Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mikki32

MAMY KTORE SA PO PORODZIE I CZEKAJA NA PIERWSA MIESIACZKE JAK DLUGO

Polecane posty

Gość mikki32
DWA MIESIACE TEMU URODZILAM SKICZNA CORCIE i jeszcze nie dostalam okresu jak dlogo mam czekac piersia nie karmilam to powinnam juz dostac [ciaza uykluczona] czy mogla bym juz zaczac brac tabletki czy musze czekac na okres by wziasc pierwszego dna cyklu. Czy to ma jakies znaczenie

Gość Marta1983
spokojnie czekaj jak twój organizm będzie gotowy na przyjęcie kolejnej ciąży to dostaniesz okres. Teraz twój organizm ma rehabilitacje:) nie martw się w okresie ok 4 miesiąca powinnaś dostać chociaż u niektórych kobiet dłużej się czeka.

Gość mikki32
dzieki a co do tych tabletek to moge czy czekac na okres

Gość mikki32
juz dostalam 10 tygodni

ja karmiłam dziecko i dostałam po 6 tygodniach, nie ma więc reguły. Możesz zacząc brać tabletki anty bez czekania na okres, tylko to sa specjalne pigułki, które mi polecił lekarz po porodzie. Cerazette, to minipigułka, bierze się ją dowolnego dnia, ale przez pierwszy tydzień jeszcze dodatkowo się zabezpiecz. Tutaj nie robisz zadnych przerw i musisz być bardzo systematyczna, czyli równiutkie godziny brania. To jedyna pigułka, którą można brać nawet karmiąc piersią. Najlepiej pogadaj z ginem na ten temat, on/a Ci doradzi.