Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kominiarczykowa

Biore tabl rok i 9miesiecy,nie mialam jeszcze przerwy, robic?jak to jest???

Polecane posty

Gość kominiarczykowa

czesc biore tabletki juz od roku i 9miesiecy. Pzez rok bralam yasmin ale potem zmienilam na novynette. tzn lekarz mi zmienil ( z powodu wylatywania wlosow itp ) dodam,ze przed przepisaniem mi pierwszych tabletek ( czyli yasminu ) nie mialam robionych zadnych badan :/ sama nie wiedzialam ze trzeba je robic, lekarz mi nic nie powiedzial :/ a jak sie dowiedzialam, to juz bralam drugie opakowanie i nie chcialam przrywac. Niestety nie wiedzialam o takich badaniach ;/ a w czasie brania tabl . nie ma sensu podobno ich robic. Wiec mam pytanie, czy prawie 2 lata branmia tabl to juz pora na przerwe i podczas niej zrobiebnie badan? Ile ma trwac ta oprzerwa? Czy jezeli zobie przerwe i znow zaczne brac tabl. nie spowoduje to skutkow ubocznych itp? Czekam na odp papa

Gość izkaaaaaa
ja zrobiłam przerwę po 5 latach brania tabletek. Przerwa trwała około 5 miesięcy i niestety strasznie przytyłam w tym czasie. Podobno niektóre osoby tak reagują na odstawienie tabletek.

Gość małamała mi
teraz sie nbei robi przerw zwłaszcza prsy tych o najniższych hormonach a novynette własnie są takimi tabletkami dobiero gdy chcesz na zawsze rzucic lub poprostu sa\tarac sie o dzidzie

Popieram przedmówczynie w kwestii przerw, a mimo brania hormonów trzeba robić regularnie próby wątrobowe i - zwłaszcza jeśli masz powody - krzepliwość krwi (APTT, płytki krwi).

mi lekarz robil 1500 badan :/ i strasznie mnie to wkurzylo ale wiem ze to dla mojego zdrowia... jakies badania krwii, usg dopochwowe itp