Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pani Krysia

kto to jest przedstawiciel handlowy??

Polecane posty

Gość Pani Krysia

czy ktoś z was ma taki zawód? na czym on polega? co się robi i ile zarabia? aha i jakie trzeba mieć wykształcenie? bo to dość popularny zawód a ja własciwie nie wiem o co w tym chodzi. prosze o odpowiedzi.

Gość raty i tylko raty
to ten co chodzi po domach i wciska towary

Gość to bardzo obszerne pojęcie
i nic tak naprawdę nie mówi. Teraz przedstawicielami handlowymi nazywają się nawet akwizytorzy latający z odkurzaczami ;)

Gość maniaczka bazarowa
ten co roznosi po domach rózne branze torby,zegarki buty perfumy czapki- to akwizycha. ten co roznosi do konkretnego klienta o konkretnej branzy to przedstawiciel.np farby do sklepów z farbami do branzy chemicznej.....np szkło do sklepów ze szkłem.

To zależy. Możesz być przedstawicielem handlowym jakieś znanej firmy, będziesz organizował sprzedaż, kontaktował się z klientami (hurtownie, sklepy)... ALbo zostaniesz zwykłym akwizytorem, wciskającym ludziom kit, skamlącym choćby o pare złotych :P

Gość Pani Krysia
czyli jednym słowem bujda...

Gość Pani Krysia
Wśród palących piasków pustyni Gobi wędruję wytrwale niczym św. Genowefa, wypatrując w oddali ciepłych aromatycznych stolców wygrzewających się na słońcu, które stanowią ambrozję dla mojego ciała i dające mi siłę przetrwania. Gdy znajdę upragniony stolec, przyglądam mu się z zaciekawieniem, rozmyślając nad jego istnieniem oraz próbując rozwikłać zagadkę jego tajemniczego pochodzenia, po czym nie wytrzymując napięcia psychicznego rzucam się w amoku na jeszcze ciepły stolec i pałaszuję go w wielkim pośpiechu, uraczając swoje podniebienie jego wykwintnym smakiem oraz oddając się bezgranicznie jego zniewalającej sile.

Gość maniaczka bazarowa
przeciez ci powiedziałam. Ja jestem takim w biurze.sprzedaję towar dany do danego odbiorcy. Są tacy co jeżdzą. NO ZOTT.BAKOMA jeżdzą do danych odbiorców z jogurtami. Natomiast są firmy co mają kapcie, jajka, dzbanki, perfumy i zeszyty i takich akwiztorów zmuszają do chodzenia po biurach i wciskają.

Nie poprostu są różne prace pod tą nazą Możesz być profesjonalnym pracownikiem z komórką i służbowym samochodem a możesz latac po ulicach i wciskać jakieś gówna Generalnie w większości przypadków chodzi o sprzedaż lub kek organizowanie