Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość test ciążowy

co się dzieje.

Polecane posty

Gość test ciążowy

wczoraj 19 dzień cyklu (owulacja 11 dnia) ok godz 18 zrobiłam pretest i jest druga kreseczka blada ale wyraźna. dziś 20 d.c. zrobilam test rano i nie ma nic!!! mialam po drugim pozytywie iść na bete ale teraz to już opadłam chyba z sił...a mogło być tak fajnie

dlatego zawsze powtarza się po tysiące razy, żeby test robić najwczesniej w dniu spodziewanej @, a nawet później... żeby nie było rozczarowania... nie sugeruj się za bardzo tym, iż na niektórych testach jest napisane że można je robić już w 6 dni po zapłodnieniu...

Ja bym na betę poszła, zeby się upewnić. Jaknie patrzeć, możliwści są tylko swie. A może mocz dzisiejszy był bardziej rozcieńczony niż wczorajszy?

Gość test ciążowy
lekarz kazał zrobić test w 19 dniu czyli w 6 dniu od zapłodnienia

Gość test ciążowy
no właśnie ja w nocy przez sen piję więcej niż w dzień, bo jak postawię litrową butelkę picia to sama nie wiem jak ale rano jest raczej pusta. poczekam chyba do poniedziałku i zrobię bete. no bo w drugą stronę to rozumiem z tym testem ale tak jak u mnie to raczej niespotykane...zresztą nawet po poronieniu hcg jeszcze utrzymuje się w moczu nawet kilka dni..nie wiem, nie wiem...

Taaaak. Mnie teżten lekarz niespecjalnie bo wiadomo, że 6 dni od zapłodnienia to się rozpoczyna proces implantacji i nie bmabada, wcześniej hormon nie jest produkowany - więc nie może być wykryty.

Gość test ciążowy
myślę że raczej LH , nawet gdyby buyło podwyższone, nie powinno mieć wpływu na test o czułości 25 i wyżej, nie? wiem że krzyżują się chyba na niższym poziomie czułości...zgłupialam już

Gość test ciążowy
no właśnie jest dzisiaj 9 dni od stosunku. Wczoraj było 8 ...

Gość test ciążowy
i tym samym tyle samo dni od owulacji

Gość test ciążowy
ale kazał zrobić w 6 dniu nie od stosunku tylko zapłodnienia

Gość test ciążowy
z cytologii wyszło mi zapalenie i wypisał mi antybiotyk 3 tabl. 2 naraz i po 12 godz. 3 ale kazał czekać bojeśli doszło do zapł. to nie mogę ich wziąć. dlatego kazał mi testować 19-020 dnia

Gość test ciążowy
nglka napisz mi ile mija czasu od stosunku do zagnieżdzenia

przeklejam;\"6 dni od zapłodnienia to się rozpoczyna proces implantacji\"W taiej sytuacji test NIE MA MOŻLIWOŚCI wykrycia ciaży nawet, jeśii do niej doszło. nie wykrywa nawet czasem w 16 i 18 dniu po.

Zagnieżdżenie rozpoczyna się 6 dni po zapłodnieniu, nie ma tu miejsca na \"ile od stosunku\" bo to zależy od tego ile czasu upłynęło od stosunku do owulacji.

Gość test ciążowy
z poprzednim dzieckiem wiedziłam o ciąży z beta HCG(też długo się staraliżmy) Zrobiołam bete w 18 dniu cyklu i była pozytywna. Analityk powiedział że hormon Hcg podnosi się we krwi już od 1 dnia po zagnieżdzeniu. i tak wtedy było. cykle mam 25 niowe. Dlatego tak wcześnie testuje. ale skąd ta druga wczorajsza kreska.blada ale wyraźna różowo-szara na pre teście?

Gość test ciążowy
ps. ładna biżuteria!

Owszem, hCG podnosi się już 1 dzień po zagnieżdżeniu, ale:1. Jeślii nie masz monitoringu to nie wiesz dokładnie kiedy doszło do zapłodnienia 2. Nie wiesz, czy proces implantacji ozpoczął się w 6, czy w 10 dniu3. HCG wzrasrta z różnym natężeniem, prawidłowyjego przyrost wynosi 66% w ciągu 48 godzin, zaczyna od mikroskopijnej ilości to przelicz sobie ile czasu to potrwa, anim będzie miało wartośc ok 25 miu/ml (na poziomie wykrywalności testu)Być może u Ciebie do owulacji doszło cześniej niż sądziłaś, być może proces implantacji rozpoczął się u Ciebie wcześniej, być może cierpisz na nadczynność tarczycy - to wie tylko Matka Natura.

Gość test ciążowy
dzięki...tylko nie daje mi spokoju ten wczorajszy test. Gdybym robiła test 10-ką to zwaliłabym to na podwyższone LH czy tarczyce, ale przy tej czułości to chyba zwalić na to nie mogę. no ni. czekam . w poniedziałek będzie 23 dzień cyklu więc chyba pójde na bete, bo do czwartku(spodziewany okres) to się chyba nie doczekam.

Gość test ciążowy
dzięki wszystkim

Przy czułości 25 miu/ml i nadczynności tarczycy mogą wyjśc 2 piękne krechy, zależy od stopnia zaawansowania choroby i wielu innych czynników.

Gość test ciążowy
no to nic tylko zbadać tarczyce musze...