopy...znacie jakieś sposoby??proszę, i dziekuje

Przede wszystkim nie wydzieraj skóry palcami, może dojść do zakażenia! Pumeks często zmieniaj (co 2-3 użycia) i jednorazowo nie przesadzaj z tym ścieraniem ;) Wypróbuj krem intensywnie odżywiający do stóp- Creme Haute Nutrition z lawendowej serii Yves Rocher. Powinien pomóc, YR mają genialne kosmetyki:)

Gość plociuch-a
mam to samo ale ise wzielam teraz za nozki i sa coraz lepsze,przede wszystkim zaczelam stosowac taka tarke -pilnik dwustronny z scholla(ok23 zl)na umyte suche stopy scieram wg tego co napisane ,jedna strona pozniej wygladzam druga ,stosuje wg potrzeb najpierw prawie codzienne a pozniej co ktorys-wg potrzeb.....najpierw stosowalam tlusty bardzo krem epikrem ok.8 zl a teraz ze scholla przeciw zrogowaceniom,wierz mi stopki sa gladziutkie jak kiedys,mam tylko jeszcze lekko kwardsza skore w jednym miejscu tam gdzie mi notorycznie pekala tak wiec odrzucilam pumeks codzienny bo g...dawal i tradycyjne meczace moczenie nog i scieranie zwykla tarka rowniez

Gość plociuch-a
epikrem wciera sie na noc jest tlusty zaklada sie skarpetki na noc a ta tarka sciera sie niewymoczone nogi ,tylko czyste umyte i wytarte do sucha bo to sie trze na sucho ,naskorek bedzie sie sypal podczas scierania ,bedziesz widziec to sa porady z kafe-skutkuja!

Jak już uporasz się ze stopami to skup się na profilaktyce;) Najważniejsze jest dobre obuwie, koniecznie skórzane/zamszowe, odpowiednio dopasowane do stopy. Ja właściwie nie musiałabym stosować żadnych kremów, nie mam na szczęście problemów z szorstką skórą, ale to głównie zasługa właśnie obuwia.

Gość problem ze stopami
no włąsnie ja do tej pory nie stosowalam niczego takiego, bo nie potrzebowalam, te buty mnie tak załatwiły...wyglądam jakby mi ktoś obgryzł stopy:(... i wiesz te buty sa właśnie skórzane, z miekkiej skórki...nie żadne sztuczne i to jest najgorsze..... specjalnie dołozyłam na Nie kase, w sumie to anwet siostra mi wtedy dołozyła:( żeby były porządniejsze...koszmar!!

Gość problem ze stopami
ale dziekuje, za wszelkie rady, wypróbuję...:]pozdrawiam

Gość wysokie obcasy26
idx na pedicure...pedicurzystka usunie ci zrogowaiały naskórek i po problemie i zmień buty na takie ktore cie nie beda obcierały;)

Gość problem ze stopami
dzieki, ale jesli moge to zrobic sama, to wole w domu:], tym bardziej, że mam to pierwszy raz w życiu, więc myśle, że sie obejdzie "domowym" sposobem:]

Możesz spróbować taki system: 1. Kąpiel w solach regenerująco- odświerzających 2. Peeling złuszczający 3. Krem do zrogowaciałej skóry Gehwola taki jak ten: dlastop.pl/zrogowaciala-skora/112-gehwol-krem-do-zrogowacialej-skory-75-ml-4013474117125.html Z pumeksem jest taka sprawa, że po jego użyciu Twój naskórek zagnieżdza się w jego otworach i dlatego trzeba go często zmieniać.

Gość mnnnnn
aleksa-to topik z 2007.............:D

Gość irekmirek
co mogę poradzić to wybrać się do specjalisty, nie wiem skąd jesteś ale ze swojego miasta (Tarnów) mogę zarekomendować centrum podologiczne, tam na pewno coś ci doradzą w związku z twoim problemem

Gość Miłka

Poradź się doświadczonego podologa. Instytut Podologiczny w Rzeszowie to specjaliści od stópek :)))