Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marbella

Tanie Tipsy warte swojej ceny?

Polecane posty

Gość quality
Tipsy chałupnicze!! Powini to zacząć kontrolować! Beznadzieja, każdy dziś może zrobić kurs tipsów i kupić zestawik w markecie za 100 pln! Tylko jakie efekty. Nie możecie się porównywać z pożądnymi salonami bo tam marka świadczy o jakości.

--->quality wiesz.... z tymi salonami to róznie bywa... ja pracowałam kilka lat w takim \"EUROPEJSKIM\" salonie znanym i teoretycznie bardzo markowym (zauważ słowo TEORETYCZNIE). Ceny tipsów zaczynały się tam OD 199,- no i co?! i nic! te tipsy były warte max.30zl. a dlaczego? W takich salonach liczy sie ILOŚĆ a nie jakość :O Żele są zamieniane...(tzn. pudełko np.Alessandro, IBD a żel z allegro za 19.99) odtłuszczaczy i blenderów prawie wcale sie tam nie używa, jeden pilnik na 3-4 klientki, lampy dezynfekowane są jak już klientka zaczyna sie do nich przyklejać:O(szkoda czasu- klient czeka) a o dezynfekcji frezów od frezarki nawet nie mówie (ngdy nie widziałam zeby je chociaż czyszczono) to samo z cążkami do skórek - same chyba wiecie jak to sie moż skończyć:O Mogłabym tak pisać i pisać... Dodam jeszcze,że nie dzieje sie tak tylko w jednym salonie (mam wiele koleżanek w innych i tam dzieje sie dokładnie to samo) Więc nie mów że marka świadczy o jakości bo to bzduuuuuura:O W tej chwili mam swoje studio, ale spędzam tam tylko 3-4 h dziennie. Głównym moim zajęciem jest usługa wykonywana u klientki ( w dzsiejszych czasach Panie nie maja czasu żeby biegać po salonach wolą jak stylistka czy kosmeyczka przyjdzie do nich). Tak wiec ja też zaliczam sie do grona jak to nazwałaś:\"chałupniczych\" i NIE czuje sie z tego powodu gorsza a wręcz przeciwnie! Mam wykształcenie (i nie mówie o trzy dniowym kursie:O ) i pełną świadomość tego co robie. Zgodze sie że jest masa niedouczonych panienek które kupują \"kurs\" na CD i zestaw na allegro i już są styliskami (to powinno być karane). Nie raz widziałam jak wyglądają paznokcie po kontakcie z takimi \"profesjonalistkami\". pozdrawiam ;) (i życze długich i mocnych pazurków;))

Gość Dobrze napisane.Przemyslcie to
Forum powstalo z myślą o stylistkach paznokci-zarówno tych poczatkujacych jak i nie poczatkujacych - po to by mogly sobie wzajemnie pomagac i douczac! od siebie. Zawsze kierowalyśmy sie taka intencja by uswiadomic je i skierowac na wlasciwą drogę wyznajac zasadę - chcesz to rób to nawet tylko dla siebie - ale rób to prawidlowo!!! Dlatego tez trudno tu nie mówić o tym ze fundamentem jest tutaj odpowiednie przygotowanie w postaci DOBREGO! SZKOLENIA u fachowego! instruktora. Zawsze porównuje to do budowy domu...zaczynasz go od fundamentu prawda...na mim zaczynasz ukladac cagly by powstaly sciany? Jesli zaczniesz budowac od scian to próbujac to polaczyc z fundamentem to wszystko się rozpadnie...i masz dwa wyjscia - albo bedziesz to co masz poprawial i ciągle coś bedzie się psulo albo zaczniesz od poczatku. Tak samo jest ze stylizacją. Wybierając się na profesjonalne szkolenie uczysz sie podstaw na bazie których budujesz swoją wiedze i praktykę w zakresie prawidlowego wykonywania paznokci. Nie bedziesz od razu alfą i omegą, ale ani sie nie obejrzysz a Twoje prace beda lcoraz ladniejsze. Uczac sie czegoś w stylizacji wypracowujemy w sobie pewne podstawowe mechanizmy które umozliwiają nam i ulatwiają prawidlowe wykonanie. To są tak zwane nawyki - np. trzymania pilnika, sily nacisku, pewnych ruchów, sposobu nabierania, rozkladania masy itd. Zazwyczaj w tych elementach pojawiają sie blędy które przyczyniają się do porażek (diabel tkwi w szczególach). Prawdą niezaprzeczalna jest to iż nie da się tych elementów opisac lub nauczyc z opisu badz samego patrzenia. Dlatego jedziemy na szkolenia na którym po wstepnej prezentacji stoi nad nami instruktor i to on uczy Cie Twoimi rękami...i to on Cie obserwuje, on Cię poprawia. Natomiast uczenie się podstaw! stylizacji z plyty czy z opisu po pierwsze nie nauczy cie tego robic w sposób prawidlowy, po drugie zakorzeni w tobie blędy i zle nawyki. Stąd niechęć do pomocy takim osobom. :o Dlatego ze: - osoby takie zaplacily za swoja naukę niemale pieniądze, dzielą sie wiedzą z osobami podobnymi, wiedza ze mogą pomóc innym(w tej samej sytuacji) oraz inni moga pomóc im. - zle nawyki bardzo ale to bardzo trudno wytępić gdyż mechanizmy ich odtwarzania pozostają niejako poza naszą świadomością - zauważ ze fryzjerka nie zastanawia się jak wziac nozyczki(większosc nie wie jak zrobic to prawidlowo- ona się nad tym juz nie zastanawia), dlatego robiąc jakies podstawowe czynnosci automatycznie bardzo trudno jest nauczyc się robic to prawidlowo gzyz czesto wlaczają sie stare nawyki(to tak jak z poprawianiem tego domu). Jest to więc podwójny trud nie tylko dla Ciebie ale tez dla osob któe chca Cie tego nauczyc i dla tych które chcą ci pomóc chocby tu na forum. - plyty sprzedawane na allegro sa nagrywane przez osoby które czesto maja male wspolnego z profesjonalna stylizacją paznokci(posiadanie samego papierka nie świadczy o wiedzy), a w ten sposób zarabiają niemale pieniadze wmawiajac nieuświadomionym swój profesjonalizm i krzywdzac ich w ten sposób nie tylko przez obdzieranie z kasy za nic nie warta plytę ale takze wpajanie ewidentnych błędów. :o - praktycznie 100% osob przekonujących nas ze chce to ronbic \"raczej\" (jak to ujęlyscie) na wlasny uzytek stwierdza ze w koncu cos tam jednak umie wiec czemu nie wyjsc z tym do ludzi i hejaaaa... zaczyna się jazda a dla nas to walka z wiatrakami. Nie mozecie się więc dziwic ze przekonananie nas do tego graniczy z cudem. - opis który przedstawilyscie: --->> http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3405761 zawiera permanetne blędy:o:o:o więc jesli piszecie ze nauczulyscie sie tego z plystki kupionej na Allegro to to moge wam tylko poradzić zebyscie wyrzucily tę plytę bo metoda którą \"uczy\" ta dziewczyna jest nie tylko blędem na blędzie ale pokazywaniem jak maksymalnie utrudnianić sobie pracę - co zamyka kolo blędów i rodzi frustrację zarowno waszą jak i nasza. :o Poradze wam coś - wyrzucie to badziewie i odkladajcie sobie powoli pieniądze na kurs. Co innego to plyty czy wideo nagrane przez profesjonalistów dla profesjonalistów które pokazuja np nowe tricki, zdobienia, elementy techniczne. Mogę was zapewnić ze metoda jaką \"uczy\" ta dziewczyna nie ma nic z prawidlową metodą i nie byla ona w ten sposób nauczona stylizacji a jedynie wymyślila to w celu zdobycia uznania wśrod nieświadomych osob jaką to ona innowacyjną wprowadzila metodę:o - co do uczenia się i próbowania- to znowu tak jak z ciąglymi poprawkami tego domu...mozna sie czegos nauczyc metoda prób i blędów ale bedzie to dalekie od poprawności, poza tym do nauki nalepiej wybrac produkt dobrej jakosci- co nie znaczy najdrozszy. - http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3405761 http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3205390 http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3246682 Wasz opis nie dość ze zawiera nauczone z pseudokursu Cd blędy w sposobie wykonywania to jeszce pokazuje ze nie macie bladego pojęcia o technice (np nalozeniu i utwardzeniu bialego zelu - stąd te bąble spod których wylewa sie nieutwardzony zel) :o linki powyzej Mam nadzieje ze to przemyślicie i nas zrozumiecie. My jesteśmy tu by sobie pomagać - tylko ze nie zdajecie sobie sprawy ze dziewczyny pomagają wam wlaśnie. Pamiętajcie nie zawsze to co dla nas dobre jest dla nas wygodne. Pozdrawiam

Gość MNIE JUŻ PRZESZŁO
Tez sie skusiłam i już żałuję!!1

Gość kosmetyczka56776
Ja pracowalam w salonie we Wroc. Ceny tam byly od 80zl... I wcal e nie bylo tak fajnie... Szefowa kupywala tanie zele i przelewala do innych sloiczkow... Gdy przychodzily dziewczyny z kasa i widac bylo, ze sie znaja na tym, to podchodzila i na ucho mi gadala : ''TEJ FLADRZE ZROB DOBRZE, BO WIDAC, ZE KUMATA..'' i tylko wtedy robilam dobrymi zelami i nowym sprzetem (zafoliowane pilniki, kopytka itp) Przepracowalam tam 2 miesiace i zrezygnowalam... Zenada!!! Mam certyfikat, jetem profesionalistka i robie tipsy u siebie w domu... Nieraz dojezdzam do kogos. Mam maly pokoj, ktory jest wyposazony w sprzet. Duzo zainwestowalam. i wcale nie nazekam na klientki... Mam wiekszosc stalyc, ktore sa zadowolone i mnie polecaja innym... I TAK JAK PISZA DZIEWCZYNY CZESTO SIE ZDARZA, ZE PRZYCHODZA KLIENTKI Z SALONU NA POPRAWKE... to o czyms swiadczy??? Nikogo nie okradamy!!! w salonie biora wiecej, bo musza oplacac podatki itp. zysku maja np 40zl , a mu za to robimy cale pazn:( SA PANIE, KTORE CHODZA REGULARNIE DO SALONU I SA PANIE, KTORE CHODZA PRYWATNIE. To jest wyboj klientki gdzie pojdzie. Jezeli chce do salony, to pojdzie do salonu, jezeli cce taniej, to zrobi taniej!!! taka jest prawda i zawsze tak bedzie. Wiec niech wlascicielki salonow sie nie bulwersuja, bo to decyzja klienta nie nasza...

ja za pazurki biore 50 zł a nie pracuje na byle jakich materiałach. Pazurki trzymaja sie od 4 do 6 tygodni i ni z nimi nie jest. Nie mam kursu ale robie pazurki dobrze. A 50 zł dlatego, że robie to co lubie, a nie mam potrzeby za to zdzierać kasy z innych :) :) www.sanderek-nails.blog.onet.pl :)

Gość luiza006
DO SANDRIN 1989.Baaardzo piekne pazurki i jak na samouka to szacuneczek:-)))

Gość DECYZJA BEDZIE
NALEZEC JUZ NIEDLUGO DO POLICJI SKARBOWEJ BO SIE ZA WAS BIORA FUSZERY!!

Witam. Ja jestem właśnie na takim kursie stylizacji paznokci i moja pani jest po prostu rewelacyjna - jak widzi że robimy źle to od razu nas poprawia. Przez 4 godziny chodzi po sali i podejdzie do każdej a jest nas 10. Podpowiada nam jakie produkty mamy kupować i właśnie niekoniecznie wszystkie jednej firmy, bo możemy ponieść klęskę. W sumie mamy 40 godzin nauki i jak dla mnie to za mało, nauczymy się tylko podstaw. Za dwa tygodnie mam tam egzamin i nie wiem jak wypadnie. Bardzo ciężko jest mi zrobić ładny \\\"uśmiech\\\" - jest na to jakiś konkretny sposób czy po prostu muszą go sobie wyćwiczyć manualnie. Dodam że w domu ćwiczę to sobie na samych tipsach - moja pani mówiła że tak możemy robić, żeby poćwiczyć samo nakładanie żelu czy akrylu i tego uśmiechu :/ A robię ten kurs żeby nauczyć się tego tak jak powinno się robić - w końcu ktoś lepszy może skorygować twoje błędy. No i jak na razie widzę w tym jedyne źródło przyszłego dochodu. Ale tanich tipsów robić nie będę, bo jak to powiedziała moja pani, że jeżeli komuś zrobię za 30zł w domu to później do mnie do salonu nie przyjdzie. Lepiej zrobić promocję na otwarcie salonu po 40zł ale uzupełnienie też 40zł. Wtedy uzupełnienie nie będzie w promocji i nie będzie miał problemu że podrożało. Co o takim rozwiązaniu myślicie?? Chcę poznać wiele opinii bo tak za około 2,5 miesiąca chcę wystartować ze swoim salonikiem. Pozdrawiam

Gość kucyk_87
witam, sama robię te "tanie tipsy" w domu za 50 zł żelowe. mam skończony kurs potwierdzony certyfikatem a w dodatku studiuję kosmetologię. Tipsy zrobione w domu również moga być dobrze zrobione, jeżeli chodzi o materiały też mam pierwszej klasy gdyż kupuje od salonu w którym robbiłam kurs. Ponadto kosmetyczki które wykonują tipsy w profesjonalnych salonach również sa po takich kursach. Jeżeli ktoś ma talent i rzeczywiście ma ukończony kurs wie jak należy opracowywać płytkę paznokciową, oczywiście w salonie biorą za to dużo więcej ale oni za to muszą dać wypłate pracownikom a ja w domu pracuje na swój tylko i wyłącznie rachunek.

Gość magmads
boże żałosne zazdrośnice...do wszystkich "stylistek" z salonu, ktore boją się lepszych od siebie przestancie straszyc nas policją gospodarcza. POLICJA GOSPODARCZA (między innymi moj mąż) zajmuje sie osobami ktore wykonują prace pobierają pieniądze i podpisują z klientem umowe a nie płacą podatków!!! A NIE OSOBAMI KTORE CHODZA DO DOMÓW KLIENTÓW!!!! powiem wam jedno.niech nikt nie boi sie Tanich tipsów. tak naprawde wszystkie tipsy są tanie...w salonie płacie nie za same "super" produkty...płacicie za wynajęcie stanowiska pracy za zurzycie prądu i dajecie Pani zarobic za to ze posprząta po was...czyli zetrze stanowisko pracy mokrą szmatą mowiąc wam ze to dezynfekcja. u siebie w domku wiecie ze macie czysto...że nie było przed wami klientki z grzybica, ktora trzymała reke na tym samym stoliku co wy... JA WYKONUJE TIPSY W DOMU KLIENTEK OD 3 LAT I NIGDY NIE MIAŁAM ANI JEDNEJ SKARGI I REKLAMACJI.OPŁATA ZA PAZNOKCIE TO 40 ZL..I ZARABIAM NA TYM SPORO. CIĄGLE KUPUJE NOWY SPRZĘT I DO KAZDEJ KLIENTKI UZYWAM NOWYCH PILNIKÓW KTORE POTEM KLIENTCE ZOSTAWIAM... ZNAM WIELE DZIEWCZYN Z SALONÓW U KTORYCH WISI CERTYFIKAT Z KURSU WYSYŁKOWEGO....JA MAM DYPLOM STYLISTY NA KTORY PRACOWAŁAM 2 LATA!!! PAZNOKCIE ROBIE DOBRZE BO MA M DO TEGO TALENT...NIE WYSTARCZY ZROBISZ PAPIER...TRZEBA MIEC DAR OD BOGA:) WIECIE CO MAM KOLEZANKE KTORA NIE MA CERTYFIKAU STYLISTKI ALE JEST PO ASP...BOZE CO ONA UMIE WYCZAROWAC NA PAZNOKCIACH...A PANI Z CERTYFIKATEM NIE UMIE NAWET ZATOPIC BROKATU W ŻELU!!!!N I TAKA JEST PRAWDA. NIE PATRZCIE CZY KTOS ROBI W DOMU CZY W SALONIE I ZA JAKIE PIENIĄDZE WAZNE JAKIE KTOS MA UMIEJĘTNOŚCI I ZDOLNOŚCI!!!! A MOZE TE CO DROŻEJ ROBIA SĄ NASTAWIONE TYLKO NA ZYSK I ODWALĄ WAM CHAŁE BO NIE WAZNE JEST DLA NICH JAK ZROBIĄ TYLKO ILE ZAROBIĄ...A PANIE KTORE ROBIA ZA 40 ZŁ MYŚLA NIE O ZYSKU ROBIĄ TO Z POWOŁANIA I MYSLA O ZADOWOLENIU KLENTKI.PS. SAMA MIAŁAM KIEDYS PRZYJEMNOŚĆ KORZYSTAC Z SALONU (MIAŁAM WTEDY ZŁAMANA REKE I SAMA SOBIE ZROBIC NIE MOGŁAM) PANNA MYSLAŁA ZE JESTEM LAIKIEM I WYCIĄGNEŁA ZEL Z ALLEGRO I CHCIAŁA MI TO NAŁOŻYC A JAK JEJ POWIEDZIAŁAM ZE OCZEKUJE LEPSZEGO I ŻE CHCE STERYLIZACJI I DEZYNFEKCJI NARZĘDZI I NOWEGO PILNIKA TO POWIEDZIAŁA DOKŁADNIE "NO WIE PANI TO BEDZIE DWA RAZY DROŻSZE" HEH I KTO JESZCZE CHCE POWIEDZIEC ZE W SALONIE JEST LEPIEJ??? JA MAM WALIZKE W KTOREJ WSZYSTKO ZABIERAM DO KLIENTKI TEZ DEZYNFEKUJE JEJ DŁONIE SWOJE, MAM REKAWICZKI I WSZYSTKO JEST BEZPIECZNIE!!!AHA I JESZCZE JEDNO!!! JAK UWAŻACIE ILE JEST DO SPRZĄTANIA PO JEDNYCH TIPSACH??? WYTRZEC KURZE I POODKURZAC!!!I TAK ROBI SIE TO CODZIENNIE! A JAK PANIE NIE LUBICIE SPRZĄTAC I STAC WAS NA TO ZEBY PŁACIC KOMUS ZA POSPRZATANIE PO WAS TO ROBCIE PAZNOKCIE W SALONACH!!!NIE BEDA LEPSZE ALE NIE BEDZIECIE MUSIAŁY ODKURZAC MIESZKANIA LENIUSKI!!!!!!! POZDRAWIAM

ta dyskusja chyba nigdy się nie skończy.... co to w ogóle za bzdura o policji gospodarczej...?! dziewczyny robia na lewo paznokcie, zarabiają na tym i NIE ODPROWADZAJA PODATKU ANI ZUS-u !!! to jest zwyczajne oszustwo... a wręcz kradziez... a tekst o tym że jak sie idzie do salonu to sie płaci za to ze nie trzeba kurzu sprzątać - poprostu zwlił mnie z nóg.... to z tą grzybicą... masakra... nie zarazi sie bo \"stół w domu ma czysty..\" - wystarczy że klientka z grzybicą włozy reke do lampy i ty jej poxnie nie zdezynfekujesz odpowiednio (lampy) i doopa... teorię ze stolikiem mozesz sobie o kant doopy rozbić.. Stylistki pracujące w salonach maja takie ceny jakie mają ponieważ: - nie kupuja kradzionych żeli ani zadnych wynalazków a allegro tylko wszystko kupuja w hurtowniach na fakturkę. - odprowadzają podatki!!! -płacą zus!! -płacą za lokal - płacą za różnorodne szkolenia

Gość magmads
no widze ze kolezanka jest po kursie za 300zl i nie ma pojecia o chorobach skóry!!!no tak ale tego ucza tylko w szkołach kosmetycznych a nie na kursach!!! idz sie schowaj bo masz jakiś błednik w oczach!!!to ze ja pracuje w domu nie znaczy ze nie płace podatkow!!!płace!!!! mam zarejestrowana działalnośc gospodarczą i nawet prowadze szkolenia!!! i jeszcze na dodatek podpisuje z klientka umowe o dzieło na postawie ktorej w razie jakiegos błedu klientka ma prawo złozyc reklamacje do 6 miesięcy od wykonania usługi!!! pewnie nawet o tym nie słyszałas!!!pracuje na zelach IBD oraz O.P.I skoro uwazasz ze one sa słabe to gratuluje obycia w branży!!! a jeśli chodzi o lampe to może słyszałaś o tym że podstawe sie wyjmuje i sterylizyje co ja własnie robie!!! szkoda że uwazasz że sama dezynfekcja wystarczy...bo mozesz komus zrobic krzywde!!! ps. a posunięcie się do stwierdzenia za dziewczyny ktore nie płaca są złodziejkami to chyba szczyt zazdrości!!! nic Ci nie kradną!!! nie wszystkich stac na to zeby odrazu otworzyc salon!!! a to ze ty masz takie mozliwosci nie oznacza ze jestes lepsza!!!ja wygrałam swoje pierwsze mistrzostwa właśnie wtedy kiedy nie stac mnie było nawet na dobra lampe!!! mimo to byłam najlepsza!!! wiec dziewczyny nie załamujcie sie i zarabiajcie na to zeby płacic kiedys podatki!!! a i nie dajcie sie zastraszyc policja gospodarczą!!!mała szkodliwość!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! w koncu nie są to miliony!!!!

Gość jola2243
JA TEŻ OD NIEDAWNA ROBIĘ PAZURKI W DOMU. w SUMIE KUPIŁAM ZESTAW ABY ROBIĆ SOBIE PAZURKI, ALE DLACZEG MIAŁABYM NA TYM NIE ZARABIAĆ? NA RAZIE BIORĘ 35 ZŁ ALE MAM ZAMIAR BRAC PO 40 JAK SIĘ JESZCZE PODSZKOLĘ- ZAKUPIŁAM NA ALLEGRO PŁYTE Z KURSZEM- POLECAM.

droga magmads nie unoś się tak... widać że nie śledzisz wątku na bierząco.... pare postów wcześniej pisałam o czymś co mi zarzucasz... i nie mam ochoty sie powtarzać.. ( 11:52) i proszę sprawdz sobie znaczenie słowa BŁĘDNIK... ubawilas mnie do lez..:)

Gość magmads
kochana właśnie że czytałam wczesniejsze posty, szczegolnie te tWOJE przekopiowane z WYPOWIEDZI INNYCH!!! dlatego zadziwiła mnie twoja niekonsekwencja!!!! napisałas wiele rzeczy podobnych do tych moich a potem skoczyłaś mi do gardła!!! a poza tym jedna twoja wypowiedz przeczy drugiej!!! zdecyduj czy tipsy w salonie sa drozsze dlatego ze na lepszych produktach czy dlatego ze musisz wszystko opłacic i jeszcze sie doszkalac!!! ja robie w kazdym roku ok. 3 nowe szkolenia pomimo iz jestem dyplomowana stylistka i w ogole nie musze na to dlugo zbierac i zdzierac z klientek!!! PS. SŁOWO "BŁEDNIK" POWINNO BYC W CUDZYSŁOWIE!!! ŚMIEJ SIĘ ALE Z TEGO ŻE NIE POKAPOWAŁAS O CO CHODZI!!!:):):) CO TY MASZ 60 LAT ŻE NIE WIESZ JAK SIE OBECNIE MOWI!!!!! NIE DOŚĆ ŻE STYLISTKA TO JESZCZE LEKARECZKA OD CHOROB SKORY I BŁEDNIKA!!!!! ŚMIECHU WARTE!!!! POZDRAWIAM!!!!

Gość magmads
TY JOLA2243 WEZ W OGOLE TAKICH TEKSTOW TU NIE WAL!!! CZEGO TY SIE NAUCZYŁAS Z PŁYTKI??? MAM NADZIEJE ZE OMAWIALI TAM WSZELKIE CHOROBY SKORU I PAZNOKCI I PRZECIWWSKAZANIA DO ZROBIENIA TIPSA!!! TO NIE JEST ZABAWA TU TEZ MOZNA ZROBIC KOMUS KRZYWDE!!!POWAZNIE!!!

Gość sindirella
do magmads,, Laska twoje argumenty normalnie zwaliły mnie z nóg!!!! Mąż = policja skarbowa to kit PIERWSZA KLASA! szczególnie że ŚWIETNIE się orientujesz czym się zajmuje skarbowa ( NIE GOSPODARCZA), Wszyscy świetnie wiemy ile kosztują przynajmniej średniej klasy materiały, tak więc nie CHRZAŃCIE że za 50pln średnio 2 godz pracy minus koszty daje ci jeszcze zarobek? Po prostu robisz BADZIEWIEM = TANIOCHĄ, oszczędzasz na czym sie da! taka prawda, więc nie zgrywaj wielkiej cierpiętniczki, A PRZEZ TAKIE ZŁODZIEJKI JAK WY jutro ktoś w szpitalu usłyszy że nie można mu wykonać jakiegoś badania BO NIE MA KASY przez wasze BEZPRAWNE działania!! JA NAN JUŻ TEGO DOŚĆ! Chciałabym w końcu zyć w normalnym kraju! W życiu nie dam zarobić ŻADNEJ Z WAS! Po za tym co to mi za atrakcja że mi ktoś z bajzlem do mojego domu przychodzi, wole zapłłacić komus za ścieranie kurzy!! A jedną taką jak ty, która mnie ciągle na klatce zaczepiała już podałam do skarbowego i ma już spore problemy, bo nagle znalazło kilka jej klientek, które ją pogrązyły. Tak więć lepiej uważaj, bo nie wiesz na kogo trafisz aż w końcu dostaniesz nauczke!!!

i czytać ze zrozumieniem też nie potrafisz... przykre... ale cóż nie mam zamiaru dłuzej brać udziału w tej marnej dyskusji... (btw. to że napisałam że spotkałam się z partactwem w salonie nie znaczy że uważam ze we wszystkich tak się dzieje.... )

ja robie na IBD I Alessandro jednak Ibd sa lepsze, super trzymia biore 70-80zl zalezy co, zawsze mam rekawiczki i dezynfekcje tez jestem dyplomowana kosmetyczka i mgr z kosmetologi robie czesto w domu klienta jak rowniez w swoim salonie przetestowalam wiele firm te 2 sa najlepsze jednak jeszcze ciut lesza jest IBD

Gość magmads
do sindirella!!! ściema to jest taka że Ty wiesz cos na ten temat!!! moj mąz jest funkcionariuszem (Wydział dw. z Przestępczością Gospodarczą ) i jakos wszyscy w jego wydziale mowią o sobie że sa z gospodarczej wiec przestan sie czepiac o słowka i udowadniac wszystkim jaka ty jestes mądra!!! !!!hahahah ale akurat zawod wykonywany przez mojego meża gowno tu ma do tej rozmowy!!! i radze Ci uwazac na słowa bo oczernianie kogos bezpodstawnie moze przysporzyc ci problemów szczegolnie jak mowisz na kogos "złodziej" nic o nim nie wiedząc!!!! ty sie wez zastanów co ty piszesz?że przeze mnie ktoś w szpitalu nie bedzie mogł badania wykonac??? jestes zalosna!!! nie czytasz uwaznie postów!!! niestety wybacz ale nie mam zamiaru podawać ci swojego numeru REGON ANI KSEROWAC CI ZAŚWIADCZENIA O WPISIE DO EWIDENCJI bo i tak pewnie mało z tego zrozumiesz skoro czytanie postów sprawia Ci trudność!!!! wiesz co kazda moja klientka ma prawo do wglądu w dokumentacje na temat prowadzonej przeze mnie działalności! świadcze swoje usługi legalnie wiec mnie nie strasz ze mi problemy ktos narobi!!!!a poza tym w ani jednym swoim tekście nie robie z siebie "cierpiętniczki"-właściwie nawet nie wiem co to sa "cierpiętniczki" hahahahaha!!!! wiec skoro panienka takiej klasy jak ty z problemami z pisaniem i czytaniem wali mi tu teksty że policja skarbowa mi zwinie interes to poprostu juz zaczynam sie chowac!!!:) chyba wyjade na bezludną wyspe!:):):) ja swoje klientki znam swietnie i jeszcze mnie nikt nie pogrążyl!!! wiesz jak ktos wie co robi to sie nie ma czego bac!!! a skoro uwazasz że ja nic nie zarabiam to mysl tak dalej!!! wydocznie jestem jakąs kretynką ktora robi za free!!! ja nie chodze do klientki z "bajzlem"!!!! i przede wszystkim jebie sama na siebie wiec uwierz ze sie oplaca!!! dziewczyny w salonach nie biorą wiecej!!! najwiecej bierze szefostwo i śmieje się wam w gęby!!! jak jestes taka obeznana w cenach zeli to jeszcze moze nas oświeć ile twoim zdaniem mozna zrobic tipsów np. z 30 ml. żelu???? wiec tak na koniec... dajcie juz sobie spokuj... decyzja i tak nalezy do klientek!!! a ja na swoje nie narzekam!!!

Gość magmads
aha i jeszcze jedno!!! nie jestem dla Ciebie "laska" jestem dojrzalą kobieta i znam swoja wartość a takie idiotki jak ty laski mogą poszukac w gaciach swojego chlopa!!! a jak masz dosyc tego kraju to z niego wyjedz!!! JA TEZ MAM DOSYC KRAJU W KTORYM PANNY WOLĄ PLACIC ZA POSCIERANIE KURZU A PŁACZĄ ZE NIE MOGĄ ZA DARMO BADANIA W SZPITALU ZROBIC!!!! JESTES TRAGICZNA I TYLE!!!! zdecyduj czy w salonie płacisz za kurze czy za "dobre produkty" bo po raz kolejny wasze wypowiedzi przeczą logice!!!!

Gość jola2243
oczywiście, że na tym kursie z płyty były wszystkie choroby paznokci, skóry, przeciwskazania i wiele się z tego nauczyłam, a słyszałam, że na wielu kursach, z które trzeba zapłacić słono o takich rzeczach wcale nie mówią, więc nie uważam się za jakąś niedouczoną

Gość magmads
do jola 2243! zalezy na jaki kurs trafisz. w kazdym bądz razie polecam ci tez zrobienie kursu...ale nie takiego 3 dniowego za 400 zl. tylko normalnego profesjonalnego kursu! tam za sprawą ręki instruktora nauczysz sie wykonywac Tipsy w praktyce!!! PRAKTYKA JEST POTRZEBNA!!! nie zmuszam nikogo do kursu ale naprawde zachęcam!!!!

Gość jola2243
ja dopiero zaczynam i nie wykluczam ze nigdy nie pójdę na kurs, ale myślę że jest na to jeszcze za wcześnie, to zależy ile będę miała klientek i czy mi się to po prostu nie znudzi, ale kurs to nie taki zły pomysł. jednak na poczatek wystarczy płyta z dobrymi wskazówkami. pozdrawiam

Gość wszystko w tym kraju schodzi
na psy!!!!!!!!!!!!!!! nawet tipsy..................................