Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem tylko nauczycielką

Dlaczego kobiety lecą tylko na kasę a faceci tylko na wygląd???

Polecane posty

Gość jestem tylko nauczycielką

To proste - jest to uwarunkowane biologicznie i ewolucyjnie! Prawda jest taka, że tylko dzięki temu ludzkość jest w stanie się rozwijać i przetrwać.

Gość nie zgadzam się
w pierwszej kwestii - NIGDY nie leciałam na kasę!:)cenię natomiast walory zarówno zewnętrzne (wygląd),jak też charakterologiczne;)

Gość KOLEJNY stereotyp
STEREOTYP !!!!

Gość kurcze no
Dlaczego stereotyp??? Czytając to forum nie można oprzeć się wrażeniu że faktycznie tak jest.

Dlaczego kobiety ciągnie do rzeczy takich jak sława, pieniądze i władza? Co takiego jest w sławie, pieniądzach i władzy, że przyciągają one kobiety? Moim zdaniem na jakimś genetycznie lub społecznie zaprogramowanym poziomie podświadomości kobiety wierzą, że bogaci, sławni i władczy faceci są bardziej inteligentni, bardziej interesujący, bardziej zdolni do zapewnienia im warunków życia - i co najważniejsze - do obdarzenia ich uczuciami jakich pragną. Ludzie z natury zakładają, że osoby atrakcyjne i władcze są bardziej bystre i bardziej godne zaufania niż przeciętniacy. Kobieta pragnie mężczyzny który odpowiada jej fantazjom formowanym już od bardzo wczesnego wieku. Dzięki Disney\'owi fantazje te potrafią być niesamowicie „niełóżkowe\", za wyjątkiem oczywiście „Śpiącej królewny\". Określam to, jako syndrom księcia z bajki. Odpowiedź sprowadza się do zrozumienia tego, że bogaci, władczy i sławni mężczyźni maj ą już na początku przewagę z powodu ich znajomego wyglądu, co sprawia, że nabierają w ten sposób w oczach kobiet pozytywnych cech. Po prostu kojarzą im się z wymarzonym Leonardo Di Caprio lub aktorem z ulubionej telenoweli.

Gość p. Justynaaaa
Kogo moje piękne oczy widzą? :D

Nie zrozumiem nigdy chyba facetow. Najpierw leca na plastikowe pinklasie po solarce, a potem sie zala, ze kobiety leca na kase. Moze warto zaczac sie spotykac z normalnymi kobietami??

Gość kolejny temat z dupy

Gość gonnia
andy mialam tego nie pisac, ale Twoja glupote jest wręcz niebezpieczna ....sorry, jesli uraziłam

Ja nie lecę na niczyją kasę, potrafię sama o siebie zadbać:) Prawda jest taka, że jeśli facet poczuje, że kobieta jest na jego utrzymaniu, to później to sobie bardzo często odbija i odnosi mylne wrażenie, że już ją kupił. Dlatego kobiety powinny unikać sytuacji kiedy np. na pierwszej randce facet płaci za nie w restauracji czy w kinie. Dla mężczyzn oznacza to często, że skoro postawili kobiecie obiad to mogą sobie na więcej pozwolić.

Gość upppppppppp

Gość kozanostra
andyx, wlasciwie masz racje, chociaz z ta slawa to chyba niedokonca tak...pieniadze, wladza - tak. trzecim kryterium jest seks. i te trzy czynniki (jeden z nich lub dowolna kombinajca) ponoc warunkuja WSZELKIE nasze dzialania. dotyczy to zarowno kobiet, jak i mezczyzn. co do tematu - uogolnianie jest zle, z natury. ;)