Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kurcze mam problem

Moja dziewczyna zarabia więcej niż ja i ma własne mieszkanie...

Polecane posty

Gość kurcze mam problem

Nie wiem czy dalej w to brnąć, czy z nią zerwać. Czasem czuję się jak utrzymanek. Ona bez przerwy wyciąga mnie do restauracji, a ja nie mam tyle forsy, żeby pakować ją praktycznie "w błoto". Już z nią o tym rozmawiałem, a ona na to że nie ma sprawy, może za mnie zapłacić. Pare razy tak było, ale mam swój honor, nie będę przecież bez przerwy jadł za jej pieniądze:O. Tak więc ciągle zbieram kasę żeby mieć na wspólne wyjścia i już nie mam forsy na własne przyjemności. Szukałem dodatkowej pracy (jestem nauczycielem na 2 etatach), ale musiałbym już chyba tyrać weekendami od rana do nocy żeby wyjść na swoje... Najgorsze że ona jest na razie pełna zrozumienia ale kto wie co będzie potem, rzuci mnie dla jakiegoś nadzianego gościa i cześć.

Gość kurcze mam problem
odpłacam jej w naturze, robi ze mną co chce:o

Gość oczywiscie ze
marny ten twoj honor.GDybys ja kochal to nie myslalbys o zrywaniu.

Gość qdwdq
To dobrze że nie czujesz się komfortowo. Dzięki temu masz szansę się zmobilizować. Poszukaj lepiej płatnej pracy a może dorównasz swojej dziewczynie lub prześcigniesz ją zarobkami. Zaczyna się dla ciebie czas wolny więc działaj.

Gość kurcze mam problem
oczywiscie ze: jesteś facetem czy kobietą?

Gość kurcze mam problem
Jestem polonistą, trudno jest mi więcej zarobić. Mogę jechać za granicę, ale co najwyżej będę tam zmywał gary...

Gość qdwdq
o, zawsze to jakieś wyjście z tymi garami

Gość kurcze mam problem
Tylko że tymi garami nie dorównam mojej dziewczynie: ona ma 9500 zł na rękę...

Gość agulalalala
a kim jest i gdzie pracuje twoja dziewczyna? taki zarobek to chyba nie na polskie realia?

Ustalcie jakiś limit wyjść i tym podobnych. Pogadaj z nią szczerze o tym, co Cię w tej sytuacji boli. Stwórzcie jakieś zasady, tak, aby obojgu było wam w tym związku komfortowo. Przecież kompromisy da się wypracowywać i w cięższych sytuacjach.

Jak jest dobrze między wami to w czym problem? Poza tym to już nie te czasy kiedy facet był jedynym żywicielem rodziny. Teraz kobiety często same sobie dają radę. Gorzej gdyby Twoja kobieta narzekała jakoś z tego powdu. A tak to nie wiem po co się zamartwiasz.

Ojjj no to masz problem, bo w twoim zawodzie nigdy tyle nie zarobisz.Nie wiem czym ona sie zajmuje ale wyglada na to, ze zawsze juz bedzie zarabiala wiecej od ciebie.Bedziesz umial z tym zyc? No a moze akurat znalazles kobiete, dla ktorej zawartosc twojego portfela nie ma znaczenia.

\"Jestem polonistą, trudno jest mi więcej zarobić.\" bez urazy ale tylko mało zaradni nie zarabiają kokosów, przeciez oprócz pracy szkole są jeszcze korepetycje, kursy przygotowawcze do gimnazjum/liceum, mozna byc korektorem w jakims czasopismie, rozne sa alternatywy

jeśli sie kochacie to nie wiem po co szukasz dziury w całym, twoja dziewczyna pewnie cieszy sie że może w jakikolwiek sposób sprawić ci przyjemność, przestań myśleć o kasie ona nie jest najważniejsza w związku

Gość kurcze mam problem
Moja dziewczyna pracuje w jednej z najlepszych kancelarii prawniczych, jej wujek jest tam jakąś szychą.

Gość to weź się do roboty
i idź na prawo... A tak szczerze mówiąc, to niby jakim cudem pracując w korporacji ma as na te wyjścia?? sorry,ale wiem jak się tam pracuje- w koło i bez przerwy, a po powrocie do domu się pada na twarz i leży dopóki nie zadzwoni budzik.... A tak na marginesi i tak Cię rzuci, bo nie będziecie mieli o czym ze sobą rozmawiać... A jak bedzie słuchac znajomych prawników, którzy ze swoimi partnerami wakacje spędzili na Jamajce to będzie jej przykro,że z takim jak Ty nie moze nigdzie jechać...

skoro jest z Toba to przynajmniej wiesz ze nie dla kasy.. moze jestes jej jednyna ucieczka od swiata sztywnych nadzianych ludzi...

Gość to weź się do roboty
bo zarobić nie potrafisz,a tylko się honorem unosisz...i obrażasz,ze baba zarabia więcej....ŻAŁOSNE pogódź sie z rolą utrzymanka, kiedyś kobiety bły w tej roli, a teraz to wasza kolej do garów...

Gość Kochammm
dlaczego Wy faceci boicie sie tak kobiet, ktore maja pieniadze???

Gość Kochammm
ja tez chyba niedlugo zaczne udawac, ze ich nie mam, bo tylko sa z tym problemy:(

Gość kurcze mam problem
Zaczęliśmy się spotykać jeszcze w klasie maturalnej, ale wtedy nie było jeszcze tego problemu, byliśmy mniej więcej na równi pod względem finansowym. jacekkkkkkk - ja nie udaję zakochanego, ja ją naprawdę kocham. Ale boję się że kiedyś będzie chciała mieć kogoś kto ma zbliżone do niej zarobki i się rozstaniemy. Zastanawiam się więc, czy nie lepiej od razu zerwać i nie tracić czasu na coś co i tak nie wyjdzie. A co do korepetycji itd. - Lucy from the block - czy ty wiesz jakie są realia zawodu nauczyciela??? Mam 2 etaty w liceum, a wieczorem: poprawianie klasówej, przygotowanie się na następny dzień (ja nie odwalam lekcji jak co niektórzy nauczyciele, jesli już uczę to sumiennie). Poza tym zebrania, rady, wywiadówki. Jestem też wychowawcą: to mnóstwo roboty, także papierkowej. A ktoś z zewnątrz może sobie myśli, że nauczyciele po powrocie do domu tylko się obijają :-O. Nic bardziej błędnego. Wcześniej, na studiach próbowałem czegoś związanego z dziennikarstwem (prasa), ale wierz mi, wcale dobrze tam nie zarabiałem, a pracowałem czasem po kilkanaście godzin dziennie. Wcześniej mi to nie przeszkadzało - wybrałem takie studia bo kocham tą prace, tylko te zarobki... żenada.

Gość ponawiam
idź na prawo ;)

Kochammm to jest tak ze nasza swiadomosc spoleczna ma swoje reguly.. tak samo jest z roznicami wiekowymi.. wzrostem... wybijasz sie po za schemat.. no i ten mezczyzna teraz robi na swoja nie kozysc bo zatraca pewnosc siebie... do mnie moze gadac sobie nadziany koles mowic mi ze soba nic nie reprezentuje ze on to.. ze tamto.. a ja moge mu sie smiac w twarz bo wiem kim jestem.. czlowiekiem a pieniadze nie uczynia mnie lepszym...

wyglądałoby na to, że ludzie powinni się dobierać w pary pod względem rozmiarów konta bankowego... Nie zainteresowań, pasji, planów na przyszłość, udanego seksu, poczucia, że to właśnie ta osoba. Tylko ile kto ma na rękę. Piękne perspektywy...

Gość Kochammm
andyx1170 to wlasnie jak to napisalas " nadziani" mamy problem, bo nigdy nie wiesz, czy ktos Cie naprawde lubi, czy to tylko Twoje pieniadze go trzymaja przy Tobie.

Gość Kochammm
no piekne perspektywy:P

mam taka prace ze mam kontakt z takimi ludzmi.. bywalem normalnie w palacach.. ale nie widzialem tam szczescia.. dzieci chodzily na rozkaz jak w wojsku... ludzie Ci zazwyczaj byli nie uprzejmi.. co innego bylo w biedniejszych domach.. nawet posmiac sie z tymi ludzmi mozna bylo...

Gość Kochammm
no i widzicie wcale nie jest tak kolorowo jak sie ma pieniadze:(