Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sama juz nie wiem

Chyba narazie nie chce dziecka

Polecane posty

Gość Sama juz nie wiem

Bylam dwa dni temu u znajomych, ktorym urodzilo sie dziecko. Oczywiscie jako kobieta bylam ciekawa czy dziecko spi, jak czesto kolezanka go karmi, jak przebiegal porod. Pomimo tego ze ona wyglada dobrze po porodzie i wszystko wspomina z usmiechem, ja sie chyba narazie nie zdecyduje na dziecko. Trzy godziny snu, potem karmienie, potem znow dwie godziny snu, ciagly placz, wszystko sie zmienia. Ja chyba nie jestem na to jeszcze gotowa. Przepraszam jesli kogos urazilam

Gość ja mam odwrotnie
Ja po wizytach u koleżanek, które właśnie urodziły dzieci coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że chciałabym już zostać matką. Na co dzień nie chcę dziecka, nie mam instynktu, wyobrażam sobie rezygnację z macierzyństwa, życie bez dzieci, ale kiedy tylko odwiedzę koleżankę, która niedawno została matką, to momentalnie mam ochotę przystąpić do starań.

Gość qwertyu
Przecież nikt cie nie zmusza do posiadania dziecka. Przyjdzie czas to zapragniesz tego a jeśli nie to twoja sprawa.

ja tez nie mam czegos takiego ze maluch u znajomych yzwala u mnie niewiadomo jakie uczucie checi bycia w ciazy...nie ! nie mam czegos takiego i całe szczescie pobyc z dzieckiem moge pobawic sie przypilnowac, ale nic poza tym na swoje nie pora. mam taki hamulec ktory włacza sie w odpowienim czasie u jakies tak usmieszki dziecka nie działaja na mnie ze oooo matki jakie słodkie ja tez chce takie.... wrecz przeciwnie patrzac jak 2.5 latek mnie kopie po łydce czy szczypie pomimo uwag matki ze nie wolno ono nie rozumie tego a na klapsa w tyłek reaguje smiechem.... wkurzajace jak cie male dziecko kopie i nie rozumie ze nie wolno na razie dziekuje z takimi przyjemnosciami

własnie przeyjdzie czas zapragne to sie postaram a myslienie typu czas leci i moze byc za pozno na mnie nie działa, co ma byc to bedzie nie robie nic wbrew sobie bo moze byc wiecej szkody niz pozytku

Gość Sama juz nie wiem
Ale babeczki, ja juz mam 28 lat i w ogole rodzina naciska ze chca wnuka. Ja wiem ze to bedzie moje dziecko i ja go bede wychowywac ale z jednej strony chcialabym miecmala coreczke a z drugiej jak pomysle o tym calym bolu, o nieprzespanych nocach, o skoncentrowaniu calej uwagi na dziecku to zaczynam miec watpliwosci

Gość bebe_30
Do Sama juz nie wiem, decyzja o posiadaniu dziecka jest pwoazna decyzja na cale zycia. jesli nie czujesz sie gotowa,to przeciez nigdzie sie nie spieszy. i nie daj sie naciskac rodzinie, oni juz mieli swoje dzieci i je wychowali. to twoje zycie i ty o nim decydujesz. pozdrawiam.