Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no----------nie wiem

Sprzedajmy Polske i dajmy pieniadze pielegniarkom

Polecane posty

eccccc - dlatego zróbmy służbę zdrowia płatną... wszyscy sie tak wzbraniają przed tym, bo mają wyobrażenie, że to będą koszty rzędu obecnych cen u lekarzy prywatnych, a tu jajco, nie tak byłoby.

* hellishbloodystorm tak chyba masz rację - podchodzę do tego ideologicznie, bo tak mnie nakierunkowują moje studia - zaczyna się zboczenie zawodowe i jak widzę coś robione nieefektywnie, to mi ręce opadają

Gość bosanoga
pamietajcie o tym że jak chcecie płatnej służby zdrowia to nie wszystkich będzie na to stać i tym biedniejszym pacjentom będzie ktoś musiał zasponsorować leczenie, kto to zrobi;)?

oj nie mów tak - problem polega na tym, że aaby było idealnie (hmm... utopia?) to trzeba poprzeplatać sztukę polityki ze sztuką ekonomii (więc i gospodarności), bo jakby nie patrzeć, państwo jest nam tylko potrzebne po to, aby efektywnie rozdzielić pieniądze na wszystkie dotyczące nas dziedziny. Jakże to moze się obejść bez chociażby podstaw ekonomii?

tak, ucze w specjalnej szkole- i dlatego potrafie zrozumiec takie \"stwory\" jak wy,tzn osoby ktore pisza, niekoniecznie wiedzac o czym, nawet nie jest mi przykro,ponieważ pracujac z dziecmi uposledzonymi...mozna sie nauczyc ...nauczyc ludzi...debilnych ludzi!!!!!nawet nie jest mi was szkoda! Was trzeba nazwac chorymi,uposledzonymi,bo tak sie zachowujecie,tacy jestescie....ci w/g was inni ludzie to poorostu LUDZIE,czasami nie mowiacy,nie słyszacy ale LUDZIE bardziej niz WY!!!!!!!!!!

metafora - czy ja twierdze, ze polityka obejdzie sie bez ekonomii? :) jak widac niektorzy (i nie mowie o tobie) maja rozne pojecie wyzej wymienionych :) andziaT - co racja, to racja

ano pewnie, postawowa zasada ( szczególnie przy wódce) - 2 zakazane tematy to polityka i religia ;)

Gość A MOZE KTORAS
A mnie sie rybki potopily chyba w akwarium?...

oczywiście, bo ludzie mogą wręcz potargać na śmierć za to, że ktoś ma inne poglądy, ot, taka sobie nasza psychologiczna własność ;)

Gość unijny liberal
oo to jest mysl! wspaniala biznesowa idea. super. mozemy rowniez sprzedac wszystkich inwalidow i chorych na narzady i przeszczepy. biznes to jest trendy.

Gość mfhytdy
KAŻDY ZA MAŁO ZARABIA, KAŻDY MA STRAJKOWAĆ??????????????????????

Ta podwyżka to chyba na nowy telewizor na dyżurke :o Przekro pisać, ale większość pielęgniarek jest niekompetentnych, leniwych i ... w ogóle. Z góry przepraszam pielęgniarki, które kochają to co robią. 🖐️

Gość Łukasz27wawa....
a ile tych pielegniarek strajkuje zeby robic z tego taka afere?? 300 osob to jakies 2 szpitale hahahha ale mi strajk a ten przewodniczacy tego strajku to zarabia ok 14 tys a madrzy si najbardziej

Gość chwila moment
Dopiero co słyszałam groźby, że 70% pracujących w służbie zdrowia złoży wypowiedzenia - i jakoś im przeszło. Sami nie wiedzą, czego chcą - żyć godnie - to dla nich jest ile? Co mają powiedzieć ci, którzy pracują za psie pieniądze pomimo wykształcenia i doświadczenia - bo tak jest w Polsce? Niech oni się obudza wreszcie i nie przyrównują się do płac lekarzy z Zachodu, bo tu nie jest Zachód!!! Niech mi nie płacza, że lekarz zarabia tyle co glazurnik - glazurnik tez się swojej roboty musiał nauczyć, będą mogli płakać, jak bedą zarabiac tyle, ile niewykfalifikowany robotnik! A jak uważają wykształcenie glazurnika za żadne, to niech tez sobie takie strzelą i pracują gdzie indziej. Wkurza mnie, jak pytam znjaoma lekarkę o protesty, taaak, ona całym sercem popiera, tak, tez protestuje, bo ona my tyyylko 2200 na rękę - ale z budżetówki! A to, co trzaska w państowywm nierzadko gabinecie prywatnie pięknym strumykiem do kieszeni leci! Ja nie mam dwóch samochodów ani domu, jak ona, a do głowy mi nie przyjdzie protestować! Żeby nie było - mam wyższe wykształcenie i podyplomowe też, języki znam itd. ale wiem, jaka jest sytuacja w tym kraju! Apetyt rośnie w miarę jedzenia, i im też się w głowach poprzewracało.

Gość Timur
Bogu dzięki, że są jeszcze normalni ludzie, bo jak się ogląda tvn, czy słucha PO to zaczyna się wydawać, że tylko zostali niezdolni do samodzielnego myślenia, którzy całkiem ulegli ich socjotechnikom

Gość Kwach Stalinski
rece opadaja i nogi,gdy sie czyta o tym ,ze pielegniarki czy lekarze malo zarabiaja..A kto tu zarabia duzo?Jak sie domagacie podwyzek,to od razu powiedzcie komu zabrac pieniadze zeby bylo mozna je dac wam.? Moze nie wiecie o tym (bo sami nimi jestescie) ze komuna sie juz niby skonczyla i w tej chwili premier nie moze zadzwonic:eeej Olek,a moze by tak dodrukowac z pare miliardow?

Gość dodrukowac pieniedzy

tutaj ciągle niektórzy nie potrafią pojąć, że aby podnieść komuś wynagrodzenia to wcale nie trzeba dodrukować pieniędzy/powiększyć deficyt/powiększyć dług publiczny/podnieść podatki, po prostu wystarczyć zmienić strukturę wydatków... NA WSZYSTKO ISTNIEJE RACJONALNE ROZWIĄZANIE !!!!!!!!!!!

Czy ja coś mówię o komunistach? A nawet jeśli - to źle? Przecie nasze wnuki jeszcze będą spłacać dug zaciagniety przez Gierka => co, jakby nie patrzeć, ogranicza nasze możliwości finanoswe