Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tyhonn

Jestescie za karą śmierci?

Polecane posty

Gość tyhonn
za zabójstwo

Gość BeznadziejnaOsobaPytajaca
ja sie zastanawiam czy to faktycznie kara? :o

za zabojstwo... sa rozne zabojstwa przede wszystkim wiezniowie powinni pracowac na swoje utrzymanie 1 miesiac 1 wieznia kosztuje wiecej niz dziecka w sierocincu :O

śmierc to nie jest rzadna kara. A ludzie nie powinni sie nawzajem zabijac, nawet w majestacie prawa.

Gość sekado
kara smierci dla pedofili i gwalcicieli albo sterylizacja :d

Tak jak zawsze twierdziłam, powinni zapierdalać pod strażą...

otóż to hellish - więźniowie powinni na siebie pracować. ciężka praca fizyczna od świtu do zmierzchu

Gość nie nie nie
NIE !!!!! Kara śmierci jest zniżaniem się do poziomu mmordercy...

ja rozumiem jeszcze np. seryjnego mordercę zabijającego ze szczególnym okrucieństwem, bo to już stracony przypadek w zasadzie, można by go wyeliminować ale przeciętny więzień ma za dobrze w pudle :O porażka

własnie :) robimy strajk ze więzniowie mają za dobrze ? ta resocjalizacja i tak gówno dajee :o

NIE jestem za kara smierci, ale pedofili to bym wytłukła bez mrugniecia okiem. Chociaz, jak ktos wczesniej slusznie zauwazyl, wystarczyloby ich wysterylizowac. zatem... jestem za karą STERYLIZACJI 🖐️

Gość sekado
prawda jest okrótna ale sa to jednostki aspoleczne i żadko kiedy sa akceptowane w srodowisku zarowno wieziennym jak i naturalnym. Rzadko pomagaja kuracje. Kara smierci rownież moglaby byc dla seryjnych mordercow ze szczegolnym okrocienstwem . Nasze spoleczenstwo nie stac na utrzymywanie "marginesu ". Pewnie niektórym ciezko bedzie zaakceptowac moją wypowiedz, ale wole trzezwo oceniac szanse na resocjalizacje tego typu przypadkow jak i kosztow ich utrzymywania .

hellishbloodystorm pisze: \"... bo to już stracony przypadek w zasadzie, można by go wyeliminować...\" WYELIMINOWAĆ ??? podjęłabyś się się takiej eliminacji osobiscie ?

pedofila powinno się sterylizować tak - fiut na odstrzal i tyle, w ostatecznosci (jesli np. nie dopuscil sie jeszcze do gwaltu) - PRZYMUSOWE leczenie i kontrole do konca zycia

przeznaczyć na to jedną wyspę otoczyć murami, bombami, laserami,rekinami, czy czyms tam jeszcze i ich po prostu zrzucać ich tam z helikopteru(ewntualnie ze spadochronem) i niech siuę rządza swoimi prawami :classic_cool: :)

Gość sekado
zycie za zycie , oko za oko , zab za zab , nie czyn drugiemu co tobie nie mile itd . to tez ciekawe rozwiazanie. Ciekawe tylko co osoby religijne na to powiedzą bo tez maja przeciez pelne prawo wypowiedzi , bo bog zabrania zabijania . Prawda ? Nasz kraj jest katolicki skrajnie bym powiedzial a wiara w naszym wypadku katolicka ma sporo w tym rzadzie do powiedzenia . Jak sadzicie litosc i przebaczenie czy kara wspolmierna do czynu bez spojrzenia na dogmaty ?

Takiemu wysterylizowanemu pedofilowi mogłoby coś odwalić i przerzuciłby się np na mordowanie małych chłopców... najlepsza byłaby operacja mózgu... drastyczne...wiem...

Gość sekado
male pranko mozgu i tryb roslinki do konca zycia - nieoplacalne