Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

przyszla mama23

zalamka, czy wasi mezowie tez sie tak zahowuja?

Polecane posty

macro - my chodzimy do kina, teraz wypozyczamy filmy bo leze, chodzimy razem na spacerki, przeciez pisalam ze on o mnie dba tylko ze nie pasuje mi to ze w weekendy jak spedzamy czas z przyjaiolmi nie wypija jednego piwka tylko np. trzy, wrrrrr widze ze niektorzy po prostu chca mnie jeszcze bardziej dobic :( i zmieniaja mojego meza w jakiegos lotra :) oj

nie chodzi o umiar, tylko o to w jakich sytuacjach sie pije i jak zachowuje sie czlowiek, ktorego zona prosi, by nie pil, bo ja to boli........

nie łotra, tylko alkoholika....wiesz, oni tez bardzo ekskluzywnymi trunkami się raczą... Ci, ktorzy pija Whisky, to tez alkoholicy :( nie trzeba byc zulem spod monopola, by byc alkoholikiem

Gość jusiek
do przyszła mama 23 super gratuluję!!! Pogadaj z nim na spokojnie i szczerze bo rozmowa jest ważna bardzo ważna mnie jak coś gryzło i coś mi się nie podobało to albo czekałam na męza jak wróci po 23--ej,albo zawijałam brzuszek a byłam już w 9 miesiącu i wsiadałam w auto i do pracy. Życie i doświadczenia nauczyły mnie że rozmowa ponad wszystko!!!

Gość bede szczera...222222
nasi mezowie dbaja o nas i nie wola towarzystwa kumpli gdy ciezarna zona zostaje sama i lezy:O masz zalosnego meza

Gość jusiek
do mamy trójeczki a ty jak się czujesz? Kiedy rozwiązanie? Trzymam kciuki

jusiek - dzieki za rade chyba z nim dzisiaj pogadam, tylko z jednej strony chcialabym zeby sam zrozumial o co mi chodzi i przeprosil albo sam sprowokowal rozmowe :(

zle sobie go wychowalalas bo moj ka ma wypic jedno piwo to musi mnie prosic caly wieczor i bez mojej zgody nie ruszy ...

Gość jusiek
do przyszła mama23 mężczyzni czasem boją się rozmów,chociaż nie wiem dlaczego może tego co chcą powiedzieć,albo co mogą usłyszeć? Wez sprawy w swoje kobiece rączki i gadamy do bólu? Aż się dogadamy

Gość jusiek
do nowa 346 i uważasz to za dobre wychowanie męża?

Gość taka prawda
nie wydaje mi sie, zeby Twoj maz byl alkoholikiem, to sa brednie, ludzie nie znaj typu alkoholika ze strony psychicznej(a alkoholizm jest uwarunkowany genetycznie, albo tez nabyty, np.czesto popadaja w niego osoby z showbiznesu,duzo sluzbowych spotkan, a na kazdym takiej imprezie alkohol leje sie hektolitrami) Jezeli pspba popija napoje alkoholowe codziennie, albo co 2-4 dni wowczas takze mozna powiedziec o alkoholizmie ukrytym(nawet jesli wypija 1 piwo, jedna lampke wina, ale wlasnie systematycznie) Twoj maz z koleji, pije tylko w dni wolne od pracy, i teraz,gdy zbliza sie porod... Z psychologicznego punktu: BOJI SIE!!! O ciebie, o porod, o dziecko, o to jakim bedzie ojcem, o to jakie bedzie dziecko, jak Ty zmnienisz sie, czy bedziesz nadal go kochala, czy dziecko bedzie dla Ciebie wazniejsze niz on, itp, itd. Głowa do gory, porozmaiwaj z nim szczerze, o swoim uczuciu do niego, nienarodzonego dziecka I bedzie gitara :) :) :)

jusiek a złe??? lepsze to niz by mial pic i miec mnie w dupie zaprzeproszeniem ,a co zazdroscisz ze tak mam?

Gość jusiek
no w końcu ktoś mysli podobnie mądrze napisane to jest dobra rada dziewczyny

taka prawda---------> chyba nie wiesz, o czym mówisz........ genetycznie??????? jakie brednie :O znam ludzi z domów alkoholowych, którzy są abstynentami i znam takich, którzy pochodzą z rodzin bez alkoholu i piją :O znasz wielu alkoholików???????? Jeśli ktoś topi smutki i frustracje w alko, ma predyspozycje do nałogowego picia.........taka prawda :O

mój ojciec zaczął pić z powodu frustracji zawodowej..... tylko piwem się upijał....tylko!!!! .........na początku tylko po pracy, w weekendy:O

Gość jusiek
do nowa 346 a to pies ze ma cię prosic? nie zazdroszczę bo nie mam czego? i nie musisz tak od razu się burzyć!!!!

Gość taka prawda
Alkohol i nikotyna a podłoże genetyczne? Uzależnienia od alkocholi i nikotyny mogą mieć to samo podłoże genetyczne. Wyniki kanadyjskich badań przeprowadzonych na zwierzętach sugerują związek genetyczny między uzależnieniem od alkoholu i nikotyny. Naukowcy z Narodowego Instytutu Uzależnienia od Alkoholu i Alkoholizmu porównali dwie grupy wyhodowanych w celach badawczych szczurów: gatunek szczurów genetycznie predysponowanych do spożywania alkoholu z grupą szczurów nie lubiących alkoholu. Zaobserwowano, że szczury lubiące alkohol dwa razy częściej sięgały też po nikotynę, przyciskając odpowiednią dźwignię. Otrzymane wyniki sugerują, że genetyczne predyspozycje do nadużywania alkoholu mogą też mieć wpływ na podatność na uzależnienie od nikotyny. Prawdopodobieństwo uzależnienia od nikotyny jest trzy razy większe wśród osób uzależnionych od alkoholu, niż wśród osób pijących umiarkowanie lub abstynentów. Badanie jest tym bardziej wiarygodne, gdyż przed podaniem alkoholu dano szczurom dostęp do nikotyny, podważając tym samym podstawy hipotezy, że to spożywanie alkoholu prowadzi do palenia. Szczury genetycznie preferujące alkohol nie wykazały natomiast zwiększonego zainteresowania innymi używkami (np. kokainą). Wyniki badania prezentowane były w lutowym numerze 2006 „Journal of Neuroscience”.

jusiek no widzisz... nie burze sie ale tak zle i tak nie dobrze cokolwiek sie tu nie napisze dziewczyna ma problem z facetem ktory jest nieodpowiedzialny ,bo nie powinien pic kiedy ona moze w kazdej chwili rodzic i jeszcze on ma woboec niej zlewajacy stosunek rzeczywiscie szczyt glupoty wspolczuje jejz calego serca ,bo ja bym sie na jej miejscu odwrocila od niego

Gość Ratujcie
Mój Ojciec był i jest nadal alkoholikiem.Autorko nie licz ,że jak dziecko sie urodzi to przestanie pić.......Współczuje!!! Zapach piwska czułam od ojca przez wiele lat dopóki moja mama nie zmądrzała i uciekła od niego. Pić od rana cały dzień? I mówisz ,że to nie alkoholizm? Nie ma różnicy czy cały tydzień czy chce tylko odpocząć od tygodniowego poracowania na dom.Nie licz ,że po przyjściu dziecka na świat ot tak przestanie....

na badania się powołujesz??????? :O Rozejrzyj się...........Kobieto!!!!!!

Ratujcie--------->🖐️ ot i to..............teorie w dupe sobie wsadzcie :O sorry

Gość taka prawda
Badania na myszach wykazały, że geny mają niemałe wpływ na skłonność do używek. Szczepy wsobne myszy można zaprogramować tak, że będą wolały alkohol od wody. Innym wystarczy mała dawka kokainy, by zaczęły wariować - jeszcze inne będą po tej samej dawce odprężone i spokojne. Wszystko to kwestia odpowiednich manipulacji genetycznych. By wykluczyć inne od genetycznych przyczyny alkoholizmu u ludzi, znów przeprowadzono badania na adoptowanych dzieciach. Synowie alkoholików czterokrotnie częściej chorowali na alkoholizm nawet wtedy, kiedy wychowywali się w rodzinie abstynentów i zostali oddani do adopcji w czwartym tygodniu życia. I odwrotnie – dzieci ludzi wolnych od nałogu nie chorowały nawet jeśli wychowywały się wśród alkoholików. Oczywiście nie tylko geny mają wpływ na to, czy ktoś zostanie alkoholikiem, czy nie (ważne są także uwarunkowania natury społecznej i psychologicznej), ale ich roli nie można bagatelizować.

Gość nie powinien pić
do tych wszystkich co tłumaczą tego meża, ze "stes, że to czy tamto" - człowiek, który w chwilach stresu dla odprężenia sięga po alkohol jest na bardzo dobrej drodze do alkoholizmu. kłopoty? co tam, piwko czy dwa i już będzie jasniej :o poza tym to w dziewiątym miesiacu facet powinien być jak na ostrym dyzurze - w każdej chwili może być potrzebny jako kierowca i co, wypił "tylko" jedno piwko, to bedzie mógł jechac? jeżeli ktoś sobie piwkuje przy grillu, z przyjaciólmi - to problemu jeszcze nie ma. ale jeżeli ktos pijąc odreagowywuje stres - top porblem już jest. i to większy niż sie niektórym wydaje.

Wniosek z tej dyskusji taki, że czas to najlepszy aby zacząć myśleć o rozwodzie albo o terapii .... żonaci faceci mają przesrane ....

ale one w to wierzyc nie chca i nie przetłumaczysz....niech zyją naiwnie

Gość jusiek
do nowa 346 może to ja jestem za bardzo wyrozumiała dla facetów!!!! Jestem po ślubie prawie 6 lat i były lepsze i gorsze dni,ale wiem że rozmowa zbliża ludzi. Zrobilismy z moim mężem tak jeden dzień w tygodniu jak mu pasuje,albo ma wolne siadamy przy kawce i mówimy sobie co nas boli co zrobilismy nie tak,albo czego nie zrobiliśmy o co on ma do mnie żal,a ja do niego!!! Super sposób. Kiedyś zamykałam się w sobie i nic mu nie mówiłam i był taki moment że oddaliliśmy się od siebie nawet nie wiem kiedy.

Gość facet to ja siabadabada
co dziwicie sie dla chlopa, caly tydzien pracuje, potem w weekend wykonuje babskie roboty( sprzata,i takie tam) to po ciezkim dniu nalezy mu sie wypic chlodne piwko w upalny dzien!!! A babska ktore pisza o tym ze ten gosciu jest alkoholikiem, maja nierowno pod sufitem,to ze u was ojciec zachlewas sie woda, a potem was bil, to wcale nie znaczy ze ten porzadny facet, ktory opiekuja sie swoja zona w ciazy, tez tak bedzie postepowal. Ale wy baby glupie jestescie!!! A ty przyszla matka nie sluchaj, tylko chlodz piwko dla mezusia :P

Gość jusiek
do mama trójeczki masz takie prawo!!!! Oj masz