Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nom nom

Kiedy wasze dzieci zaczęły chodzić?

Polecane posty

Gość nom nom

mam dwóch chłopców: pierwszy chodził sprawnie w wieku 11 miesięcy, a młodszy obecnie ma 15 miesięcy i samodzielnie przejdzie zaledwie parę kroczków, czyli nie mogę powiedzieć że juz chodzi..... a jak było u was?

moj ruszyl na dobre jak mial 11 miesiecy syn mojej cioci obecnie jest w tym samym wieku - 14 miesiecy - chodzi tylko i wylacznie za raczke, sam potrafi zrobic 2-3 kroczki

Gość córcia moja
miała 7,5 miesiąca jak zrobiła kilka pierwszych kroków. w ciągu tygodnia po tym już biegała

Gość kafeteriuse
7,5 mies? to chyba za szybko, ale rozumiem ze pzreszla wszyskite etapy? syn pani ktora wynajmuje u nas pokoj zaczla chodzi jak skonczyl 8 miesiecy, niestety lekarz zabronil, maly w wieku 11 mies mial krzywe nozki i nie umial sam podniesc sie do siadania itp ominal wiele etapow prawidlowego rozwoju chodzil na rehabilitacje teraz ma 2 lata i jest juz ok :)

Pierwsze samodzielne kroki w wieku 11 miesięcy, ale tak naprawdę zaczął chodzić nagle, tydzień po roczku i z dnia na dzień zaczał niemal całkowicie rezygnować z raczkowania. Tydzień później zaczął już biegać z wiatraczkiem i piłką itd. ale myślę, że dzieci mają czas do kilkunastu miesięcy i ma sensu im przesadnie pomagać.

Kuba- 15 mc Tomek- robi 1 kroczek w bok jak stoi i sie trzyma szczebelkow

Moja córcia ma 9 miesięcy i chodzi sama w łóżeczku, chodzi tez jak trzymamy ją za rączki, teraz czekamy na samodzielne kroczki :)

Gość wiolala21
mój synek obecnie skonczone 9 miesiecy kilka pierwszych kroczków zrobił jak miał 8,5 miesiaca teraz chodzi przy meblach kiedy powinien juz dobrze chodzic?jak to wyglądało u was?

Gość 123rrrr
synek jak miał 10,5 m a córeczka od tego poniedziałku :D a 23.06 "stuknęło" 14m

Gość wiolala21
kubus przeszedł sam cały pokój ale jak go puszcze to stoi i ani rusz niewiem czemu

Przy meblach śmigała ok. 10-11 miesiąca. Po 11 miesiącu zrobiła kilka samodzielnych kroczków, i dosłownie z dnia na dzień zaczęła stabilnie pewnie chodzić.

Gość akjah
przy meblach i wlozeczku okolo 10 miesiaca , samodzielnie w 12,5 miesiaca

przy meblach jak mial 10mcy a sam ruszyl tydzien po roczku, na dobre zaczal chodzic jak skonczyl 13mcy teraz juz biega a ma 17,5mca

moja córcia narazie chodzi tylko przy meblach i trzymana za rączki:) raczkuje... a ma juz prawie 14 mcy. Z niecierpliwoscia czekamy na jej pierwsze samodzielne kroczki:) mam nadzieje ,że już niedługo Kuzynki synek zaczął chodzic jak miał 10 m-cy

Gość 67ju357u5
córeczka 11 mc

Gość ............2................
juz dokladnie nie pamietam ale z pierwsza corka to bylo ok 11-12 mies,a druga miala 8-9 jak juz sama zaczela chodzic wiec nie ma reguly

Gość nie ma sie czym chwalic
Moja zaczęla chodzic gdy miala 8 miesiecy,teraz jest juz dorosła i okazało sie,ze to wczesne chodzenie spowodowalo skrzywienie kręgosłupa.Cieszylismy sie wtedy,ze tak szybko,a to wcale nie jest dobre dla dziecka.Nasza nauczyli chodzic dziadkowie,jednak lepiej nie prowadzać dziecka,jak samo nie potrafi niech sobie radzi w inny sposób;)

Gość atramencik321
Mój mały sam postawił pierwsze kroki jak miał równiutko 10 miesięcy. Siedzięliśmy z mężem na podłodze i jedliśmy lody (to był czerwiec). Mały sobie raczkował po pokoju aż to nagle wstał, zrobił trzy kroki, bo akurat tyle mu do mnie barkowało, i wyciągną rączkę do loda. Oczywiście dostał "liza" w nagrodę :)