Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zafascynowana na dobre

Czemu music play a nie music plays??

Polecane posty

No to bylo do drogi mlecznej ale hahahaha nie rozwalaj mnie house is paint haha dom jest farba no nie moge, chyba ci sie zdaje ze mieszkasz w Anglii

Gość Droga mleczna
nie dom jest farba tylko dom jest malowany czas teraznieszy ...was painted przazly...pwenie ..już mialem na to ochote zapytac anglikow ale pewnie okazaloby sie ze jestes lepsza...z taka wiedzą nie kupisz nawet podpasek

na poparcie mojej tezy moge podac inny przyklad. W piosenkach pojawiaja sie zwroty takie jak \"wanna\", \"gonna\", ktore sa niepoprawne w normalnej mowie, chyba ze bardzo potocznej. Piosenki rzadza sie wlasnymi prawami

droga mleczna --> prawda jest taka ze o angielskim nie masz zielonego pojecia a myslisz ze jest inaczej, nie chce Cie obrazac ale warto sie podszkolic. Moze i mieszkasz w Anglii ale chyba wsrod naprawde niezbyt wyksztalconych ludzi.

jesli chcesz powiedziec dom jest malowany to powiesz: the house is being painted lub na inny sposob: maluje dom: i'm painting my house i wsio az nie moge uwierzyc ze przez tyle lat nie nauczyles sie takich banalow z gramatyki, ci Anglicy pewnie maja dobra polewke, a idz sie ich zapytaj, dasz im nowy powod do radosci

nie kupie podpasek bo uzywam tampony :D

Gość Droga mleczna
tamponow tym bardziej nie kupisz ...moja wiedza teoretyczna byla taka jaka teraz ty mi serwujesz przyjedz pomieszkaj a zobaczysz ile wart jest Twoj jezyk

Bylam, mieszkalam i wiem ze Anglicy czesto mowia niepoprawnie, ale sprobuj zagadac z kims na poziomie to wtedy moze bys pouzywal czasem normalnego angielskiego Ale rozwalasz mnie swoim wysokim mniemaniem o sobie

nie martw sie, nie jestem nienormalna zeby nie wiedziec ze wiedza jest poddana ciezkim probom podczas pobytu w Anglii. Normalne jest ze tam jest zupelnie inaczej ale mam wiedze z angielskiego pewna (mam certyfikat), nie mowie ze wiem wszystko bo tak nie jest ale to co Ty prezentujesz to zenada. Jeszcze probujesz sie chwalic swoja znajomoscia angielskiego

Gość Droga mleczna
anglik jesli znajdzie slowo ktore sklada sie z 3 liter to napewno skroci je o dwie litery nie zrozumiesz nawet prostego zdania a ich mowe bedziesz odbierac jako jąkanie... z kims na poziomie do palacu mnie nie wpuszcza za wysokie progi a cala reszta ? wszedzie wobec tego mowią nie poprawnie w biorze na poczcie w sklepie

Gość Droga mleczna
sorrki szoki >>> ale post nie byl do Ciebie tylko do autorki :O

Gość Droga mleczna
rozumiem ze jestes tez adwokatem autorki i na to tez masz certyfikat

Oj czlowieku. Jakos sobie radzilam i radze, certyfikat mam z CAE wiec to calkiem dobry poziom i dalej sie doszkalam. Skroty mam opanowane i nie trzeba siedziec w Anglii zeby to wszystko umiec. Mnie nie satysfakcjonuje mowa nizin spolecznych. Wole posluchac informacji i inteligentnych programow bo mozna przez to tylko poszerzyc swoja wiedze. Angielskiego ciagle sie ucze i mam zamiar dalej go rozwijac studiujac filologie wiec chyba nie mamy w tej chwili o czym rozmawiac

Gość Droga mleczna
chyba masz racje taki certyfikat kupilem zonie bo potrzebny byl jej do pracy Ty zas odemnie dostajesz certyfikat z zarozumialosci i to z wyróznieniem ...faktycznie nie mamy o czym rozmawiac

To gratulacje za kupno certyfikatu. Ja jednak przetestowalam swoja wiedze i zdalam go sama. Zreszta to tylko papier ktory potwierdza moja wiedze. A twoja zone on raczej tylko osmiesza, Ciebie zreszta tez. See ya

No wiesz, jakos zarty tez Ci nie wychodza. Nie masz wylacznosci na ten topik, mozesie tu wypowadac kazdy, a niestety Ty nic madrego napisac nie potrafisz a myslisz ze nie wiem jak ten angielski znasz

Gość Droga mleczna
i takie male coś.... inteligentne programy ???????? to programy komputerowe te w TV , radio mogą być tylko prowadzone przez inteligentnych ludzi ;) ot taka mala dygresja ...

Gość Droga mleczna
pisalem przeciez ze moja gramatyka nie jest doskonala ..ale staralem sie powiedzieć ze jest tu pomijana jak widac nie mozna normalnie podyskutowac Szoki alez pewnie kazdy moze napisać :) ale ty odpowiedzialaś na post ktory nie byl skierowany do Ciebie

Nie wiem czemu sie wdaje w dyskusje z takimi ludzmi jak Ty. Dalam sie sprowokowac ale co mi tam: uwazam ze jestes strasznym kretynem, twoje IQ jest na poziomie mrowki, pewnie robisz na budowie albo na zmywaku, a jezeli gdzies indziej to po znajomosci, masz za wysokie mniemanie o sobie co nie jest kompletnie wpsolmierne do tego co masz w glowie, i ogolnie strasznie mi Cie zal bo z debilizmu chyba sie nie da wyleczyc i nawet jakby ci inni tysiac razy powtarzali ze czarne to czarne to dla Ciebie i tak bedzie rozowe, Koniec tematu, ja spadam i mozesz sobie pisac co chcesz, mam to gdzies. Az mi ulzylo

Gość mowi sie see you
bossssze co za anglicy

Twoja gramatyka nie jest niedoskonala, ona jest zalosna

jak sie pisze post skierowany do kogos konkretnego to zaznacza sie ze to jest do tej osoby wlasnie. To tak na koniec, spadam 🖐️

Gość Droga mleczna
nigdzie nie pojdziesz bo zjada Cie ciekawosc co odpisze ....a ja coż twoj ostatni post jest swiadectwem twojej inteligencji i kultury

Gość sprowokoj inteligenta a
burak z niego wyjdzie

Gość certyfikat
tez kupila inaczej wiedzialaby dlaczego play a nie plays :D

Zdalas CAE i nie wiesz dlaczego uzywa sie okreslenia \"music play\" .. nie rozsmieszaj mnie, ucze sie zawodowo angielskiego wiec nie pier*** o tym ze masz CAE w kieszeni ... poza tym nauka angielskiego to rowniez poznanie slangu miastowego, czyli potocznej mowy ... mialas zajecia z polakiem czy anglikiem?

Gość teraz
robi tampon z certyfikatu :D

No wlasnie nie wiem dlaczego a certyfikat mam. Zreszta nie uwazam zebym znala super ten jezyk dlatego ciagle sie ucze. Przypomniala mi sie kolejna piosenka, Sistars , my music i tam wszedzie jest odmienione bez "s" Ale skoro Wy jestescie tacy madrzy to powiedzcie dlaczego bo widze ze umiecie sie tylko nasmiewac.

Zajecia mialam i z Polakami i z Anglikami i z Amerykaninami, Kanadyjczykami, Australijczykami i ludzmi z RPA. Jednak nie pamietam czemu tak jest. W internecie nigdzie nie moge znalezc.

Skoro pojawiaja sie tu znawcy, studenci albo nauczyciele angielskiego to moze ktos mi w koncu wytlumaczy, bo widocznie przegapilam te zajecia