Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Polka z krwi i kosci

Obraz Polski w oczach brytyjczyków

Polecane posty

Czy wiecie o tym co wyspiarze mysla o nas i naszym kraju? Oni twierdza (wiedze na ten temat maja od emigrantów),ze w Polsce nie ma internetu ,pradu ,szkól ,ze sa tu tylko stare zdezelowane samochody,ze ludzie mieszkaja w domach pod słomiana strzecha Oni widza Polske tak jak my widzimy Koreę Polnocna "dziekuje "wam za to emigranci ,ze tak nas malujecie w oczach innych narodów

chciałabym aby były to brednie

no i czym sie przejmowac? sami sobie wystawiaja swiadectwo o swojej wiedzy , madrosci i swiadomosci. za to oni pracuja na opinie szczegolnie w Krakowie i w Warszawie myjac swe dupy w bialy dzien w fontannach. przynajmniej wiemy ze sa czysci.

w ramach nauki jezyka w chodze czasem na ang.forum wszyscy pytaja skad pisze jak mowie im ze jestem Polka Mysla ze ja jestem w UK i ze ucze sie jezyka by znalezc u nich prace Pytaja mnie skad mam internet skoro jestem w Polsce

własnie ze to brudasy są

Gość już przestałam słuchać opinii
na temat Polski oraz Polaków za granicą

Gość ryszarda_Prawdziwa
Brednie! Byłam w Anglii i rozmawiałam z Anglikami - mają zupełnie inny obraz Polski, może też nie do końca prawdziwy, ale nie taki jak opisalas.

ja słucham i bardzo mnie ten fakt boli dlaczego oni nam robia taki wstyd ? czyz nie mozna tam pojechac i mowic prawdy tylko grac kopciucha by wzbudzic litosc?

Gość heheheheheheh
a te angole to tez nie lepsze. skoro sie nie orientuja jak jest w kraju oddalonym o ilestam km to sa pusci jak amerykanie!! za to jak anglicy przyjezdzaja do polski to mozna sie dowiedziec ze to prostaki- chleja piwso sa glosni ruchaja nasze polki. i wogole wioche odstawiaja bo nie sa u siebie

polacy tez tam wioche odstawiaja bo nie sa u siebie

Gość pewnie obie macie racje
różnie się o nas mówi w różnych środowiskach. Tylko co nas to obchodzi? Czy my się zawsze musimy przejmować co inni pomyślą? :O

kOCHAM MOJ KRAJ I NIE POZWOLE O NIM MOWIC ZLE tymbardziej nieprawde was to nie denerwuje?

Gość riki tiki tam
dziękuje, ze w końcu ktoś to poruszył! tak nas widzą jak się malujemy. A takie Polaczki jadą i właża w dupe innym i opowiadają jak to u Nas źle, podczas gdy mnóstwo ludzi ma pracę i normlanie żyje. w innym razie powyjeżdżaliby wszyscy. mi tam dobrze tu gdzie jestem, moim znajomym dobrze, rodzinie dobrze, znajomym znajomych dobrze, to już jest parę osób, co nie?

Mistrzu - jestes Gośc!!!mnie plakac sie chce co to sie porobilo z Nami ze mimo wymiatania na pianinie oraz naprawde tego , ze jestesmy i wcale nieglupim Narodem i ladnym zmuszeni jestesmy zmywac podlogi u takich kutasow. chyba po tylu latach komuny oglupieni jestesmy politycznie. a moze ... nie wiem .smutne to.

Gość riki tiki tam
JA JESTEM PATRIOTĄ Z KRWI I KOŚCI I NIENAWIDZĘ SZKALOWANIA, NIENAWIDZĘ, CI KTÓRZY PLUJĄ NA NASZ KRAJ NIE SĄ POLAKAMI!

Gość pewnie obie macie racje
Denerwować się to karać siebie za głupotę innych. Czemu mamy się karać za głupotę niektórych Anglików? :D

oj tak jest wszedzie Jak kiedyś byłem w Paryżu to nie mogli uwierzyć że w Polsce mamy lodówki :) Juz dawno się tym przestałem denerwować Zresztą to się zmienia Jak ostatnio odbieraliśmy gościa (znajomego rodziny) w centum w wawy to jak zobaczył wiezowce, metro nowoczesne samochody i te same sieci domów mody co w Europie to mu kopara opadła Bo myślał że u nas drewniane chatki stoją a ludzie wozami konnymi jeżdżą Dlatego to się z czasem zmieni trzeba tylko cierpliwie poczekać

Tym co wyjechali wydaje sie ze oni sa wybrancami losu pisza o sobie ze sa Elita a dla mnie własnie przeciwnie Wyjechali tylko ci co nie potrafili konca z koncem zwiazac bo niedouczeni albo lenie z nich Ja wokol widze ile ludzie maja forsy i nie jest tak zle wcale Mamy piekne domy ,ładnie urzadzone,luksusowe auta Emigranci maja nadzieje ze wroca tu z kasa i otworza jakis biznes aja pytam jaki ???przeciez w Polsce jest juz wszytsko co człowiek moze wymyslic Oprócz legalnych burdeli

anglicy sie zdziwili ze kazdy Polak ma w domu pralke

Gość Kwach Stalinski
prawie wszyscy Polacy szkaluja wlasna ojczyzne rowniez przed obcokrajowcami.Tak,tak,wiem,co mowie.Gdzie,w jakiej gazecie w Polsce,w jakim medium slychac cos pozytywnego o nas?Zewszad slychac tylko wysmiewanie sie i szydzenie nawet z najwiekszych naszych wartosci.Przoduje tu GW.Taka propaganda nie trafia w proznie.A w innych krajach?Calkowicie na odwrot.Nie slyszalem by ktokolwiek inny plul na wlasny narod,czy kraj,np.obsmarowujac rzad.Rozmawiaja na rozne tematy,ale tylko miedzy soba.Na zewnatrz na temat zawsze dobrze.Efekt?Np.we Francji nie bylo chyba jeszcze nigdy takiej konsolidacji narodu.Graniczy to z nacjonalizmem.Kto nie mowi po francusku-jest traktowany gorzej.W Niemczech,Wloszech,Angli,Holandii?wszedzie to samo.Wszedzie uwazaja siebie za najlepszych...U nas,wystarczy zeby tylko jakis Geremek wyjechal za granice...Dlaczego tylko my mamy takich kretynow rowniez dziennikarzy?

Gość ryszarda_Prawdziwa
widać tutaj, że wszyscy poslugujecie się stereotypami i ugolnieniami. A jad wam aż z pysków kapie. Nie mam nic przeciwko tym, którzy wyjechali. Nie czuję się od ich ani lepsza, ani gorsza - ale widzę, żę jednak wielu Polaków pozostalych w kraju ma tym punkcie problem.

prawie wszyscy Polacy Kwachu !dobrze napisane

Ja tez nie mam nic do tych co wyjkechali oprocz zalu o to ze tak oczerniaj nas w swiecie zaden ptak nie sra we własne gniazdo a polak potrafi

Ja chciałem pojechac do Londynu pozwiedziać bo juz kedyś byłem Ale teraz to aż wręcz nie wypada tam jechać Nielugo tam będzie więcej polaków niż w Warszawie :)

Gość ryszarda_Prawdziwa
Ja tam nie spotkalam sie z oczernianiem Polski przez emigrantow. Anglicy chyba CZASEM wyciągają wnioski, że u nas jest coś nie tak patrząc na ogrom emigracji zarobkowej.

Gość Kasia-Londyn
A guno prawda..ja pracuje i obracam sie w towarzystwie angielskim i powiem wam,ze wcale nie maja o nas takiej opinii.Moja przyjaciolka wyszla za jednego z nich i jedeyne co stwierdzil,ze polska przypomina mu anglie sprzed 20 lat.To wszystko.nie uwazaja nas za zacofanych,wrecz przeciwnie uwazaja,ze idziemy do przodu.Zreszta jak przyjechali na to polsko-angielskie wesele,to bardzo im sie podobalo u nas w polsce.

no to nie szkalujmy ! wszyscy wiemy ze jest zle a nie ma kogos kto by wiedzial jak zrobic zeby zle nie bylo. ale chyba z czasem wrogowie odkryja karty juz zreszta odkrywaja i skonczy sie uluda . i dobrze. bo nie ma nic gorszego jak ukryty wrog . i w dodatku obcy.