Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kraj23

zareczyny-

Polecane posty

Gość kraj23

czy kobieta moze sie oswiadczyc???

Gość kraj23
zapraszam do rozmowy

Gość blondynka z tipsami
nie może.

Gość kreweciatko
Oczywiscie ze moze, np w Skandynawii jest to bardzo popularne ale sama nigdy przenigdy bym tego nie zrobila!!!! I mam nadzieje ze Ty tez nie...

to mężczyzna powinien się oświadczyć....a dlaczego pytasz? chcesz się komuś oświadczyć?

Gość kraj23
ale dlaczego kobieta nie moze...odp. bo tak sie przyjeło ...a jezeli kobieta sie oswiadczy to co sie stanie...p[ewnie rodzivce beda nie zadowolneni(moi napewno:)))

no wiesz nigdzie nie ma napisane że kobieta nie może się oświadczyć....no ale dziwnie jak kobieta by się oświadczyła

Gość kreweciatko
Co sie stanie ano niby nic... Ale tak naprawde to: oswiadczasz sie TY bo facet tego nie robi , pytanie czemu nie robi? moze on nie jest gotowy albo nie chce albo nie kocha i co wtedy? Wystraszysz go i tyle i nieszczescie gotowe. Kolejna opcja to strachliwy Tadziu ktory przytaknie mimo ze nie bardzo jest pewien co zrobic ale boi sie odmowic, Poza tym w naszej kulturze to od tej decyzji jest facet i dobrze bo to on sie musi przygotowac, kobieta jest prawie zawsze gotowa jezeli kocha. Dlatego przynajmniej ja uwazam ze jezeli to kobieta sie zarecza to zwieksza ryzyko na rozpad zwiazku. A co zlego jest w czekaniu? Zupelnie nic.... Pozdrawiam!

Gość kraj23
kreweciatko juz od dłuzszego czasu sie nad ty,m zastanawiam...i wiem ze ze on mnie kocha i chce suie zareczyc i to szybko ...wiec troszke nie masz racji ..a czemu od tego jest facet???? chyba nie masz racji

Gość skoro on chę się zaręczyć
to czemu tego nie robi?....a to że cię kocha nie znaczy że chce się z tobą żenić

Gość kraj23
chce ...i to napewno ..gdyz powiedz mi to jego przyjaciel...teraz zbiera pieniazki na pierscionek:))))) ale nie o to chodzi czy moj chce czy nie ...chodzi o rytuał

Gość skoro on chce to poczekaj
az on ci się oświadczy..

Gość kraj23
tak ...ja napewno poczekam....ale jestem ciekawa waszych opini......bo ja jestem przeciw chyba .....

Gość kreweciatko
Nie mowie ze od tego jest facet tylko ze nasza kultura tak przyjela i dlatego mozesz byc pewna ze Twoj chlopak wie ze on powinien wyjsc z Ta propozycja. Czemu od Niego to nie wychodzi? Musisz odpowiedziec sobie sama. Jestem w sytuacji identycznej jak Ty. Mam wspanialego faceta z ktorym razem planujemy przyszlosc, kupujemy mieszkanie i licytujemy sie ile miec dzieci :) Dodatkowo mieszkam w Skandynawii gdzie przewaznie to dziewczymy sie oswiadczaja. Mimo wszystko chce poczekac. Ja jestem pewna ze chce byc z Nim do konca zycia ale chce byc tez absolutnie tego pewna ze on tak chce a przede wszystkim jest gotowy na ten krok, dlatego daje mu czas i nie chce wymuszac (mimo ze wiem ze powiedzial by to z radoscia) jego TAK. Moze nie mam racji bo kazdy ma przeciez swoja racje i decyduje za siebie. Ale tak sobie mysle ze trzeba dac szanse facetowi zeby sie oswiadczyl. A co jesli on sie zle poczuje z czyms takim, jesli mu to siadzie na jego ego? Nie wiem nie znam go ale jedno wiem :) Zycze Wam wszystkiego najlepszego i oby Wam sie wszystko poukladalo tak jak sobie tego wymarzylas!

przeciw czemu? temu żeby mężczyzna to zrobił?

Gość kreweciatko
A rytual pewnie pochodzi stad ze dawniej to panowie utrzymywali zonki i od ich widzimi sie zalezalo czy takowa chcieli :D Teraz kobitki sa samowystarczalne wiec nie widze powodow do takiego zwyczaju, niemniej mily jest

Gość kraj23
kreweciatko dziekuje ci bardzo..li oczywiscie nawzajem ale chce jaos go zadziwic ...gdyz on caly czas cos dla mnie robi a ja tylko biore .....

Gość a moj jest nielogiczny
sam twierdzi, ze kocha i mi to okazuje na kazym kroku, ale zenic sie nie chce. Wiec i tak mam namieszane w glowce :(

Gość kreweciatko
To bardzo ladnie z Twojej strony ze chcesz mu sie jakos odwdzieczyc tylko ze on juz zbiera pieniazki na pierscionek wiec moze byloby mu przykro ze zdazylas przed nim, bo uzbierac pieniadze na pierscionek to duzy wysilek wiec moze by mu bylo troche smutno ze nie zdazyl?

Gość kraj23
i prawdopodobie masz racje ...wiec teraz na 100 procent poczekam..choc i tak chyba bym tego nie zrobila ...

Gość kreweciatko
Zobaczysz ze slodkie bedzie to czekanie :) GOraco pozdrawiam raz jeszcze i powodzenia!!!!!

Gość kreweciatko
A mimo wszystko jezeli chcesz cos zrobic dla Niego: - popros go zeby jeden dzien zarezerwowal wylacznie dla Ciebie i wtedy zrob wycieczke niespodzianke - jezeli nie ma dnia wolnego to zarezerwuj wieczor - mozesz go wziac na kolacje - jezeli pracuje to mylse ze fajnym pomyslem jest przeslac do biura list z milosnym wyznaniem - mozesz zorganizowac cos zwiazanego z jego hobby Pomyslow sa tysiace i szybciutko cos wynajdziesz :)

Gość kreweciatko
A mimo wszystko jezeli chcesz cos zrobic dla Niego: - popros go zeby jeden dzien zarezerwowal wylacznie dla Ciebie i wtedy zrob wycieczke niespodzianke - jezeli nie ma dnia wolnego to zarezerwuj wieczor - mozesz go wziac na kolacje - jezeli pracuje to mylse ze fajnym pomyslem jest przeslac do biura list z milosnym wyznaniem - mozesz zorganizowac cos zwiazanego z jego hobby Pomyslow sa tysiace i szybciutko cos wynajdziesz :)

Gość kraj23
no to tak .....skoro jetses tak bardzo kreatywna ....to co na wieczor oprocz kolacji...... wieczory mamy wspolne przwaznie gramy w tenisa albo koszykowke

Gość kreweciatko
To chyba zalezy od mozliwosci tzn gdzie jestescie :) Ostatnio po prostu zrobilam nam obojgu kapiel w wannie z dodatkiem roznych olejkow i kupilam roze i porozsypywalam platki roz ale skoro jestescie sportowi to czemu np nie wypozyczyc jakiejs lodki wieczorem i posiedziec razem na srodku jeziora przy zachodzacym sloncu (no chyba ze z centrum Wawy jestes :) Mozessz tez sama zrobic kolacje a na deser podac tort ozdobiony ala pilka do koszykowki :) widzialam juz takie ciacho ala pilka nozna wiec moze do koszykowki tez sie da :D