Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BeznadziejnaOsobaWSumieWesoła

zaczynam kuracje IZOTEKIEM - mój tygodnik

Polecane posty

trądzik się zaczął jakieś 5-6 lat temu na początku były to tylko pojedyńcze pryszcze ale z roku na rok było tego coraz wiecej najgorzej ok dwa lata temu gdy zajeło mi policzki wtedy zaczełam używać kosmetykow typu garnier, clearskin z avonu, vichy, soraya itp które oczywscie gówno dąwały a może nawet pogrszały sprawe potem moja ciocia pielegniarka na dermie po znjomosci prosiła lekarzy o wypisywanie recepty tym sposobem używłalam Benzacne 5% i 10 % płyn robiny w aptece (erytromycyna?) Zineryt Duac Skinoren Aknemycin które dawały chwilowa poprawe a potem wszystko wracalo przedwczoraj postanowiłam się udać do dermy prywatnie i o dziwoe zgodziła się przepisac mi izotek derma - sympatyczna babka wzieła tylko dyche za wizyte i kazała zrobic badanie krwi na ALAT Aspat Cholesterol Trójglicerydy wyniki mam w normie :) w poniedziałek mam do niej zadzwonieć i jej je podac bo recepte mam już wypisną zamierzam też spytac : 1czy stosować kremy nawilżające czy dać skórze "schodzić' 2 czy i co brać na osłonę wątroby i jelit aha waże 54kg a mam brać raz dziennie 20mg a tu macie zdjęcia dwóch moich policzków ale trochę słabe jakościowo http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b9a4538c9833e533.html

Gość sasasasasasasasasasasasasasa
powodzenia!

Gość też z trądzikiem
A powiedz mi, ile taka kuracja trwa, no i najważniejsze - ile kosztuje? Dzięki za info. POWODZENIA!!

Gość zainteresowanaaaaa
A skąd jesteś? Ja też chciałabym zacząć się leczyć izotekiem i szukam derma, który by mi go przepisał. Jestem z Poznania. Ostatnio byłam u derma i powiedział mi,że najpierw muszę przejść wielomiesieczną kurację antybiotykiem, ale ja nie chcę:(. Chciałabym się w końcu z tego wyleczyć.

nie wiem dokładnie ile taka kuracja trwa przeciętnie od 4 miechów do roku ale głownie chodzi o to żeby w ciągu całej tej kuracji wziąsc 120mg/kg czyli w moim przypadku to bedzie 6480 mg przz całe leczenie przewaznie bierze się 0,5mg/kg codziennie u mnie dwaka jest mniejsza bo bede brać 20mg a wg mojej wagi powinnam 28mg derma mi powiedziła ze jedno opakowanie 30 tabletek 20mg u ans kosztuje ok 170 zł ale najlepiej mieć kogoś w niemczech bo tam 100 tabletek 20mg kosztuje 60euro wiec wychodzi 2 razy taniej

zainteresownaaaaa-> jestem z małej miejscowości na dolnymsląsku ta derma do której ja chodzę przyjmuje także w innych miastach np.we Wrocławiu (u nas jest tylko w czwartki od 13) nie zabardzo wiem czy mogę podać jej nazwisko(chyba lepiej nie?) chociaż wątpie że bedzie ci się opłacało az tutaj przyjeżdzać

Gość BeznadziejnaOsobaMarginesemSpl
wczoraj zżarłąm pierwszą tabletke i jak na razie nic się nie dzieje :O