Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Polka z krwi i kosci

Obraz Polski w oczach brytyjczyków

Polecane posty

no własnie ja tez po skonczonych studiach chciałam ,maiłam taki plan,ale nie pojade BO MI WSTYD wiec szkolę sobie jezyk na forum a to nie to samo :( Teraz juz Polak jako turysta nie bedzie tam mile widziany szkoda

Gość mit Anglii jako ziemi obiecane
to bzdura. Po prostu ludzie, którym się tam nie udaje nie przyzanją się do tego. Stąd wszystkim się wydaje, ze wystarczy dostać się na wyspy żeby rozpocząc dostanie życie.

O tym ze w polsce nie jest tak jak byc powinno wiemy!! ale mowmy o tym miedzy soba Brudy pierze sie we własnym domu !! Najłatwiej tak __wyjechac bo tu zle a wrocic wtedy gdy ci co tu zostali cos zrobia ku lepszemu jakim prawem oni krytykuja Polske skoro nic dobrego dla niej nie robia tylko nas obsmarowywuja jednoczesnie piszac ze to ich kraj

Gość Kasia-Londyn
te polka z krwi i kosci,sluchaj no,nie kazdy kto wyjezdza jest tlukiem niedouczonym.ja wyjechalam zaraz po studiach,skonczylam stosunki miedzynarodowe na uniwerku we wroclawiu,wiec chyba nie moge byc az tak tepa,co?a Ty po prostu na dupie siedzisz i zazdroscisz,bo jaki inny powod moze byc dla twojego uragania,he?poza tym tu dostalam swietna prace i ciezko na to pracowalam,w polsce korupcja i tyle.teraz jestem niezalezna i swietnie mi z tym.Aha,zeby bylo jasne,nie znalazlam tez bogatego faceta,jak to sie mysli teraz o kobietach z polski.

Mietek ty to masz jakąś manię prześladowczą Gadasz jak Rydzyk Wiesz w przeszłości jak chciano ukryć kryzys wewnątrz kraju albo trzymac władzę nad ciemnym ludem to wymyślano jakiegoś wroga zewnętrznego. Ty to własnie coś takiego prezentujesz Śmiesząmnie takie teksty że wszyscy tylko czekajną na nas aby nas zniszczyć i zlikwidować Żydzi, niemcy Unia Europejska ruscy i licho wie kto jeszcze

argument emigranta---"zazdroscisz" powiedz mi czego mam zazdroscic?czego powinnam?

Gość wieloplaszczyzna
no a co ci angole maja sobie o nas myslec jak przyjezdza tam pol poslki na wakacje i 90% z tych osob wykonuje najgorsza robote jaka robia tam murzyny??? to mysla ze w polsce juz jest taka bieda ze musimy jechac myc kible za granice. polacy sie ciesza bo za ta robote w anglii maja 6razy wiecej niz w polsce a jeszcze jezyk mozna troche liznac. nie dziwie sie anglikom ze tak o nas mysla, bo gdyby do mojego kraju nagle zjechalo sie pelno jakichs chinkow murzynkow to mozliwe ze moglabym pomyslec podobnie. a mysle ze Anglicy wiedza ze mamy ladne dziewczyny i jestesmy pracowici i inteligentni. siare sami sobie robimy wyjesdzajac tam. sama bylam 2lata temu w londynie tylko ze ja nie puszczalam sie, wychwalalam polske i ogolnie wszyscy mnie lubili i nie traktowali jako kogos gorszego. tak wiec podsumowujac- wyjazdy za granice tak ale kulturalnych wyksztalconych ludzi znajaceych jezyk, a nie te tysiace burakow i ziemniakow potrafiacycjh tylko przedstawic sie, ktorzy tak mocno oszczedzaja ze mieszkaja po 7 w pokoju i jedza najtajszy szit. smutne to ale to jest moje zdanie...

po 7 w pokoju?????????????????

Gość Kwach Stalinski
ryszarda prawdziwa-a ty bylas kiedys za granica i mialas okazje zetknac sie z tym problemem?Bo ja pisze na podstawie wlasnego doswiadczenia.Ilez to razy ochrzanialem moich wspolplemiencow za to...Zaczynali taka rozmowe nawet ni stad ni z owad.Ot tak po prostu,zeby sobie popluc na Polske...Kazdy kto to robi pluje tez na siebie.Niech kazdy o tym pamieta...Poza tym,nie jestesmy od nikogo gorsi,a mozna powiedziec ze jestesmy lepsi.Porownujac siebie do innych to widac.Medialna propaganda jest jednak inna.Mysle ze bierze sie to stad...Poczytajcie sobie Wyborcza...

Kasia-Londyn Napisałam tylko to co od nich usłyszałam ,od anglików Przyznam ze nie było to miłe Chciałam przedstawic wam ich opinie o NAS jka zrobili nam tam "POLACY"

ja czytam wyborczą i nie wiem o co ci chodzi z tym pluciem w wyborczej

Gość Kwach Stalinski
wawiak-Mietek gada jak Polak,natomiast ty i jeszcze pare osob na tym forum gadacie jakbyscie byli wrogami Polski...

Gość Kasia-Londyn
to dlaczego sie tak kobieto unosisz?nie rozumiem..kazdy polak jest inny,jeden polske opluje,a drugi nie.sa tacy,ktorzy przyjada tu,licza na gotowe,chleja i tyle,ale sa tez ltacy,ktorzy bardzo ciezko pracuja na to co maja.wiekszosc polakow przyjedzie i narzeka,ale dlatego,ze im sie uczyc jezyka nie chce,bo i po co jak spia,mieszkaja i pracuja z polakami i wlasnie tacy nam psuja opinie.

tez odnosze takie wrazenie

no właśnie za to was kocham mam inne zdanie to jestem wrogiem polski :) Moze spalimy kaieś książki ? Co wy na to? :) Albo zgadujmy kim jesteś Żydem, masonem a może komuchem jestem Warszawaikiem a to chyba najgorsza i najbardziej wroga nacja na świecie ;)

Unosze sie bo mnie boli jak ktos zle mowi o MOIM KRAJU za granicami choc sam jest stad rozumiesz???????????????????kaska?

Gość Kasia-Londyn
a ja wlasnie pisze,ze lenie psuja nam opinie,bo wykonuja prace,ktorej nikt nie chce wykonywac,nawet ciapek!

Gość Kwach Stalinski
od dawna ja czytasz?Jesli tak,to nie mow mi ze nie zauwazyles tam wlasnie takiego nastawienia.To o czym pisze zarzucaja juz tej gazecie dziennikarze z innych gazet.Slyszalem nawet o tym w TVP.No tak,mozna czytac i nie wiedziec o co chodzi.80 % ludzi nie rozumie co czyta...To wynik badan...Czy ty wawiak sie do nich zaliczasz?

Gość wieloplaszczyzna
dokladnie Kasie -Londyn. psuja opinie nam te stada osob nie znajacych jezyka i nie chcacych sie go uczyc. poza tym spedzaja oni czas w czysto polskich srodowiskach a to juz nie jest dobre. no ale jak nie umieja powiedziec ani be ani me po ang to musza sie kisic z polakami w jakichs najgorszychn dzielnicach w anglii. staraszne to. dobrze ze przynajmniej ludzie mlodzi studenci troche ratuja nam tam opinie(pomijam fakt ze jesttam opinia ze polki sa latwe). juz wstyd tam pojechac naprawde. przynajmniej nie w wakacje!!!!!

Gość Kasia-Londyn
no teraz to cie chyba wnerwilam,sorki ps.nie lubie kaska,nie pasuje to do mnie wogole no i przyznam ci racje,ale tylko w tym,ze wiekszosc polakow to lenie,zwlaszcza faceci(nie wszyscy),ale jak tu na nich patrze,to mi sie plakac chce,a kobiety wyjechaly po to,zeby byc niezalezne

otoz nie ci co nie znaja angileskiego nie moga mowic anglikom jak u nas jest bi niby jak? na migi?

pytali mnie dlaczego polacy pluja na ulicach dlaczego?

ja czytam oprócz wyborczej, równiesz rzeczpospolitą, wprost i nesweeka A i życie Warszawy jak mi wpadnie w łapy Generalnie czytam z różnych źródeł aby miec szerszee poglady równiez aby poznać skąd się biora te dyrdymały u spisku przeciw Polsce zacząlem czytać ksiązki Pająka Ale po dwóch już nie dałem rady bo ze smiechu wymiękłem :)

Gość Kasia-Londyn
do wielopolszczyzna,wyobraz sobie,ze raz nie chcialam wyjsc z jakims ciapkiem z imprezy,to sie zapytal czemu nie,przecie polka jestem.SZOK!!w jego oczach powinnam mu dupy dac,bo tak wypada polkom!

Gość wieloplaszczyzna
mnie doslownie wkurza to jak wszystkie bambry wala tabunami do anglii bo im sie nie chce w polsce zarobic. ale z drugiej strony moze lepiej niech te wszystkie buraki wyjada do anglii nigdy nie wroca!!! moja mama chciala w te wakacje pojechac do anglii aby ja zwiedzic- londyn i jakies male miasteczka z zamkami. ale sie nie zdecydowala bo nie chce byc uznana za kolejna polska pomywaczke albo sprzataczke. to jest straszne

Gość Kwach Stalinski
wawiak-sorry,mi chodzi tylko o to,zebysmy byli polska rodzina,a nie dzialali przeciw sobie.To do niczago nie prowadzi.Natomiast ty nazwales Mietka Rydzykiem.A czt Rydzyk to jakis tredowaty?Sluchales go?Wiesz jakie poglady glosi?O co mu chodzi?On chce tylko tego,aby Polska byla Polska,a nie np. Niemcami.Zebysmy zachowali wiare naszych ojcow.To twoim zdaniem cos zlego?

widzisz kaska! sama widzisz sama tego doswiadczyłas na włsanej skorze i mnie pytasz dlaczego sie wkurzam ?dlaczego mnie to irytuje? jak pojade tam, anglik jeden czy drugi gotów pomyslec ze przyjechałam jako dziwka zarabiac a nie turystycznie po co to było ?

Gość wieloplaszczyzna
polka z krwi i kosci--- ci co nie umieja jezyka moze werbalnie nie przekaza nic zlego o polsce ale swoim wygladem zachowaniem przekazem niewerbalnym no i nieznajomoscia jezyka!!! polka z krwi i kosci powiedz mi czy bylas w anglii bo nie doczytaklam tego:)

nie nie byłam i juz raczej nie bede bo mi wstyd tam teraz tak jak i Twojej mamie dla emigrantów cos ekstra Rota Nie rzucim ziemi, skąd nasz ród, Nie damy pogrzeć mowy! Polski my naród, polski lud, Królewski szczep piastowy, Nie damy by nas zniemczył wróg... - Tak nam dopomóż Bóg! Do krwi ostatniej kropli z żył Bronić będziemy Ducha, Aż się rozpadnie w proch i w pył Krzyżacka zawierucha. Twierdz? nam będzie każdy próg... - Tak nam dopomóż Bóg! Nie będzie Niemiec pluł nam w twarz, Ni dzieci nam germanił. Orężny wstanie hufiec nas, Duch będzie nam hetmanił, Pójdziem, gdy zabrzmi złoty róg... - Tak nam dopomóż Bóg!