Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zafascynowana na dobre

Czemu music play a nie music plays??

Polecane posty

Music is being played. Music has been played. Let the music play. Come the music play - na upartego i celem dużego skrótu - przyjdźcie, grajcie tę muzykę albo przyjdźcie, będzie grała muzyka. Moim zdaniem typowy skrót piosenkowy, do rymu i przytupu. Może wrzucisz większy kawałek tekstu? Z czego to w ogóle jest?

No do tej pory tez myslalam ze to jest dkrot zastosowany w piosence ale widocznie inni twierdza inaczej i jest jakas zasada, ktora bardzoi bym chciala poznac. Zalezy mi na wypowiedzi osoby studiujacej filologie badz jakiegos nauczyciela, tlumacza...

Nie ma takiej zasady i nie daj sie przekonać. Zresztą, jak wpisałam w google \"music play\" to wyskoczył tylko ten Kabaret, nic innego, ewentualnie let the music play, czyli poprawna forma. Music plays - tylko tak. A powiedz mi, co znaczy, że w piosence Sistars jest wszędzie bez \"s\"? Bo czytałam ten tekst i nie wiem, o co ci chodzi, tam nigdzie nie ma play, a w zdaniu wlasnie jest trzecia forma - music is.

faktycznie, w sistars nie ma, cos mi sie pomylilo, chyba bylam zaspana Dziekuje Ci bardzo za wypowiedz. Nie wiem tylko po co te osoby probowaly na sile udowodnic ze nic nie umiem nawet tego nie tlumaczac. Masz racje play rymuje sie z cabaret wiec to pewnie o to chodzi :)

Napisalam Ci to samo co __o rany :O i to nie Tobie probowalam udowodnic ze nic nie umiesz tylko drodze mlecznej wiec nie rozumiem Cie autorko za bardzo? W jaki sposob play i cabaret sie rymuja?

Szoki nie Ty tylko osoby ktore pisaly pozniej ;) Nie denerwuj sie A play rymuje sie z cabaret bo cabaret czyta sie cabarey :) Pozdrawiam