Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aNNNiiia

dziewice - nie dziwiece

Polecane posty

Gość aNNNiiia

Witam! Zakładam taki topik ponieważ jestem ciekawa innych spostrzezen na ten temat. Mianowicie chodzi mi o to czy jeśli dziewczyna nie jest dziewicą jest odrazu skreslona? Jak dla mnie nie. Ponieważ jeśli kiedyś miała w swoim życiu kogoś ważnego dla siebie i zrobiła to z miłości a nie z przygody to chyba tylko o niej dobrze swiadczy. Wiadomo, faceci wolę dziewice ale przecież gdy ta dziecwzyna którą pokochał okazuje się że nie jest dziewicą to odrazu powinno przekreślać związek...?? Pytam bo nie wiem co mam doradzić koleżance. Jak dla mnie nie powinien miec do niej żalu tym bardziej ze z tym byłym była 4 lata.. a on jej powiedział że ją kocha, ale nie pokocha w niej tego ze nie jest już dziewicą... jak pomóc??

Gość aNNNiiia
Dokładnie... tym bardziej że ja też nie jestem i co jak rozstane się z factem to mam sie obawiać że inny mnie nie bedzie przez to chciał.. smieszne..

to jest męska hipokryzja. Kiedyś było inaczej. Owszem, kobieta cnotliwa była w cenie, jej cnota miała potwierdzać jej zalety. Panowie, którzy wymagają dziewictwa powołując się na tą zasadę zapominają o jednej rzeczy. Kiedyś jak mężczyzna zbałamucił kobietę to się z nią żenił. Do \"nauki\" służyły nierządnice. Powiedzcie teraz któremuś, zeby jak pociupciał to żeby teraz się z wybranka związał. Wyśmieje. Nawet jak kobieta jest w ciąży to różnie bywa. Ale dziewicy wymaga. Ale do rzeczy. Dla mnie mężczyzna, który wymaga ( wymaga nie podziwia) dziewictwa jest dla mnie skreślony bo sama nie jestem dziewicą. Jeśli sam jest prawiczkiem nie zaryzykuję tego, że mi potem to wypomni, albo zerwie związek, jeśli nie jest - z hipokrytą nie chcę mieć nic do czynienia o też zrywam. Tyle w temacie.

Gość aNNNiiia
szkoda tylko że w dzisiejszych czasach nie dziwice sa postrzegane jako k*rwy.. ;/

Gość tylko jedna litera
Dla mnie niestety tak. Nie chciałbym się do końca związku (małżeństwa) męczyć z tą świadomością że przede mną miała innych.

Gość tylko jedna litera
"...Powiedzcie teraz któremuś, zeby jak pociupciał to żeby teraz się z wybranka związał. Wyśmieje. Nawet jak kobieta jest w ciąży to różnie bywa..." Zamaskowana mścicielko, gdyby kobiety miały odrobinę silnej woli (albo raczej stanowczości) to by nie zgadzały się na takie traktowanie.

Gość aNNNiiia
cholera... co z tego że miała kiedyś innego przed tobą. Jak to ciebie teraz kocha.. jezu czy to się naprawdę nie liczy?? ;/

Gość tylko jedna litera
Trochę na raty pisze :D : Tak, jestem, i zamierzam być do ślubu.

\"\"...Powiedzcie teraz któremuś, zeby jak pociupciał to żeby teraz się z wybranka związał. Wyśmieje. Nawet jak kobieta jest w ciąży to różnie bywa...\" Zamaskowana mścicielko, gdyby kobiety miały odrobinę silnej woli (albo raczej stanowczości) to by nie zgadzały się na takie traktowanie. \" Na jakie traktowanie?

Gość aNNNiiia
na jakie traktowanie? że poszła do łózka z facetem którego kochała.. ze lączylo ich wiele... nie poszla do lozka z pierwszym lepszym.. tylko z facetme którego kochala... nie jest k*rwą... jezu a wy jak nie jestescie prawiczkami to jest ok tak?? dla was to normalne ale jak laska nie jest to koniec swiata... idiotyzm... a moze jak ktoś ją zgwalcił to też k*rwa??

Gość tylko jedna litera
Jeszcze jedna wypowiedź :D "...co z tego że miała kiedyś innego przed tobą. Jak to ciebie teraz kocha.. jezu czy to się naprawdę nie liczy?? ;/ ..." Nie mam zaufania do takich kobiet, może jak będzie ze mną, to ktoś z boku do niej przyjdzie (na uczelni, w pracy czy gdziekolwiek), nawciska jej głodnych kawałków że nie ślub jest ważny tylko uczucie i ona z nim pójdzie do łóżka.

No właśnie.... Dla faceta z boku dziewica może być porządniejsza, a często ona poprostu nie wie czego chce, boi się, nie wie lub nie umie powiedzieć czego chce. I to ma swiadczyć o jej porządności?!... ehhh świecie...

Gość aNNNiiia
dokładnie... trzymaj ją na smyczy niech będzie dziewicą aż do ślubu pytanie czy po ślubie będzie chciała to zrobić :d powodzenia :D:D

Gość tylko jedna litera
"...że poszła do łózka z facetem którego kochała.. ze lączylo ich wiele... nie poszla do lozka z pierwszym lepszym.. tylko z facetme którego kochala..." Tak kochać to można armię mężczyzn. Jeżeli jakaś kobieta jest bardzo uczuciowa to może się tak zakochiwać co parę miesięcy. Ja nie chcę być dla mojej żony jej "Ludwikiem czternastym (w łóżku)". Co do kobiety moich marzeń, mam , znalazłem, ona też podziela moje widzenie tych spraw.

Gość aNNNiiia
mam koleżanke która ma 24 lata do dzisiaj jest dziewicą... faceci do niej się kleją kilometrami ale co z tego? jak ona im powie nie bo sie boi... albo że po ślubie... a skąd pewnośc że ona to po ślubie zrobi? heh..

Gość aNNNiiia
to skoro zalazles powodzenia wam życzę.. :)

Tylko jedna litera Kochany, nie wiesz, że świat nie kończy się na ślubie, że nie ma \"żyli dobrze i szczęśliwie\", że to początek wiekszej połowy życia? Badania wykazują, że dziewice są wierniejsze po ślubie. Jednak tak między nami, nie wiem czy te badania są jeszcze aktualne. Coraz częściej widzę wypowiedzi typu: \"jak wyszłam za mąż byłam dziewicą ale teraz chcęsprawdzić jak to jest z innym\". Kobiety mają rozbudzane potrzeby, styl życia się zmienia. Dlatego, tak uważam, ważne jest jaką kobietą jest wybranka, jej cechy.

Gość tylko jedna litera
"...nie boicie sie ze ta wasza dziewica bedzie po kilku latach po slubie chciała spróbowac sexu z innym ot tak z ciekawosci???..." Nie boję się ponieważ oboje stawiamy na wierność (bezwzględną). No i oczywiście łączy nas dużo więcej spraw niż tylko seks i zakochanie.

Gość aNNNiiia
takie gadanie:D nieprawda... zobaczysz kiedys pociagnie cie do innej laski..

Gość dziara
dziewczyna jest z jakimś palantem...mozna mieć jakieś wątpy czy coś...ale się trzeba jakoś w końcu ogarnąć chociaż w ogranianiu się to nigdy dobry nie byłem...ale chodzi o całkowicie inne sprawy albo te jakieś topiki z dupy...na żone tylko dziewica nawet jeśli świat tak wygląda...to nigdy w to nie uwierzę no ale ja mam małego i jestem prawiczkiem...więc nie wymagam...a może powinienem...ale ważniejsze że mam zryty beret...i nic mi nie grozi...tylko żeby sie nie okazało że jestem największym hipokrytą

Gość tylko jedna litera
"...Kochany, nie wiesz, że świat nie kończy się na ślubie, że nie ma "żyli dobrze i szczęśliwie", że to początek wiekszej połowy życia?..." Bez przesady. Jeżeli się dba o te sprawy, życie się układa (mamy na to liczne przykłady w naszych rodzinach). Badania wykazują, że dziewice są wierniejsze po ślubie. Jednak tak między nami, nie wiem czy te badania są jeszcze aktualne. Szczerze mówiąc nie interesuje mnie co mówią najnowsze badania (obojętnie - prawdziwe czy manipulowane w celu udowodnienia jakiejś tezy) Coraz częściej widzę wypowiedzi typu: "jak wyszłam za mąż byłam dziewicą ale teraz chcę sprawdzić jak to jest z innym". Kobiety mają rozbudzane potrzeby, styl życia się zmienia. Nasz styl życia się nie zmienia. Wyżej cenimy wzajemną wierność niż takie "doświadczenia" . Dlatego, tak uważam, ważne jest jaką kobietą jest wybranka, jej cechy.

Tylko jedna litera Gratuluję, podziwiam takich jak Wy, kiedyś byłam jedną z Was. Co do kochania. Niestety, trafiłam na mężczyznę, którego pokochałam, który nalegał długo i niestety skutecznie. Nie bez powodu seks nazwano dowodem miłości. Czy to znaczy, że seks jest dla mnie rozrywką, sportem? Wiem, że nie jestem sama. Przestrzegam kobiety przed chodzeniem do łóżka, ale bronię tych, które poszły i teraz są mieszane z błotem przez świętoszkowatych hipokrytów, kórym wydaje się, że mają prawo wymagać dziewictwa dając na lewo i prawo.

Gość tylko jedna litera
jestem prawiczkiem z przekonań (bardzo głebokich).

Gość do aniiia
strzez boze przed takim laskami jak ty :O rozumiem, ze ty juz wszystkiego sprobowalas, i kompletnie nie masz zadnych juz fantazji :O ? i niczego nie jestes ciekawa. probowalas juz seksu z kobieta, murzynem, trojkatu itp. i juz niczego ale to niczego nie masz w fantazjach co by cie ciagnelo :O ? wielu rzeczy mozna byc ciekawym, ale akurat czlowiek tym sie rozni od zwierzecia ze umie to kontrolowac i nie musi temu ulegac. jesli tak jak ty myslec, to chyba tylko prostytutki ktorego wszystkiego juz sprobowaly byly weirnymi partnerkiami i zigolo jeszcze :O zalosne