Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Polka z krwi i kosci

Obraz Polski w oczach brytyjczyków

Polecane posty

tez jestem za tym aby ci co tam pojechali juz nie wrocili Niech siedza tam w tym raju skoro tu jwst taki chlew

Gość emanuelle4
Najgorsze jest to, ze Polacy sami pluja na swoja kraj w rozmowach z obcokrajowcami. Nikt nie szanuje ludzi, ktorzy nie szanuja swojej ojczyzny. Ja z Polski wyjechalam, uwazam, ze zle tam sie dzieje, ale nigdy nie opluwam wlasnego kraju, chyba ze rozmawiam ze znajomymi Polakami.

musimy w tym swoim romantyzmie slowianskim nauczyc sie odrozniac falszywe , prozaiczne gesty aczkolwiek urokliwe , od tych ktore moze populistyczne i ujmujace nie sa zwlaszcza w polityce ale ktore wymusza pragmatyzm i dalszy perspektywiczny cel.

Gość BY THE WAYYYYY
nie czytaja ale ludzie polscy tez sobie wyrabiaja opinie i gadaja o tym z rodzina przyjaciolmi. ja jakbym miala dostac dobra prace i dobra kase to czemu nie wyjechalabym na kilka lat. zeby sie doksztalcic zgarnac niezla kase i doskonalic jezyk, zobaczyc i przezyc cos nowego. ale sprzatac kibli to bym tam nie chciala za choler. albo jak matki opuszczaja swoje dzieci a ojcowie rodziny zeby zaeobic na nowa pralke czy nowy dom samochod. i zyja tam jak psy, przezto jeszcze czesto rodziny sie rozpadaja. po co oni wyjezdzaja? niech siedza na dupie w soich wioskach i ciesza sie rodzina.

Ja z Polski wyjechalam, uwazam, ze zle tam sie dzieje, ale nigdy nie opluwam wlasnego kraju, chyba ze rozmawiam ze znajomymi Polakami. jasne jak sie zle dzieje to wyjechac i miec to gdzies!!!!!! wiesz emanuel co by było gdyby wszyscy tak mysleli jak ty?Polski nie byłoby juz na mapie swiata Na szcescie wiekszosc Polaków tak jak ty nie mysli

Kwach Stalinski - ja nie mówie to tym bo przeczytałem w gazetach tylko dlatego ze sam widzę co się dzieje. Niemiec nie kupi polskiej ziemi bo niemicka jest o połowę tańsza, tym bardziej że jest prawo antyspekulacyjne i nawet jak kupi przez podstawiona osobę to nie morze jej przejąć przed terminem 20 lat Nie czytałem tez w wyborczej o sukcesie polskiego rolnictwa ale sam zauważyłem że niemal w każdej wiejskiej zagrodzie stoi zachodnia fura a dzieci rolników zaczeły jeździć na wczasy się bawić co jeszcze kilka lat temu było nie do pomyślenia. Wy myslicie że na nas dybią i chca nas zniszczyć, no to powiem wam że sąłbo się starają , skoro jesteśmy w Nato, Unii , i jesteśmy bogaci jak nigdy dotąd.

własnie zyja tam jak psy a jak wroca to paniska ze bez kija strach podejsc to własnie ta kategoria B o której ktos juz tu pisał

Gość ojej odwaga
ludzie, idzcie pod polski kosciol w Anglii, polowa chlopow smierdzi wczorajszym piwskiem...stancie tak wsrod nich horror. Wiekszosc polskich chlopow to prostaki niedomyte i podpite tak jest bylo i bedzie

Gość rzeczywistość imienia mućki
Przęciętnych angoli można zobaczyć w programie Litl Brytania czy jakoś tak. Mnie szczególnie urzeka niejaki Andy Pippkin i Anna :classic_cool: A tak w ogóle: odnoszę wrażenie, ze ogół wszelkich narodów i społeczeństw to niedouczeni prostaczkowie. U nas też tak jest.

Gość BY THE WAYYYYY
polaczki tam zyja na granicy ubustwa kupuja zupki w ASDA za 1funta. ale uzbieraja i przyjada do polski wroca do swojej wioski i paniska. kupia sobie nowa fure i szczyca sie ze niewiadomo jak zyli na wyspach. a tam to nawet nie kwalifikowali sie do marginesu...

Gość ojej odwaga
mietek:) a skad ty taki uczone slowa wypisujesz?

Gość BY THE WAYYYYY
a pamietam jak jechalam do angli na kilka tygodni. jechalam autokarem . i w autokarze 60% to byli mezczyzni lat 40-50. widac ze jadacy na budowe czy praca fiz. reszta to kobity tak 40 lat i studenci.. studentow rozumiem... ale te chlopy i baby???? po co oni jada robia siare. kasa to nie wszystko/ a jak ktos jechal to bedzie wiedzial o co chodzi. jak jest granica miedzy anglia a francja to trzeba przejsc przez takie dlugie bramki. czulam sie tam jak bydlo jak ci celnicy patrzyli sie jak przechodzimy wdluz tych bramek. co 2autokar wjezdzajacu do anglii jest chyba z polski:)

Gość ojej odwaga
do Polki z krwi... ok moze duze miasta wygladaja jako tako ale dla przybysza z Zachodu brak autostrad w Polsce, latem zdezelowane maszyny rolne ciagnace sie po drogach, pijani nastolatkowie gdzies przy wiejskich barach, to szok...polska prowincja jest straszna i zacofana

Gość załosne zebraczki ze wschodu
wiecie ze jest tu na kafe topik gdzie pisza ciezarne polki mieszkajaca w Anglii A wiecie o czym pisza Tylko o tym jak wyzebrac benefity Odnosze wrazenie ze one zachodza tam w ciaze tylko dla forsy Jakby tego było mało pisza ze opieka nad ciaza tam jest nijaka i do polski lataja aby skontaktowac sie z ginekologiem bo tam ich na to nie stac wszystkie pracuja, ale jakby w polsce były to byłyby na L4 z powodu choroby z powodu prawidłowo przebiegajacej ciazy Tam ciaza im nie przeszkadza w polsce owszem tak

Gość Łukasz27wawa....
a co wy sie dziwicie ze o nas tak mysla? moja panna mi opowiadala jak byla w anglii ze polaczki glupie latali po sklepach kupowac ciuszki zeby dszieci mialy zza granicy ghaghagagaagaghahahahahaah

Gość Kwach Stalinski
wawiak,tobie,oraz wszystkim tym,ktorzy nie widza problemow i wysmiewaja sie z nas ze wyznajemy teorie spiskowa dziejow:od dawno prasa prawicowa,w tym o. Rydzyk,donosili o zadaniach zydowskich wobec Polski.Przeproszenie ich przez Kwacha slusznie uznali za nasze przyznanie sie do naszych "win"wobec nich.Kwach mogl przeprosic swoich prywatnie lub jako komuch za zbrodnie komunistyczne wobec Zydow(1968r.). To ich osmielilo i dalo pewna nadzieje na skutecznosc stawianych od dawna wobec nas roszczen w sprawie pozostawionego przez nich majatku.Bezczelnoscia z ich strony jest domaganie sie takiego zadoscuczynienia od Polski a nie od Niemiec,tak jakbysmy to my byli powodem ich nieszczesc,w tym rowniez utracenia ich majatku.Prezydent Busch poinformowal Polske przed swym przyjazdem o tym,ze Zydzi zadaja od nas 65 mld $.Jest problem,zgodnie z twierdzeniami prawicy,czy tez moze to dalszy ciag spiskowej teorii dziejow,ale tym razem na jawie?Taki szantazyk Busch wyglosil przed przyjazdem do Polski w sprawie instalacji Tarczy antyrakietowej w Polsce.Podobnie rzecz sie ma w pozostalych kwestiach.Z wykupem ziemi przez podstawione osoby tez.Byly juz nawet w takich sprawach wyroki.Na ziemiach odzyskanych.Obecnie Niemcy prubuja zalatwic swoje sprawy wielotorowo.Raz za pomoca coraz liczniejszych organizacji tzw. wypedzonych,dwa za pomoca dazenia do przeksztalcenia UE w jedno Superpanstwo pod ich przywodztwem.Stad m.in.proba zminimalizowania sily glosu na forum UE dla mniejszych panstw,w tym Polski.

Gość wszyscy ktorzy
tu ougolniacie plujecie w ten sposob na ludzi ktorzy zyja tu normalnie nie przynoszac Polsce wstydu nie szorujac kibli i nie jadac na szmacie tylko pracujac uczciwie na porzadnych stanowiskach i ktorzy sa oceniani za to jakimi sa ludzmi a nie czy sa Polakami czy nie rozejrzyjcie sie jeszcze dookola siebie czy nie ma ludzi ktorzy przynosza wstyd Polsce nawet z niej nie wyjezdzajac ludzi ocenia sie przez pryzmat dobra i zla nie wszedzie jest tak samo

No to dziwne, bo ja albo sie nie spotkalam z zadnymi takimi opiniami na temat Polski, a jesli juz z jakimis to od ludzi, ktorzy tu byli (pelno Anglikow bylo w Polsce!), albo ich znajomi byli, albo chca jechac do Krakowa, bo slyszeli, ze ladnie.

Gość to ja puscilam ta plote
:classic_cool: powiedzialam im tez, ze w Polsce zostali sami zacofani nieudacznicy, dlatego tak sie zdziwili, ze mialas internet :D

Polacy sami nie sa wiele madrzejsi. Jak sie spytasz Polaka, co sadzi o Litwie albo Ukrainie to tez Ci powie ze pfffff, ze oni to tam tylko pija, kazda rosjanka to dziwka, ze mieszkaja pod sloma itd itp. I ze Polska to taki bogaty i cywilizowany kraj a nie jakis tam wschód...

Gość simplement
te opinie o polakach rozsiewaja sami polacy, ktorzy nie maja jaj i odwagi, aby wyjechac. Wmawiaja sobie, ze wszyscy pracuja za najnizsza stawke i zra zarcie z lidla. Byc moze tacy ludzie sa, ale w polsce tez ich nie brakuje. Ja i wielu moich znajomych zyjemy na wysokim poziomie, stac nas na wszystko i nie odczuwamy potrzeby przelewania swoich frustracji na forum. wspolczuje bardzo.

Gość unijny liberal
i trawy u Was pod dostatkiem.

Gość emir
pumeksol >>> angole wypadają jeszcze gorzej :O w czasie rozmow mozna sie dowiedzieć ze znaja zaledwie kilku swoich aktorow oczywiscie Mr Bean nz pierwszym miejscu :D o geografi swojego kraju nie wiedzą nic:O dlugo musialem tlumaczyć ze gdyby nie Walia,Szkocja i irlandia to bladą wypadaja ze swoją malutką anglią w stosunku do polski .... nie mogli wyjść z podziwu czasem ta ich nie wiedza mnie bawila ale teraz strasznie denerwuje

Gość unijny liberal
no ale ten ich funt dobrze stoi co jest dla nich przedluzeniem penisa wzgledem Polek.

Gość gwoli jasnosci
:D