Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kselaaa

WASA - Rzeczywiscie zdrowa i niskokaloryczna??

Polecane posty

Gość kselaaa

Podobno to sama chemia? Kto wie?

Gość Sensei_Z_Czerwonego_Stawu
Wasa to glownie weglowodany, ktore podniosa Tobie szybko poziom cukru we krwi. Po chwili znowu bedziesz glodna.

Gość Grysik
ja po ok 1,5 tygodnia jedzenia wasy zamiast chleba mialam nudnosci i wyladowalam z glowa nad kiblem

Hmmmmm a chcleb normalny tez ma praktycznie same weglowaodany!;0 ja jem wase juz chbya zzzz 3m-ce[prawie 3;)] i najadam sie nia! nie ejstem za moment glodna spokojnie po 3 takich \"kromkach\" na sniadanie dotrzymuje do obiadu , ktory jest np o 15tnastej;)

Po 1 - sama chemia. Po 2 - powoduje zaparcia. Po 3 - dużo smaczniejszy [lubisz jeść suche płaty czegoś tam? :P], zdrowszy i pożywniejszy jest ciemny chleb.

nie mam zadnych zaparc a gdzie teraz nie ma chemi?:P fgakt , ze troche na poczatku sie tesknilo za chlebem tym prawdziwym ale teraz to juz bede miala \'wyrzuty sumienia:\' jak zjem inny:o

Gość iii111
ja wase to moge zjesc jak np nie mam nic innego-lepszy jest ciemny prawdziwy razowy chleb

wasa to produkt wysokoprzetworzony ... wiec nie najlepsze co moze byc. kalorii w stu gramach ma tylke co zwyklu chleb tylko ze 100 gram wasy to z 10 kromek natomiast zwyklego chleba najwyzej 3.

to musza byc b. male te kromeczki zwyklego ze 3=100g:D zalezy jakiej wielkosci jest chleb pewnie ja zawsze jadlam albo 3razowe albo 2biale moze czas sie przelamac i powrocic do normalnego , ciemnego:o

ja zawsze jem dwie razowe na sniadanie i mi wystarcza. 100 gram ma okolo 240 kcal natomiast wasa ma 360 kcal wiec sporo. tyle, ze jedna kromka wasy to jakies 30 kcal a jedna kromka razowca, przynajmniej mojego to 80 kcal. wyliczylam, ze caly chleb (600 gram) ma 18 kromek wiec wychodzi ze jedna ma wlasnie ok. 80 kcal. moim zdaniem nieduzo.

Lady wasa 7zboz ma 20kcl na jedna kromke ale juz mniejsza o to ja na serio zjadam 3 i jestem najedzona pelna jakbym zjadla zwykly chleb;) ale czasami teskni mi sie za tym prawdziwym ale teraz , to jak juz pisalam jakos nie moge sie przelamac:o ale przeciez np pizze jem, czy7 ciasto:P wirec na to samo wychodzi:D;)

Gość ShaneW
wasa wasai jeszcze raz wasa !!!!!

Gość dfdfsd
ja przez ostatni miesiac jadlam to pieczywko zamist zwyklego czasem nawet jak chcialam cos "pochrupac" to siegalam po kromke po miesiacu bez zadnej diety i cwiczen wszyscy mowia ze schudlam:) chociaz na wadze tego nie widac ale czuje ze w cm moze cos ubylo

Gość justynka_flow
ja tez jadlam ta wase i zamiast 2 kromek zwyklego chleba jadlam pol paczki wasy i w sumie bilans alorii wyszedl na plusie!

Gość violik
ja to tam waze jem juz jakies 3m-ce i wole juz ja od zwyklego pieczywa

dziewczyny po pierwsze wasa to wysoko przetworzone weglowodany ktorych nalezy w diecie unikac..po drugie jej kalorycznosc jest wieksza niz zwykłego pieczywa...Po trzecie ma niemal 2razy wiecej weglowodanow niz np pieczywo graham.. Jesli która potrafi niech wogole zrezygnuje z pieczywa, weglowodany lepiej dostarczac w postaci owocow i np otrab, jedzenie sniadnia bez chleba nie jest takie złe, na poczatku bedzie trudno ale wierzcie mi da sie:)

ja juz od 2dni jem zwukle pieczywo mmmmmmmmm pycha:D z ogorkiem np nie ma porownania!;)

Gość krakuska05
jak dla mnie wszystkie chrupkie smakują tak samo: jak tektura :P zwracam bardzo dużą uwagę żeby zdrowo się odżywiać i chlebek tez staram sie jeść zdrowy- wybrałam ciemny, taki ciężki od ziaren Zdrowa Linia schulstada; jest przepyszny

Gość alikanka
1kawałek chleba białego=3kawałki wasy

ja teraz jem troche tego troche tego przyzwyczailam sie do tej tektury

Gość nitka kobitka
ja pieczywa jem bardzo niewele raczej stosuje je jako rarytas od czasu do czasu odkąd odstawiłam pieczywo nie mam zaparc